reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Kolki/bóle/katarki itp. - leki,sposoby i sprawdzone rady

A u Iki tak jak u Florki. Bączyska sadzi i znowu mamy 6 dni bez kupy, ale młoda w miarę pogodna więc czekam cierpliwie.
Dzisiaj poszliśmy na USG i jak młodą położyłam i pan (bardzo przystojny zresztą) zacząl jej robić to usg to ona puściła taką serię że za minutę w pokoju nie można było wytrzymać. Pan lekarz udawał że nic nie słyszał ale widać było że go wykrzywiło:-D:-D:-D
Muszą z nią pogadać na temat podstaw dobrego wychowania:tak:

reklama
Mój Kuba się zesikał po ważeniu dobrze że miał pieluche tetrowa pod pupą ale i tak wszystko mokre:-Da bąka puścil jak mu lekarka nogi do góry podniosła także dziewczyny zaczynamy lekcje dobrego zachowania u lekarza:-D

Dziewczyny powiedzcie jak się zwalcza alergię na mleko krowie bądź też skazę białkową? Bo moj mały ma chropowate policzyki i wg mnie to albo alergia albo skaza:-(

skaza bialkowa to to samo co alergia na mleko krowie i zwykle pojawia sie w zgieciach lokci i kolan, potem na brzuchu, plecach, szyi
a zwalczec sie da eleminujac nabial z pokarmu
innego sposobu raczej nie ma, smarowac mozna czyms tlustym

No tośmy kupy doczekały........ podobno matki się własnych dzieci nie brzydzą, ale ja dziś mało na Młodą nie zwymiotowałam, jak zobaczyłam co jest w pieluszce, na jej nogach, na moim prześcieradle i w kilku innych zaskakujących miejscach:szok: Chyba pogadam z lekarzem, czy naprawdę nie da rady jej zmusić do codziennego robienia kupy, bo ja dziękuję za takie eksplozje raz na tydzień:baffled: Za to Flora zadowolona, jakby milion wygrała - kwiczała z radości jak ją przebierałam - nie wiem czy z ulgi, czy ze śmiechu na widok wyrazu twarzy matki:-D
O puszczaniu bąków w miejscach publicznych nie wspomnę... przy tym smrodzie i akustyce bardzo ciężko jest wytłumaczyć, że to dziecko nie trzymający je dorosły takie efekty z siebie wydaje....:-D:-D

Moja nie była wyjątkiem, na USG bioderek pokazała co potrafi ;-)
Surv, to Cię mała obsra...a :-D:-D:-DJa sobie nie wyobrażam co u nas działoby sie, jakby Olga przez tydzień kupy nie robiła... Codzienne kupy nie raz należą do gigantycznych a po tygodniu...:szok:

Hehehe.........popatrzcie jak to w życiu jest: jedni mają za dużo (kup), a inni (patrz ja) wypatrują takowych jak dżdżownica deszczu. Czekam i czekam, a moje dzieciątko się pręży i pręży i nic:szok: Tak mi jej żal, że hej!!! Jutro na szczepienie się wybieramy, to przy badaniu upomnę się stanowczo o pomoc. Może dzisiejszy basen trochę ją rozluźni i strzeli jakiegoś kupsztyla. Proszę wszystkie forumowe ciotki o trzymanie kciuków. Może myślami uda nam się sprowokować to i owo? I niech mi się dziecię usra po pachy - byle się usrało (że się tak dobitnie wyrażę):baffled: Pozdrawiam serdecznie i wracam do czekania:baffled:

reklama
Julce i Ice zycze duzych kupali:-D
U majej malej jest podejzenie skazy bialkowej. Ja karmie piersia wiec zero nabialu. Lekarka dala mi recepte na masc z wit E, wyglada jak smalec:-D. Smaruje mala 2razy dziennie i jest juz lepiej. Mala miala wysypke tylko na policzkach.

Do góry