M
Mateuszkowa
Gość
Iza czytam właśnie, " W tym roku Kraków nie będzie świętował najkrótszej nocy w roku, czyli Nocy Świętojańskiej. Z kalendarza kulturalnego miasta znikła największa darmowa impreza plenerowa, czyli „Wianki”, które odbywały się w zakolu Wisły pod Wawelem.
Oficjalnie władze twierdzą, że jest to spowodowane imprezami towarzyszącymi EURO 2012. Nieoficjalnie natomiast mówi się o ostrych cięciach budżetowych, które nie oszczędziły masowej zabawy w plenerze.
Jednak Kraków nie zapomniał zupełnie o Nocy Kupały. Na kilka dni przed najkrótszą nocą, nad Wisłą stanie „Jarmark Świętojański” utrzymany w klimatach średniowiecza. Będą tam nocować rzemieślnicy oraz artyści, którzy przybliżą zainteresowanym zwyczaje staropolskie. "
pokrzepiające

co do mebli to wiesz co jak już tak gruntownie zaczęłam sprzatać to przestawilam to i owo bo mnie już szlag trafiał, za dużo rzeczy w 1 pokoju, eh.... :/
Ala nie w lodówkach, musiałam się namęczyć, żeby znaleźć bo 4 kartoniki przodem wciśnięte obok jakichś płatków do mleka eh..
własnie wypiłam 1 szklankę bo głodna byłam już i zapchało
dobre to mniam, mniam tylko zaczęłam sie teraz zastanawiać bo to pewnie z soi GMO ..kurde i nie wiem.. i fajnie, że jestes!!!!!!!!!!!!!! :*************
Gaja wow jaka poezja ;D Tus to wymyśliła czy On ?;-) ale też mi kurde zadanie, wierszyki na koniec każdy z osobna..
i może te "baby " faktycznie takie troche nie tego hehe ;-) a może tak limeryk ?;-)
Butterfly pewnie uboczny skutek tabletek..współczuje
Oficjalnie władze twierdzą, że jest to spowodowane imprezami towarzyszącymi EURO 2012. Nieoficjalnie natomiast mówi się o ostrych cięciach budżetowych, które nie oszczędziły masowej zabawy w plenerze.
Jednak Kraków nie zapomniał zupełnie o Nocy Kupały. Na kilka dni przed najkrótszą nocą, nad Wisłą stanie „Jarmark Świętojański” utrzymany w klimatach średniowiecza. Będą tam nocować rzemieślnicy oraz artyści, którzy przybliżą zainteresowanym zwyczaje staropolskie. "
pokrzepiające

Ala nie w lodówkach, musiałam się namęczyć, żeby znaleźć bo 4 kartoniki przodem wciśnięte obok jakichś płatków do mleka eh..
Gaja wow jaka poezja ;D Tus to wymyśliła czy On ?;-) ale też mi kurde zadanie, wierszyki na koniec każdy z osobna..

Butterfly pewnie uboczny skutek tabletek..współczuje