reklama

"KINDERBAL"-naszych paździoszków

Cześć dziewczyny !!

No i jaj mam też dylematy :cool:
Robimy 2 imprezy...7-go listopada KinderParty dla znajomych Szymka, a tydzień póxniej dla rodzinki...
Z rodzinką wiem już co zrobię:
1. polędwiczki wieprzowe w sosie własnym
2. gulasz po węgiersku
3. ziemniaczki
4. ryż z warzywami
5. sałatki
tort + ciasta

Gorzej ze znajomymi....:sorry: tu raczej coś innego, mniej typowego... myślę o sałatce z zupek chińskich, Canelloni ze szpinakiem, risotto z sosem sojowym i jarzynami (będzie para wegetarian) i...coś mięsnego, ale co???? może też polędwiczki?? Bigos byłby dobry, ale nigdy nie robiłam....i obawiam się, że może nie wyjść :sorry: może macie jakiś ciekawy przepis na coś mięsnego, ktory zawsze wychodzi???? potem ciasto Brownie i tort i coś na wieczór by też wypadało to wódeczki....Pizza?? grzanki?? czy tylko kanapki???? albo na wieczór przystawki.. chlebek, jajka faszerowane, ser pleśniowy?? hmmm

Do tego mam jeszcze 1 problem... będzie conajmniej 6-ka lub 7-ka dzieci w wieku 4 miesiące - 2 latka. Co robić z takimi dzieciakami, żeby się nie nudziły?? jakie zabawy im wymyśleć?? szczególnie dla tych od 7 miesięcy w górę?? macie jakieś pomysły ????

reklama
G gadal z rodzicami I nie przyjada I mnie to nawet na reke bo serio za nimi nie przepadam Tylko przeraza mnie ze TO SA DZIADKOWIE ???????????
Podobno maja kase wyslac Ile bedzie w tym prawdy to sie przekonamy G niby im cos powiedzial ale na nich to nic takiego nie dziala Ja powiedzialam G ze poki oni nie przyjada teraz do Oliwki to jej nie zobacza

witam. Młody dobrze i śpi, ale poszalał dzisiaj ładnie, M się nim zajmował do obiadu i chyba dał mu w kość. Ja pospałam, dzisiaj dzień na zwolnionych obrotach. dobra mykam spac i się kurować. Pa

U nas podobnie jak u Ani - 2 imprezy:
- 7.11 (dla przyjaciół z dzieciakami), chcemy zaprosić 13 dorosłych + 8 maluszków w wieku 2 m-ce - 6 lat, ale wiadomo, że pewnie część się wykruszy
- 14.11 (dla najbliższej rodzinki), też ich sporo - 9 dorosłych + 4 dzieci

My chcemy przygotować na obie imprezy potrawy pasujące do kinder balu - jajka muchomorki i myszki, kanapki łódeczki z żaglem z sera itp., jakieś sałatki. Dla znajomych na 16-ą raczej bez potraw na ciepło, bo impreza bardziej "stojąca" + dla maluchów owoce, kisielek z gruszką, galaretki, biszkopty, omleciki. Rodzinka pewnie będzie wcześniej, więc dojdzie obiad - na razie brak pomysłu, muszę zerknąć w swoje przepisy.

Tort pewnie zamówię, nie będę mieć czasu na wypieki :-) Zresztą jest taki wybór, a to przecież pierwsze urodziny i poszaleć można + standardowo balony, czapeczki, serpentyny itp.

ANIA myślę, że dzieci zajmą się same sobą - tym się nie martw. A dla najmniejszych maluszków to pewnie zabawki Szymka wystarczą.
DOROTA przykro z dziadkami, u nas będą nawet pradziadkowie - nie wyobrażam sobie, żeby odmówili...

Ostatnia edycja:
G gadal z rodzicami I nie przyjada I mnie to nawet na reke bo serio za nimi nie przepadam Tylko przeraza mnie ze TO SA DZIADKOWIE ???????????
Podobno maja kase wyslac Ile bedzie w tym prawdy to sie przekonamy G niby im cos powiedzial ale na nich to nic takiego nie dziala Ja powiedzialam G ze poki oni nie przyjada teraz do Oliwki to jej nie zobacza
I słusznie!!!!! :tak:
witam. Młody dobrze i śpi, ale poszalał dzisiaj ładnie, M się nim zajmował do obiadu i chyba dał mu w kość. Ja pospałam, dzisiaj dzień na zwolnionych obrotach. dobra mykam spac i się kurować. Pa
Pati, to chyba z innego wątku.... :laugh2: Dobrze, że z Tobą lepiej :tak:

Wkleję kilka zdjęć: m. in. tortu, co miał być z Babmbim :confused2:, Radek z tatą i autkiem (prezent od chrzesnych) oraz moja Mała Dama:
Obraz 808.jpgObraz 809.jpg
Obraz 807.jpgObraz 810.jpg

Kate - my mamy w tych samych dniach.... 7.11 dla znajomych z dzieciakami (14 dorosłych i 7-ka dzieciaków w wieku 4 m-ce - 2 latka). Fajny pomysł z tym jedzonkiem dziecięcym..łódeczki itp.. może też coś takiego spróbuję... mam trochę broszur z jedzonkami dziecięcymi, ale coś ciepłego dla znajomych też musimy mieć, tym bardziej, że połowa z nich będzie dojezdna i przyjeżdżają z noclegiem. Ale już wiem, że na pewno będzie Canelloni ze szpinakiem.. wczoraj znajomi u nas byli, zrobiłam Canelloni i zajadali się baaaardzo !! Do tego chyba danie tajskie - moja siostra rewelacyjnie robi, więc skorzystam z jej przepisu :-)
14.11 - dla najbliższej rodzinki, niestety dzieci nie będzie ;-)

Cześć dziewczyny !!

No i jaj mam też dylematy :cool:
Robimy 2 imprezy...7-go listopada KinderParty dla znajomych Szymka, a tydzień póxniej dla rodzinki...
Z rodzinką wiem już co zrobię:
1. polędwiczki wieprzowe w sosie własnym
2. gulasz po węgiersku
3. ziemniaczki
4. ryż z warzywami
5. sałatki
tort + ciasta

Gorzej ze znajomymi....:sorry: tu raczej coś innego, mniej typowego... myślę o sałatce z zupek chińskich, Canelloni ze szpinakiem, risotto z sosem sojowym i jarzynami (będzie para wegetarian) i...coś mięsnego, ale co???? może też polędwiczki?? Bigos byłby dobry, ale nigdy nie robiłam....i obawiam się, że może nie wyjść :sorry: może macie jakiś ciekawy przepis na coś mięsnego, ktory zawsze wychodzi???? potem ciasto Brownie i tort i coś na wieczór by też wypadało to wódeczki....Pizza?? grzanki?? czy tylko kanapki???? albo na wieczór przystawki.. chlebek, jajka faszerowane, ser pleśniowy?? hmmm

Do tego mam jeszcze 1 problem... będzie conajmniej 6-ka lub 7-ka dzieci w wieku 4 miesiące - 2 latka. Co robić z takimi dzieciakami, żeby się nie nudziły?? jakie zabawy im wymyśleć?? szczególnie dla tych od 7 miesięcy w górę?? macie jakieś pomysły ????
Ania ja polecam tą karkówkę co kiedyś dawałam przepisy szybka i pyszna:tak::tak: ja miałam zrobione prawie 2,5 kg i cała poszła!!! Dla najmłodszych koce i zabawki a dla starszych najlepszą zabawą sa balony:-D:-D:-D
Gosia lol ale wpadka z tortem:angry::angry::angry::angry: chyba bym ich zagryzła:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: Raduś jaki przystojniacha:tak::tak::tak:

Dorotka tu nie chodzi o prezenty czy pieniądze ale obecność się liczy!!!!

Boziu ale się ciesze że mam to juz za soba:-D:-D:-D

Dorotka, że tak powiem chrzanić takich dziadków!
Ania, myślę, że dzieciaki same się sobą zajmą w takim gronie
Kate, ale luda się u Was szykuje

A u nas już w sobotę. Godz. 17:00!

Ostatnia edycja:
ANIA daj przepis na to tajskie. Mi się przypmniało, że mam przepis na pyszną rybę po chińsku (w sosie słodko-kwaśnym) - muszę poszukać. Super szybka i smaczna też jest sałatka ziemniaczana: ziemniaki, ogórek kiszony, szczypiorek, koperek, cebulek, wysmażony boczek, majonez, śmietana. Właśnie zjadłam jej ogromną miskę...

reklama
Kate, Czarna - dzięki za przepisy!! Wypróbuję w tyg i jak wyjdzie to może zrobię karkówkę, sałatka ziemniaczana, też super wygląda... Kate - a jak ta rybka po chińsku????

Kate - ja tego dania tajskiego jeszcze nie robiłam, ale moja siostra robi tak: 2 torebki sosu curry miesza z niewielką ilością oliwy i wody, pdogrzewa, potem wrzuca do tego filety z kurczaka, drobno pokrojone, do tego warzywa po chńsku (mrożone), następnie orzeczy, a na konieć pół puszki mleka kokosowego (200ml). Podaje się to z ryżem... ale co do szczegółów to muszę siostrę dopytać... bardzo szybko się to robi.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry