reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Kto po in vitro?

reklama
chyba bede musiala narobic pierogow a ze lubie i robic i jesc to nawet lepiej:-p a tak powaznie to chcialabym teraz wziasc wszystko co sie da zeby sie udalo

Witam dziewczyny powiedzcie mi jak wiecie cos o wspomagaczach przy crio na dniach sie okaze kiedy bede miala bo na sztucznym cyklu odwolali teraz ide na naturalnym i chcialabym pogadac z moja lekarka na ten temat

Ja miałam zadrapanie endometrium w 2 fazie cyklu przed crio, klej mi odradzono (podobno ściema), jadłam ananasa, dostałam encorton i clexan, dodatkowo chodziłam na akupunkturę dla rozładowania stresu i lepsze ukrwienie macicy. To było moje 4 crio i koniec 3 procedury. I sie udało [emoji173]️

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Ja miałam zadrapanie endometrium w 2 fazie cyklu przed crio, klej mi odradzono (podobno ściema), jadłam ananasa, dostałam encorton i clexan, dodatkowo chodziłam na akupunkturę dla rozładowania stresu i lepsze ukrwienie macicy. To było moje 4 crio i koniec 3 procedury. I sie udało [emoji173]️

Teraz będzie drugie podejście, niestety nie mamy mroziakow,wiec od nowa :(
Tez chcemy wziąć co się da. Kiedy się robi to zadrapanie? Czuć coś?
Na akupunkture chodzę, to mogę odchaczyc z listu :)

Napisane na SM-G900F w aplikacji Forum BabyBoom

zadrapanie mialam zrobione juz drugi raz bo jak podchodzilam miesiac temu na sztucznym cyklu to moj organizm sie zbuntowal i po konskiej dawce lekow zatrzymalo sie moje endo na 6.6 i koniec i lekarka odwolala nie chciala tracic zarodka teraz jestem na naturalnym i idzie lepiej i przed tym cyklem tez mialam scracing

reklama
Teraz będzie drugie podejście, niestety nie mamy mroziakow,wiec od nowa :(
Tez chcemy wziąć co się da. Kiedy się robi to zadrapanie? Czuć coś?
Na akupunkture chodzę, to mogę odchaczyc z listu :)

Napisane na SM-G900F w aplikacji Forum BabyBoom

Zadrapanie robi sie w 2 fazie cyklu poprzedzającego transfer/crio lekarz wsadza do macicy taki długi cewnik czy co to tam jest [emoji12] jak przy transferze i zadrapuje bol mozna porównać do bólu miesiączkowego- trwa tylko chwilkę wiec spokojnie do przeżycia [emoji5]
Ja mrozaki miałam tylko dlatego, ze nigdy nie mailem świeżego transferu bo było zbyt duże ryzyko hiperki wiec to co mieli mi podać na świeżo mrozili w 3 dobie. I tak w 1 procedurze miałam 1 zarodek, w drugiej 3 ale moj lekarz liczył tylko jeden bo dwa były bardzo słabe i od początku nie dawał na nie nadziei- nawet podał te dwa razem bo i tak szans nie dawał. Przy 3 procedurze przy zapłodnieniu wszystkiego mieliśmy jedna blastkę. Wiec u mnie szału tez nie było.

Do góry