reklama

Kto po in vitro?

Ewunka, ja szłam chyba podobnie do Ciebie. Od 1dc antyki przez 17 dni, od 18 dc gonapeptyl. Po 7 zastrzykach miałam włączony menopur. Po kolejnych 6 ovitrelle i 2 dni później punkcja. W międzyczasie podglądanie i badania hormonów, ale dawki nie były zmieniane.

Natalia, ciągnięcie to chyba dobry objaw :-) Ja nie miałam żadnych objawów poza bolem brzucha jak na okres. I okresem się skończyło :-( 3mam kciuki!

reklama
Cześć dziewczyny
Wczoraj mnie strasznie dotknęła ta rozmowa, zwłaszcza słowa pewnych osób, którym z całego serca kibicowałam (nie będę pisać kogo, bo jestem pewna, że wiedzą, że o nie chodzi). Jest mi strasznie przykro, bo ja NiGDY nie zapomnę o tym co przeszłam i zawsze byłam tutaj nie tylko po to, żeby sie chwalić, że mnie sie udało, ale przede wszystkim, żeby wesprzeć i poradzić tym, którzy nadal są na etapie starania. W pierwszej chwili chciałam stad odejść, bo poczułam sie strasznie, ale pomyslałam o was - tych ktore zostały i potrzebują wsparcia i nadziei. Będę wiecej korzystać z wątku dla ciezarnych, ale wpadnę co jakis czas poczytać co u was. Nie jestem w stanie ogarnąć kilku na raz (jestem jeszcze na innych), ale w miarę możliwości postaram sie służyć radą. Z całego serca trzymam kciuki za was, bo wiem jak ciężką drogę ja przeszłam i jaką nadzieje dawały mi ciężarówki po in vitro :-)
No a my teraz same zostaniemy bo po wczorajszej ostrej dyskusji wszystkie ciezarowki sie wyniosly chociaz nikt ich nie wyrzucal a jesli nawet to byly to jednostki

Pytałyście o magnez i nospe
Nospe powinno sie brac jak są bóle brzucha zwłaszcza te na @, bo takie skurcze mogą "odrzucić" zarodeczek. Nospe normalną można brac do 6 tabletek dziennie, forte 3 tabletki. Nospa jest bezpieczna w ciąży, wręcz czasem wskazana. Są przypadki że dziecko rodzi sie po nospie z obniżonym napięciem mięśniowym, ale to są sporadyczne przypadki i bardzo łatwo takie dziecko wyrehabilitować. I to już trzeba by bylo jesc ogromne ilości nospy przez całą ciąże. Znam dziewczynę, która całą ciąże leżała w szpitalu i ordynator dawał jej ogromne ilości nospy, cudem donosiła dziecko do bezpiecznego terminu i wlasnie malutka miała obniżone napięcie mięśniowe. Po 3 miesiącach domowych ćwiczeń nie było znaku. Moim zdaniem lepsze to niz stracić ciąże. Dlatego ja cały pierwszy trymestr brałam nospe jak tylko czułam, że bóle są niepokojące. W UK polecają do 6 tabletek paracetamolu dziennie i twierdza że nie szkodzi.
Co do magnezu to brac, brac i brac. Dawka dla ciezarnych to 370mg i najlepiej z B6 bo lepiej sie wchłania. Magnezu nie da sie przedawkować wiec nic sie nie dzieje jak weźmiemy wiecej. Magnez zapobiega skurczom zarówno macicy jak i pozniej łydek. Ja nie dość, że biore magnez z tabletkach to jeszcze kupiłam czysty magnez i dodaje do kąpieli (nie polecam kąpieli w I trymestrze) do tego moczę nogi w magnezie, zrobiłam sobie oliwkę magnezową i smaruje ciało. Przez skore wchłanialność magnezu jest lepsza niz w tabletkach.
O prosze nie wiedzialam ze magnez moze poza tabletka miec zastosowanie.
Kochana to normalnie namagnezowana jestes :)od stop do glowy :)

Dziewczyny jak tak czytam o paleniu to ciesze sie ze nigdy sie w to swinstwo nie wciągnęłam. Choć nie powiem zapaliłam pare razy na dyskotece ale to pojedyńcze sytuacje bardziej żeby zobaczyć jak to jest. Za to mój M palił i rzucił jakiś rok temu i mówi że jak by teraz zapalił jednego papierosa to od nowa by zaczął. I nieraz jak ma nerwy to mówi że chodzi za nim papieros.

Ja od 2dc zaczęłam brać antykoncepcję ( SYLVIE) brałam przez 22 dni potem bez przerwy Gonapeptyl 21zastrzykow po 10 zastrzyku doszedł mi Menopur 75 plus Bemfola 150 przez 11dni. I oczywiście od początku Encorton 10mg.Na dwa dni przed transferem Ovitrelle na pęknięcie
Także leki dawki i długość protokołu zależy od lekarza i jego spojrzenia i rozumienie problemu.

reklama
Ciezarowki wracajcie :)
Ewelin @ nadal nie ma.
Dziewczyny czy możliwe że mógł mi sie zrobic jakiś torbiel i zablokować @?

Napisane na HTC Desire 620 w aplikacji Forum BabyBoom

Marzen ja tak miałam. Nigdy nie miałam torbieli a przed sama stymulacja jak na złość okres mi sie spóźniał i jak pojechałam na wizyte okazało się że torbiel i dostałam na wywołanie orgametril @ przyszła ale torbiel nie znikneła i dopiero po anty znikneła.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry