Cześć dziewczyny !!
No i jaj mam też dylematy
Robimy 2 imprezy...7-go listopada KinderParty dla znajomych Szymka, a tydzień póxniej dla rodzinki...
Z rodzinką wiem już co zrobię:
1. polędwiczki wieprzowe w sosie własnym
2. gulasz po węgiersku
3. ziemniaczki
4. ryż z warzywami
5. sałatki
tort + ciasta
Gorzej ze znajomymi....
tu raczej coś innego, mniej typowego... myślę o sałatce z zupek chińskich, Canelloni ze szpinakiem, risotto z sosem sojowym i jarzynami (będzie para wegetarian) i...coś mięsnego, ale co???? może też polędwiczki?? Bigos byłby dobry, ale nigdy nie robiłam....i obawiam się, że może nie wyjść
może macie jakiś ciekawy przepis na coś mięsnego, ktory zawsze wychodzi???? potem ciasto Brownie i tort i coś na wieczór by też wypadało to wódeczki....Pizza?? grzanki?? czy tylko kanapki???? albo na wieczór przystawki.. chlebek, jajka faszerowane, ser pleśniowy?? hmmm
Do tego mam jeszcze 1 problem... będzie conajmniej 6-ka lub 7-ka dzieci w wieku 4 miesiące - 2 latka. Co robić z takimi dzieciakami, żeby się nie nudziły?? jakie zabawy im wymyśleć?? szczególnie dla tych od 7 miesięcy w górę?? macie jakieś pomysły ????
No i jaj mam też dylematy

Robimy 2 imprezy...7-go listopada KinderParty dla znajomych Szymka, a tydzień póxniej dla rodzinki...
Z rodzinką wiem już co zrobię:
1. polędwiczki wieprzowe w sosie własnym
2. gulasz po węgiersku
3. ziemniaczki
4. ryż z warzywami
5. sałatki
tort + ciasta
Gorzej ze znajomymi....
tu raczej coś innego, mniej typowego... myślę o sałatce z zupek chińskich, Canelloni ze szpinakiem, risotto z sosem sojowym i jarzynami (będzie para wegetarian) i...coś mięsnego, ale co???? może też polędwiczki?? Bigos byłby dobry, ale nigdy nie robiłam....i obawiam się, że może nie wyjść
może macie jakiś ciekawy przepis na coś mięsnego, ktory zawsze wychodzi???? potem ciasto Brownie i tort i coś na wieczór by też wypadało to wódeczki....Pizza?? grzanki?? czy tylko kanapki???? albo na wieczór przystawki.. chlebek, jajka faszerowane, ser pleśniowy?? hmmmDo tego mam jeszcze 1 problem... będzie conajmniej 6-ka lub 7-ka dzieci w wieku 4 miesiące - 2 latka. Co robić z takimi dzieciakami, żeby się nie nudziły?? jakie zabawy im wymyśleć?? szczególnie dla tych od 7 miesięcy w górę?? macie jakieś pomysły ????

Dobrze, że z Tobą lepiej
, Radek z tatą i autkiem (prezent od chrzesnych) oraz moja Mała Dama: