reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Kółko wzajemnej akceptacji - oby do celu

Gaja nie mow mi o jedzeniu bo ja jakoś dzisiaj jestem wyjątkowo głodna :no: chodze i jem .... :no: a pizze też w ktoryś dzien musiała bym zrobić. Masz jakiś sprawdzony przepis na ciasto? Sama ugniatasz?

reklama
Ala ciasto ugniatam sama, później poszukam przepisu:tak:
Właśnie oglądam meble do pokoju Miłosza, kurcze by trzeb wymienić bo sie sypią. Ale ma tak nieustawny pokój, że ciężko cokolwiek znaleźć te mi się podobają:
Meble dla dzieci GUSTO! Idealne! Poleca LemonHome (2422346689) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
bo to by też były już dla nastolatka ale jak znam życie nie zmieszczą się, masakra ten pokój jest bo ma 3 pary przechodnich drzwi i duże okno:confused2:

Witam :-)
Dzisiaj rano obudziłam się z opuchniętym dziąsłem :szok: I tak po pracy musiałam pojechać do dentysty. Okazało się, że ząb już się nie nadaje do leczenia i można go tylko wyrwać :no: Na szczęście koleżanka dała mi namiary na całkiem przyjemnego i baaardzo młodego (i przystojnego dentystę). To mógł sobie rwać, choć ja nigdy w życiu zęba nie wyrywałam, ale przy nim to dałabym sobie wszystko zrobić :-p Jeden minus tego, że ta przyjemność kosztowała mnie 200 zł :angry:
No i mam jeszcze przepisany antybiotyk.
A wyglądam jak chomik tyle, że jednostronny :eek:

Ledwo co dojechałam do domu a brat do mnie przyjechał :rofl2: ale byli godzinkę i pojechali.

Mateuszkowa to udanej imprezy życzę :tak:
Alusia a kiedy masz urodziny, bo ja też lada dzień :-) Tyle, że ja żadnej imprezy nie robię. Dla dorosłych to tylko robimy na okrągłe rocznice.
Gaja ja niemal tak samo robię ciasto na pizzę, ale nigdy go nie dawałam do piekarnika żeby rosło :szok: Albo koło grzejnika stawiam jak się pali w centralnym albo stawiam na garnku z gorącą wodą.
A sos robię tak, że podsmażam 2-3 cebule + czosnek a potem do tego dodaje koncentrat pomidorowy i duuuużo przypraw :-)
Ale mnie naszło może jutro zrobię :-p
Editku my tylko gdzieś nad jeziorko pojedziemy pod namiot, gdzie będziemy łapać rybki. Ale jeszcze nie wiem kiedy, bo na razie pogoda sie skiepściła :crazy: A urlopu mamy 2 tygodnie oboje.

A ja tak w ramach rozpoczęcia urlopu :-):-):-) właśnie robię ciasto, bardzo kaloryczne i bardzo masowe takie jak moje żuczki lubią najbardziej :tak:

Głodna jestem a na razie jeszcze za bardzo nie mogę jeść :-( a zjadłam dzisiaj jogurt i bułkę i wsio :dry:

dzień dobry :)
Gaja wrzuć proszę od razu przepis do przepisowni, bo potem zaś szukam pół godziny, i w końcu korzystam z pierwszego lepszego w necie.
Mebelki eleganckie. Uwielbiam taką prostotę. Będziesz konsultować zakup wcześniej z Miłoszem, czy tylko moje takie rozpuszczone, że o wszystko się pytam jak gupia? ;-)

Pisałam do was post o 7 rano, ale Bartek mi nie dał skończyć, tera nadrabiam. U mnie pada cały dzień.
Wszystkie martwiące się pogodą, proszę wyluzować, tylko pierwszy tydzień sierpnia ma być nijaki, potem sucho i umiarkowanie ciepło (nie upalnie). sprawdźta se tu:
Pogoda sierpień Kołobrzeg 2012. Pogoda na sierpień Kołobrzeg 2012. Prognoza pogody na sierpień Kołobrzeg 2012. Pogoda w sierpniu Kołobrzeg 2012. Prognoza pogody sierpień Kołobrzeg 2012. Prognoza na sierpień Kołobrzeg 2012. Prognoza sierpie

Alusia fajny ten pensjonacik...obyś miała wymarzoną pogodę, mnie na słońcu nie zależy, byle nie padało od rana do wieczora. Planuję wczasy spędzić aktywnie i zrzucić tam też co nie co. W końcu dostępu do lodówki nie będę mieć :-D
Ala a w urodziny nie możesz zaprosić gości na tort i kawę?
Editku zawartość pampersa Bartuś miał rzadką (odpuściłam mu nocnik przy tej chorobie...) ale czy to nie w wyniku wysokiej temperatury?
Na razie mu przeszło, apetyt powraca.
Ja kupuję tą farbę co Edysiek schwarzkopf mousse, kolor jasny brąz i mam brąz. Zdecydowanie chłodny bez złotej poświaty. Polecam.
Dorota trzymam kciuki za udaną imprezkę. Stresik? zrób sobie lekkiego drinka :-)
Gratuluję żyłki alle-handlowca, ja w tym tygodniu sprzedałam rupieci za prawie 400 pln... pozbyłam się tych Bartusiowych akcesoriów, jeszcze tylko powozy zostały.
Edysiek jak leczo? mmm........ zjadłabym. Mam 2 cukinie, może jutro coś z nich uduszę.

Kropeczka leczo zrobię chyba jutro :tak:
Za to ciasto już mam zrobione - robi się je ekspresem - bo to na krakersach. Krakersy - masa budyniowa - krakersy - masa krówkowa - krakersy - bita śmietana, to tak w skrócie, później dam przepis gdzie trzeba.

Ząb mnie zaczyna boleć, chyba znieczulenie zaczyna puszczać, coś czuję, że ciężka noc przede mną :eek:

Właśnie wrociliśmy z grillka. Mlody usypia z tatusiem więc mam chwilkę:-).

Edysiek my też bylismy w tamten weekend nad jeziorkiem pod namiotem tzn. spaliśmy w busie bo na jedną noc nie chciało nam się rozkładąc namiotu ale bylo super.

Gaja mebelki super tylko ja bym wolala inne łóżko takie żeby posciel schować bo mój to taki bałaganiarz że jak by była na wierzchu to by było ciągle narozwalane heh ja ostatnio też nie mogę mięsa niewiem czemu :confused2::laugh2:i pije te soki warzywne może mam jakieś niedobory witamin.

Alusia jak tam maluchy spią?

Kropeczko
mój własnie zaczął od wczoraj rzadkie kupki i niwiem czy zęby czy gorąc napewno nie wirus bo robi ich 3 góra 4 ale daję mu osłonowy acidolac baby na żołądek i dzisiaj już 2 takie średnie. Ale myslę że to może z gorąca. a jak tam temp. u Bartusia spada?

Ostatnia edycja:
jestem i ja,
Iza co do mebli mój syn jest niewybredny i zazwyczaj podoba się mu to co i mnie. On w ogóle taki fajny, bo co mu kupię z ciuchów to nosi, nie musi iść ze mną do sklepu. I zazwyczaj nic nie chce. Całkiem inny niż np Olka:-p

Ala to masz złotych chłopaków spać o 19:eek: Nie możesz narzekać mój Maks jeszcze nie śpi a o 6 wstanie i co ty na to???? hehe;-)

Editku łóżko to formalna rzecz patrzałam głównie na meble bo łóżko osobno można sobie kupić, ew. zainwestować w pojemniki pod łózko na pościel np.
I z tym odrzuceniem mięsa też myślę, że coś się organizm broni, u mnie zazwyczaj żoładek dostaje w doopsko więc chyba organizm odruchowo się broni?

reklama
Mateuszkowa STO LAT dla Mateuszka

Obudziłam się przed 6, wzięłam antybiotyk i myślałam że jeszcze zasnę ale nic z tego. Za to męża jeszcze mogłam zbałamucić :-p
I tak sobie myślę co ja dzisiaj będę robić :eek: dawno nie byłam całą sobotę w domu.
Chyba zrobię porządki u Angeli w pokoju.

Do góry