• 🌿 Kochane/i życzymy Wam spokojnych, dobrych Świąt Wielkanocnych. Takich bez presji, bez „muszę”, bez porównywania się. Niech to będzie czas choć odrobiny odpoczynku. Życzymy Wam ciepła, bliskości i takich małych momentów, w których można na chwilę odetchnąć i pomyśleć: „jest okej”. I trochę więcej łagodności dla siebie, bo naprawdę robicie bardzo dużo ❤️ 🐣 Ściskamy Was świątecznie zespół babyboom.pl
reklama

Kółko wzajemnej akceptacji - oby do celu

Olisia fajny avatarek :tak: ja jakies mięso upiekę i pierniki jutro zrobie bo mam przepis na takie miękkie co leżec nie muszą no i makowca drożdżowego ( rolade ) i chyba tyle bo idziemy codziennie gdzieś :tak:

Jolek no nie oglądałaś super niani ? jednak chyba na to za mały jest :-D fajnie z tym wolnym, przynajmniej na spokojnie się przygotujecie :-)

reklama
Olisia ja już mam pierniczki.
Upiekę jeszcze makowca, krówkę i zastanawiam się nad roladą z bitą śmietaną.
Karkówka i boczek juz natarte siedzą w lodówce i czekają na upieczenie.
Na Wigilię zrobię paszteciki drożdżowe z farszem pieczarkowym do barszczu, zrobię rybe po grecku i tradycyjnie usmażę karpia i jeszcze sałatka śledziowa, jak zostanie mi mak z makowca to zrobię kluski z makiem, chociaż nie wiem, bo u mojego męża w domu nigdy tego nie jedli i nie są nauczeni ( ale ja lubię :-p).
Resztę potraw wigilijnych przygotuje teściowa, najwyżej ja i szwagierka pomożemy jak będzie trzeba.
Chce jeszcze jakąs salątke na święta zrobić, myślałam nad gyrosem.

u nas jest chyba skromniej na stole, bo ja mało jem, a moje dzieci to praktycznie niczego ze stołu nie tkną :/ No a mama z tatą i T. to też ile moga zjeść? ;) Bo jesteśmy tylko moi rodzice i my więc mało nas to i mówiłam mamie, żeby nie przesadzała bo potem tylko się to jedzenie wywala. Ja w domku piekę tylko piernika oraz ciasto z masa krówkową. Resztę jak znam życie dostanę od mamy;-)

Choć następne święta planuję u siebie zrobić bo mam nadzieję do tego czasu zakupić ten stół z krzesłami :)

Mateuszkowa ja tez mam taki przepis na pierniki ktore nie musza lezakowac, miekkie sa od razu przez cały czas :) uwielbiam je :)
Ja na świeta pieke placki, robie śledzika i miesko, paszteciki juz zrobione, reszte przygotowuje mama i ciocia i przywioza do mnie, bo u siebie robie wigilie w tym roku. Na stole bedzie
-kapusta z grzybami
-kapusta z fasola
-karp
-jakas inna ryba
-krokiety z kap i grzybami
-pierogi
-barszczyk z uszkami
-paszteciki
-śledz
-kluski z makiem
makowiec, sernik, chyba 3 bit, placek z nutelkowo-galaretkowy bo nie wiem jak sie dokladnie nazywa
Wiec troche tego jest ale na Wigilii 8 osob bedzie, w pierwsze świeto tescie przyjezdzaja :(((( no i w drugie tez w domu jestemy. Moj maz lubi zjesc, ojciec tym badziej. Przez całe swieta non stop karpia dziubie wiec mama kupiła az 15sztuk :)))))

Ostatnia edycja:
heeej
a co tu taka cisza?? :szok::szok::-D:-D
od wczoraj mam fajny dzień? a czemu? a temu, żem zakupiła 3 bluzki w rozm 38 ;D w dodatku miałam chrapke jeszcze na spodnie, były ok ale.. za krótkie:-D na krasnale chyba :P

zaliczyłam już dziś ang a teraz pieke 1 partie pierniczków :tak:

Olisia
u nas na Wigilii u moich rodziców - 6 osob + Mati a u tesciów wyjątkowo też 6 + 2 dzieci w tym jedno 9letnie.. a zawsze jest jeszcze 4 osoby więcej..:-D:-D:-D:szok::szok:
gaja skromnie-nieksormnie, ja uważam, że nie ma sensu robić tony żarcia, tego co się nie je po to, że tak trzeba, lepiej zrobić mniej a zjeść i zrobić to co jest dobre bo przeciez nie każdy musi lubić kapuste z grochem a wyrzucać to potem to nie fajnie :/

jestem, od rana na pełnych obrotach, bo wstałam wypindrzyłam się i do miasta jeszcze po ostatnie zakupy, potem czyściłam lodówkę, następnie wstawiłam zupę gulaszową, upiekłam piernika i zaraz biore się za szorowanie dywanów także nie narzekam na nudę:-p Dorka bluzki tez w rozmiarze 38 musiałabym kupowac już :) Spodnie też mam 38 rozmiarowo ale to wiadomo co firma to inaczej to wygląda:tak:

Z okazji nadchodzących
Świąt Bożego Narodzenia
pragnę przesłać najserdeczniejsze życzenia.
Niech nadchodzące Święta będą dla Was niezapomnianym czasem
spędzonym bez pośpiechu, trosk i zmartwień.
Życzę, aby odbyły się w spokoju, radości wśród Rodziny, Przyjaciół
oraz wszystkich Bliskich dla Waszych osób.
Wraz z nadchodzącym Nowym Rokiem życzę dużo zdrowia i szczęścia.
Niech nie opuszcza Was pomyślność i spełnią się te najskrytsze marzenia.

eac20d7f0bcb1662med.jpg

Pewnie juz do was nie zajrze, takze chciałam Wam i waszym najbiższym złożyc zycznie świateczne
Boże Narodzenie wkrótce, więc życzę Ci szczerze
Ciepłych chwil w rodzinie w Wigilijną Wieczerzę
Wszystko w złocie, zieleni, czerwieni
Niech Nowy Rok będzie pełen nadziei
By spełniło się choć jedno z twoich marzeń
Dużo szczęścia i niezapomnianych wrażeń!

Hejka:-)
Jestem cały czas z Wami duchem bo normalnie pewnie jak każda z Was urobiona po uszy heheh
a to zakupy ostatnie juz a to ostatnie sprzatanie i tak jakos mi brak czas by tu zajrzeć:zawstydzona/y:
Dlatego już teraz chcę Wamm złożyć życzenia:
Renifer Rudolf grzeje kopyta, Mikołaj w pośpiechu prezenty chwyta. Wszystkie smutki wnet pójdą w kąt – serdecznie życzę wesołych świąt.

A i jedzcie jak najwięcej zebyśmy miały co zrzucać po nowym roku hehehe:-D:-D:-D:-D

reklama
Witam :-)
Ja ni etyle urobiona jestem co chora i nie mam siły na nic. Dzisiaj tylko ciasta upiekłam.
Nie wiem czy jeszcze tu zajrzę, dlatego chciałam Życzyć Wam wszystkim WESOŁYCH ŚWIĄT :-)
[FONT=&quot]
To właśnie tegowieczoru,
[/FONT]
[FONT=&quot] gdy mróz lśni, jak gwiazda na dworze, [/FONT]
[FONT=&quot] przy stołach są miejsca dla obcych, [/FONT]
[FONT=&quot] bo nikt być samotny nie może.[/FONT]
[FONT=&quot] [/FONT]
[FONT=&quot] To właśnie tego wieczoru,[/FONT]
[FONT=&quot] gdy wiatr zimny śniegiem dmucha,[/FONT]
[FONT=&quot] w serca złamane i smutne[/FONT]
[FONT=&quot] po cichu wstępuje otucha.[/FONT]
[FONT=&quot] [/FONT]