reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Kto po in vitro?

Odpisali mi z Ministerstwa Zdrowia :-) :)

Szanowna Pani,
W odpowiedzi na mail w sprawie realizacji programu zdrowotnego pn. „Program –
Leczenie Niepłodności Metodą Zapłodnienia Pozaustrojowego na lata 2013 – 2016”
Departament Matki i Dziecka uprzejmie informuje, że realizator ma obowiązek
zapewnienia Pacjentom możliwości leczenia w terminie 6 miesięcy od daty
zakończenia poprzedniego cyklu.
Jednocześnie pragnę wyjaśnić, że program kończy się 30 czerwca 2016 roku- jest to
ostatni dzień, w którym mogą zostać wykonane świadczenia w ramach programu. Po
tym terminie leczenie finansowane jest wyłącznie przez Parę.

w sumie lekarz uświadomił mnie już wcześniej w tym temacie, ale przynajmniej mamy wszystkie oficjalne stanowisko MZ.

reklama
:crazy::crazy::crazy:
Odpisali mi z Ministerstwa Zdrowia :-) :)

Szanowna Pani,
W odpowiedzi na mail w sprawie realizacji programu zdrowotnego pn. „Program –
Leczenie Niepłodności Metodą Zapłodnienia Pozaustrojowego na lata 2013 – 2016”
Departament Matki i Dziecka uprzejmie informuje, że realizator ma obowiązek
zapewnienia Pacjentom możliwości leczenia w terminie 6 miesięcy od daty
zakończenia poprzedniego cyklu.
Jednocześnie pragnę wyjaśnić, że program kończy się 30 czerwca 2016 roku- jest to
ostatni dzień, w którym mogą zostać wykonane świadczenia w ramach programu. Po
tym terminie leczenie finansowane jest wyłącznie przez Parę.

w sumie lekarz uświadomił mnie już wcześniej w tym temacie, ale przynajmniej mamy wszystkie oficjalne stanowisko MZ.
Szkoda ze tak nam to ukrocili :crazy: ale trzeba jeszcze walczyć

martka- programu nie skrócili, ten miał trwać do czerwca 2016, to jego przedłużenie /kontynuację skasowali. Dobrze, że się jeszcze zalapiecie. Mimo wszystko szkoda, że człowiek teraz musi lecieć na łeb na szyję, żeby zdążyć.

Ewa651 - dziś rano w moczu i na papierze czysto. Normalnie robi sobie ta krew co chce. Ale i tak zrobię badania. Bo może przy następnym razie coś będzie.

A jak dziś Twój teścik? Czy może na betę jednak idziesz?

martka- programu nie skrócili, ten miał trwać do czerwca 2016, to jego przedłużenie /kontynuację skasowali. Dobrze, że się jeszcze zalapiecie. Mimo wszystko szkoda, że człowiek teraz musi lecieć na łeb na szyję, żeby zdążyć.

wiem, wiem, że nie skrócili, tylko w momencie pisania zapytania do MZ nie miałam pewności czy jako para zakwalifikowana już dawno, również musimy się wyrobić do czerwca, bo komunikaty w mediach nie do końca były jasne...

Witam dziewczyny. Przez to PISowskie nasienie nie będzie kontynuacji programu. Czy oni nie rozumieją ze dla wielu par to byla jedyna możliwość posiadania dziecka.

U mnie chyba też pęcherz ;/ choć nic nie boli jak na niego..
Dzisiaj rano krwi już nie było, ale jak się załatwiłam, myłam zęby i nagle poczułam taki gorąc na dole i taka woda mi poleciała trochę, nie mocz tylko taka woda (odeszły mi wody haha)

Miałam nie raz chory pęcherz i bolało mnie wiadomo tak dziwnie, wkurzająco, krew też miałam raz, ale malutko. A teraz to nie wiem czy czasem nie łączyć tego z jakimiś powikłaniami po ivf. Zobaczę jak się sytuacja rozwinie;)

iga, nie rozumieją...

reklama
No nie rozumieją... ciekawa jestem, jak będzie będzie.lekami do stymulacji. Jakoś nigdzie nie pojawią.się informacją o tym. Do tej.Pory pacjentce przyslugiwaly 3 refundację lekow, niekoniecznie było to w połączeniu z rządowym ifv wykorzystywane. Jeśli zatem nie zabiorą refundacji, to chociaż taka ulga będzie...

Do góry