Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij
Moje drogie! Ja byłabym bardziej za obserwowaniem swoich dzieci niż niań... Po dziecku prawie zawsze widać,że dzieje się coś złego..rodzic jest w stanie to dostrzec - wtedy oczywiście użyłabym kamery! Ale bezpodstawne ''podglądanie'' pracy niani jest dla mnie dziwne...Być może jestem zbyt naiwnaA nie martwisz się, że gdyby było coś nie tak to dziecko może i tak nie powiedzieć, bo będzie tak zastraszone? Wiem, że to są najgorsze scenariusze, ale takie rzeczy się zdarzają... Ja się chyba tego najbardziej boję, że jak już wrócę do pracy i zostawię dziecko z obcą osobą to zanim pójdzie do przedszkola to coś może się stać, a ja za późno zareaguję...
Mimo wszystko uważam, że nieinformowanie o kamerach opiekunki jest niemoralne i nieetyczne... Ale jak widać normy społeczne coraz bardziej upadają... Niestety - Twoje prawo, ale szczerze mówiąc nie życzę żadnej dziewczynie/kobiecie takiego traktowania.
Może jeszcze GPSa w wózku zamontuj?
Ciekawa okolicaOd czasu do czasu policja sam zgłasza się po materiały jeśli są kradzieże w okolicy- udostępniam ;-) .

Jak pisałam- nie ma tu jedynej słusznej drogi, ale wkurzyło mnie wypisywanie czego to rodzice nie mogą. Co niania to prawnik widzę ;-) nie jestem w stanie czytać bzdur.Maui Trochę przesadzasz... Jak dla mnie każda niania była przez pewien czas członkiem rodziny. I nie wyobrażam sobie nie poinformowania jej o zamontowaniu kamer. Bo to nawet nie chodzi o rzetelność pracy, ale uczciwość względem drugiego człowieka. Jeśli opiekunka ma jakieś "ale" w sprawie kamer - to znaczy że jest coś na rzeczy. Moje dzieci miały łącznie 4 nianie i żadna nie miała nic przeciwko kamerom - a nawet twierdziły, że dobrze, że są...
Tak, niestety same wille i niektórzy zbyt dużo wydają na auta. Jak się mieszka w mieszkaniu, to człowiek nie ma świadomości, bo kamery udostępnia zarządca osiedla, a nie właściciel apartamentu czy mieszkania. A tak człowiek i sam monitoruje i sam odśnieża, to musi wiedzieć takie rzeczy...Ciekawa okolica![]()
Niania musi miec umowę o pracę, żeby objąc ją kodeksem pracy. Oczywiście proszę nie zapomnieć o zapłaceniu podatku i Zusu ;-) Mądrości ludowe...Apropo nagrywania niani bez jej wiedzy kłania się art. 23 i 24 Kodeksu Cywilnego, do tego jeszcze art. 11 p. 2 Kodeksu Pracy. Oczywiście jak niania odkryje kamerkę. A w dzisiejszych czasach nianie wiedzą czego, i gdzie się spodziewać. Możecie popatrzeć na forum dla niań. One są bardzo wyczulone na takie ''chwyty''.
Lepiej uprzedzić, że w domu jest kamera, i że przez jakiś czas chcecie po prostu mieć oko na sytuację.