reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

kiedy i jakie pierwsze objawy??

mam nadzieje ze mnie nie zwolni bo laska jak konczyl jej sie okres probny to poszla na chorobowe a nie byla jeszcze w 3 miesiacu ciazy nawet i przyszla i podpisal dalej z nia umowe na rok normalnie jak z kazdym z nas.... ona miala wieksze szanse zeby ja zwolnil raczej bo ja juz wczesniej tutaj pracowalam i tak ... i bardzo zadowolnony ze mnie jest z mojej pracy i w ogole bo sam mi to wczesniej powiedzial.., ehhh martwie sie troche b przeciez moj TŻ to taki rozrzutny ze wątpe ze by mnas utzymal... ehhh :-( i jeszcze sie drze na mnie ze usiade 5 razy na dzien po 5-10 minut na kompie zeby zajrzec na forum na nk poczte ... zagryze go chyba ... ciagle mowi ze to szkodzi dzidzi jakbym godzinami siedziala... a jak w pracy popierdzielam 11 godzin po dziale na nogach i jeszcze klima sie zepsula i sie z gorąca udusić można to juz mi nie skodzi nie?? albo jal sie drze na mnie to ogole mi nie szkodzi jak sie wkurzam... boże jak z malym dzieckiem :-( co zrobić z nadopiekuńczoscią tż ów?? ratunku !!!!!!!!!!:confused:

reklama
A JA TO WYNALAZLAM NA NECIE TAKIE ZIOLOWE TABLETKI CASTAGNUS,BAAAAAREDZO POZYTYWNE OPINIE NA ICH TEMAT SA:tak:SA TEZ NEGATYWNE ALE JEST ICH RACZEJ ZNIKOMA ILOSC:tak:TAK OGOLNIE TO ONE "POMAGAJA ZAJSC W CIAZE" DLUGO BY TLUMACZYC WIEC JESLI JAKAS KOBIETKA BEDZIE CIEKAW TO WPISZCIE SOBIE W GOOGLE I TAM WSZYSTKO JEST NAPISANE:tak:JUTRO TESCIOWA MI JE WYSLE Z PL BO TU W UK NIESTETY NIE MA:no:I JAK TYLKO JE DOSTANE TO ZACZYNAM Z WIELKA NADZIEJA BRAC:-)

A JA TO WYNALAZLAM NA NECIE TAKIE ZIOLOWE TABLETKI CASTAGNUS,BAAAAAREDZO POZYTYWNE OPINIE NA ICH TEMAT SA:tak:SA TEZ NEGATYWNE ALE JEST ICH RACZEJ ZNIKOMA ILOSC:tak:TAK OGOLNIE TO ONE "POMAGAJA ZAJSC W CIAZE" DLUGO BY TLUMACZYC WIEC JESLI JAKAS KOBIETKA BEDZIE CIEKAW TO WPISZCIE SOBIE W GOOGLE I TAM WSZYSTKO JEST NAPISANE:tak:JUTRO TESCIOWA MI JE WYSLE Z PL BO TU W UK NIESTETY NIE MA:no:I JAK TYLKO JE DOSTANE TO ZACZYNAM Z WIELKA NADZIEJA BRAC:-)

ja bralam te tabletki (dokladnie 2 opakowania i edno mi zostalo)... w moim przypadku nie zaszlam w ciaze a cykl masakrycznie poprzestawialy... wiec jak dla mnie nie sa dobre ale moze na kogos dzialaja pozytywnie ;-)

Oj dziewczynki tak bym chciała żeby się udało w tym cyklu. Boję się jutrzejszego testowania, bo prawie jestem pewna że będzie jedna kreska. Chyba że wcześniej przyjdzie @ :(

wlasnie wyczytalam na ulotce ze tych tabletek nie wolno stosowac w okresie ciazy tak wiec nie mam pojecia co sie stannie przy braniu w pierwszych tygodniach ciazy np. jesli sie nie wie ze jest sie w ciazy. ten lek obniza poziom prolaktyny wydzielanej przez przysadke.

ja bralam te tabletki (dokladnie 2 opakowania i edno mi zostalo)... w moim przypadku nie zaszlam w ciaze a cykl masakrycznie poprzestawialy... wiec jak dla mnie nie sa dobre ale moze na kogos dzialaja pozytywnie ;-)

wlasnie wyczytalam na ulotce ze tych tabletek nie wolno stosowac w okresie ciazy tak wiec nie mam pojecia co sie stannie przy braniu w pierwszych tygodniach ciazy np. jesli sie nie wie ze jest sie w ciazy. ten lek obniza poziom prolaktyny wydzielanej przez przysadke.
WIEM ZE NIE NA WSZYSTKIE KOBIETKI DZIALAJA ALE TAK JAK JUZ PISALAM WCZESNIEJ WIEKSZOSC OPINII JEST POZYTYWNA,WIEC POSTANOWILAM SPROBOWAC:tak:O TYM ZE NIE NALEZY STOSOWAC W CIAZY TO WIEM ALE TYLU DZIEWCZYNOM POMOGLY I SIE NIC NIE STALO ZE ZARYZYKUJE;-)A MOICH CYKLI KOCHANA TO JUZ BARDZIEJ NIE IDZIE POPRZESTAWIAC:baffled:

witam - mam pytanko;-)

zglupialam i moze to pytanie wyda sie smieszne...ale - kiedy jest moment owulacji - tzn- czy to moment pekniecia pecherzyka? czy jak juz peknie to jest po owulacji i i by doszlo do zaplodnienia powonno sie serduszkowac przed tym, by plem,niki dotarly do komorki i w chwili gdy ono peka - zaplodnic je?...

bo tak - nie wiem czy nie prezegapilam momentu owulacji...wstrzymalismy sie z serduszkowaniem, by zolnierzyki byly silne...i tu cos mi sie pomylio w liczeniu owulka nastapila 4 wieczorem...tzn- nastapilo pekniecie pecherzyka...seksik byl niemalze natychmiast...ale czy nie powinien byc wczesniej?...przed jego pekniecem??...BEDE WDZIECZNA ZA ODPOWIEDZI!

za testujace trzymam kciukasy!

witam dziewczyny;)
miłego starania Wam zycze,;)
weszłam tu przypadkiem,tak z ciekawosci.no i chciałam cos podpowiedziec

TO SUPER KOCHANA ZEWSZYSTKO W PORZADKU NO I ZE TA SWOJA FASOLKE W KONCU ZOBACZYLAS:tak:

NO JA GLOWY TO SOBIE NIE DAM UCIAC ALE WYDAJE MI SIE ZE NIE MOZE CIE ZWOLNIC WLASNIE Z POWODU CIAZY:no:

A WOGOLE TO WITAM WSZYSTKIE DZIEWCZYNKI:-):-):-)

co do pracy w ciązy.
jak wynika z Twojej sytuacji missiiss1301 to szef nie moze Cie zwolnic.i jakim pawem koze zadac zebyscie jako malzenstow nie mogli razme opracowac?ja na Twoim miejscu poszłam po 3 mieisacu na zwolnienie i tyle:-)
pamietaj ze kobieta w ciazy nie moze pacowac nadliczbowo ano w nocy itd,
wiecej macie na tej stronie
Prawa kobiet w ciąży w pracy

wszytskim starjacym sie zycze wytrwalosci i powodzenia:-)

reklama
witam - mam pytanko;-)

zglupialam i moze to pytanie wyda sie smieszne...ale - kiedy jest moment owulacji - tzn- czy to moment pekniecia pecherzyka? czy jak juz peknie to jest po owulacji i i by doszlo do zaplodnienia powonno sie serduszkowac przed tym, by plem,niki dotarly do komorki i w chwili gdy ono peka - zaplodnic je?...

bo tak - nie wiem czy nie prezegapilam momentu owulacji...wstrzymalismy sie z serduszkowaniem, by zolnierzyki byly silne...i tu cos mi sie pomylio w liczeniu owulka nastapila 4 wieczorem...tzn- nastapilo pekniecie pecherzyka...seksik byl niemalze natychmiast...ale czy nie powinien byc wczesniej?...przed jego pekniecem??...BEDE WDZIECZNA ZA ODPOWIEDZI!

za testujace trzymam kciukasy!
jak delikatnie pwoeidziane:-)
mie powinno byc za ponzo.do zaplodnienia dochodzi w jajwiodzie wiec plemniki powinny dotrzec tam na czas,ale waidomo jezeli chodzi o zajscie w ciaze nie ma nic pewnego.najlepiej byloby wspolzyc kilka godzin lub dzien przd owulacja ale jzeli bylo w momencie owulacjo to powinno byc ok.
co do plemnikow-lepiej jest wpsolzyc np.4dni przed owulacja,2dni przed w dzien owulacji i dzoen po owulacji niz codzinnie.bo jak jest zbyt dluga przerwa to w nasieniu bedzie sporo martwych plemnikow a jak za czesto to w spermie bedzie malo dojrzalych plemnikow.o tak dziwnie;)
plemniki zenskie z reguły sa silniejsze i zyja dłuzje(ale oczywiscie sawyjatki jak zawsze) i dl;atego np.wspolzuycie przed owulacja np.1-2dni zwikesza szanse na dziewczynke bo "meskie" plemniki moga juz wyginac:-)a w dzien owulacj wieksze szanse na chłopca bo "meskie" sa podobno bardziej ruchome i szybsze

Do góry