reklama

Kiedy na zakupy ;)

Traschka- pajacyków nie mam prawie wcale, body z kolei nadmiar, ale tylko z krótkim rękawkiem- z długim zero a teraz myślę, że mogłoby się jakieś przydać... I czapeczek nie mam. Za to kurteczki mam dwie na rozmiar 68:))
W sumie jakoś ciężko mi ogarnąć czego ile potrzebuję... Ile trzeba mieć body wg Was? Ile pajaców? ile bluzeczek? I wszystko od 62? nic 56?

reklama
Aestima sama nie wiem, podobno dużo:)) Ja kupiłam 3 bodziaki 56, żeby mój M. nie musiał biegać po sklepach po urodzeniu się Marysi, ale to na pewno i tak za mało. Generalnie im masz więcej tym rzadziej pierzesz... więc może dobrze poszaleć:)

Katamisz, miałam taką samą zagadkę, bo dostałam pensję o 1000zł mniejszą niż wyliczana przeze mnie średnia... Zadzwoniłam i dziewczyna z HR wyjaśniła mi, że pensja jest niższa przez to, że przed tym zwolnieniem byłam na poprzednim niecałe 2mce temu. Gdyby minęły 2 mce, średnia byłaby liczona 12mcy... Brakowało mi 3 dni... byłam wściekła niesamowicie, tym bardziej, ze na zwolnienie poszłam w 3 mcu ciąży, więc do końca ciąży i jeszcze na macierzyńskim dostałam mocno po kieszeni... To było 4 lata temu, z tego co pisze Setana teraz musi być 3 mce przerwy między zwolnieniami...

Kurcze to dziwna sprawa...ale tak czy siak nawet gdyby była średnia liczona z poprzedniego okresu do pierwszego zwolnienia które miałam 1 dzień w pazdzierniku na ciążowe badania to też zapłaciły mi za mało w tym miesiacu...coś jest nie tak.A nie wiesz jak to jest później po tych 33 dniach co pracodawca placi i zaczyna Zus??Czy wtedy jest to samo??

dziewczyny, a połspioszki na rozmiar 50/56 i bluzeczkę też 50/56 kupić? Bo boję się, że jak wszystko będę mieć na 62, to dzidzia się będzie na początku w tym topić...

Ja z rozmiaru 56 mam kilka sztuk body, i śpioszków i chyba 3 kaftaniki, piszę kilka bo tak na prawdę sama nie wiem ile tyle już mamy tego wszystkiego. Ale więcej w tym rozmiarze już nie będę kupować, jak będzie ciut luźniejsze to i lepiej, jak nie będzie tak opinać maluszka tak mi się wydaje...

Jeśli chodzi o body ogółem to po prostu w nich toniemy tyle tego :-) ale są zarówno bez, z krótkim jak i z długim rękawkiem, właśnie te z długim są takie większe- 68-74 żeby były na jesień już. Na bodziaki już nawet nie patrzę, baaa - mam zakaz :-)

A jeszcze przypomniało mi się - kilka ciuszków z rozm 62 wydają mi się o wiele mniejsze niż inne w tym rozmiarze, bardziej pasuja mi na 56 - chyba te z pepco są takie mniejszawe

Ostatnia edycja:
reklama
Dziewczyny, mam niepohamowaną ochotę to kupić
Pajacyki, Mothercare 50/56, Śliniaczek- nowy (1441481298) - Allegro.pl - aukcje internetowe, bezpieczne zakupy

Ale za małe, prawda? wybijcie mi to z głowy!;)

za małe zdecydowanie, ja mam tylko kilka rzeczy w rozm. 56, mój M miał 60 jak sie urodził, ja 50 cm więc róznica, ale jakby co to mama moja podskoczy do sklepu i kupi mi kilka sztuk.
Traschka a moze ja bym się też na te twoje zakupy załapała? :-)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry