Jezuu nie wiedziałam, że w zusie takie opoznieniazależy od miasta czy się spóźniają czy nie . Ja poczekam jeszcze do połowy października, bo taka mam informacje od Zusu![]()
Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
Jezuu nie wiedziałam, że w zusie takie opoznieniazależy od miasta czy się spóźniają czy nie . Ja poczekam jeszcze do połowy października, bo taka mam informacje od Zusu![]()
Pracodawca. Pracuje w dużej firmie, zatrudnia coś ok. 2 tysięcy pracowników.Ale tobie zasiłki wypłaca pracodawca czy ZUS? W twojej firmie jest powyżej 21osób?
witamy w czasach pandemii gdzie nie obowiązuje ich okres 30 dniowy. Pracuje jako księgowa i pracownice firm, które prowadzi moje biuro, nadal nie dostały zasiłku od marca, kiedy szkoły był zamknięte.Jezuu nie wiedziałam, że w zusie takie opoznienia
witamy w czasach pandemii gdzie nie obowiązuje ich okres 30 dniowy. Pracuje jako księgowa i pracownice firm, które prowadzi moje biuro, nadal nie dostały zasiłku od marca, kiedy szkoły był zamknięte.
A tak dajesz radę?my mamy 2pensję na styk co miesiąc,nie damy rady z 1pensji,szczególnie,że kredyt sporo zabieraTak się tylko stracę chociaż nie do mnie było pytanie. Ja nie dostałam od czerwca![]()
dobrze, nam jedna pensja akurat nie robi różnicy, nie mamy kredytu, więc tylko podstawowe opłaty itp.A tak dajesz radę?my mamy 2pensję na styk co miesiąc,nie damy rady z 1pensji,szczególnie,że kredyt sporo zabiera
Nie wyobrażam sobie tego,nie mam co liczyć na wsparcie finansowe rodziny,bo każdy przędzie od 1 do 1.
U mojego męża pracodawca zarządził, ze jeśli pracownik ma partnerkę w ciąży lub mieszka pod jednym dachem z kobieta ciężarna to automatycznie jest kierowany na prace zdalnaZależy to od rodzaju wykonywanej pracy - w tych czasach nie chodzi tylko o prace zabronione kobietom w ciąży, ale też o COVID. Przeważnie lekarz pyta o rodzaj wykonywanej pracy i wówczas podejmuje decyzje. Cześć pracodawców wprowadza też na ten czas (o ile jest taka możliwość) prace dla osób w starszym wieku i kobiet w ciąży prace zdalna.
Jestem na l4 od marca. Niemal odkad dowiedziałam sie o ciaży. W zasadzie na pierwszej wizycie poprosiłam lekarza o zaswiadczenie ze jestem w ciazy bo to był początek covid i u mnie tworzyły sie listy do dyżurów w ramach obrony cywilnej (pracuję w bidżetówce) a nikt nie wiedział jak to będzie wyglądać. A lekarz ze nie ma mowy żebym do pracy poszła. I od tego czasu jestem na, wolnieniu. Tyle ze oprócz covid mam za sobą ubiegłoroczną operacje nowotworową i z tego względu moja ciąża od początku była wysokiego ryzyka
U mojego męża pracodawca zarządził, ze jeśli pracownik ma partnerkę w ciąży lub mieszka pod jednym dachem z kobieta ciężarna to automatycznie jest kierowany na prace zdalna