reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Kto po in vitro?

Nie chwaliłam się, bo nie byłam pewna. Po pierwszym USG okazało się, że są dwa pęcherzyki ale jeden był bardzo malutki 1/3 wielkości tego większego. Lekarz kazał się nie nastawiać. A dwa tygodnie później nadal były dwa pęcherzyki, a zarodek z mniejszego pęcherzyka był o 1,5mm większy od zarodka z dużego pęcherzyka. I dopiero zobaczyłam dwa bijące serdusia.

reklama
hej dziewczyny
Zgredzik gratuluję !dwa serca nosisz pod swoim ,nie samowite uczucie pewnie ,kochana a Ty gdzie podchodziłaś do in vitro?
mandaryna ja mam 120 km do Łodzi a w Wawie w Novum już nie chcę podchodzić ,nigdy nie można się umówić do tego samego lekarza przy stymulacji bo terminów nie mają i wiecznie zabiegani ,zresztą nie mam sympatycznego wrażenia po nie których lekarzach ,nie powiem,że źle tam jest wręcz przeciwnie ale muszę spróbować gdzie indziej ;-):tak:zwłaszcza,że w Gamecie jest taniej
Lola216 to cieszę się ,że za pierwszym razem się udało ,ja miałam 2 iui i 2 in vitro i niestety nie udało się pomimo,że my zdrowi ...
aniołeczek koszta są różne zależy od kliniki ja jak na razie kalkulując wszystkie kliniki to Novum jest najdroższe :no:a tej klinice co piszesz to nie słyszałam :no: no i to też zależy od badań na jakie Cie skierują ,jaką będziesz miała drogę stymulacji czy długi czy krótki protokół ? itd
sylha a to jeden zarodeczek się nie rozwijał?

Ostatnia edycja:
Zgerdzik- super, oby tak dalej:tak::tak::tak:, a pamiętasz może jaką betę i w jakim dniu miałaś?!?!?!Bo u mnie ona na pograniczu dlatego gin też nie chciał nic na 100 potwierdzać:baffled:

zuzanka81: narazie to "niesamowite uczucie" przysłaniają mi codziennie wymioty, mdłości i straszne zmęczenie. Mam nadzieję że niedługo to wszystko przejdzie i zacznę się cieszyć swoimi dwoma cudami. Do in vitro podchodziłam w Provicie w Katowicach
sylha: przy twojej becie to nie ma innej możliwości jak dwie kruszynki. Ja miałam podane zarodki w drugiej dobie. W 12dpt - 258; w 15dpt - 803, w 34dpt - 55 560

Zgerdzik- wrzuć suwaczek :-), mnie mdłości równo od poniedziałku męczą, ale dzisiaj wypróbowałam: pół banana na dzień dobry i popiłam go z pół szklanki ciepłej wody z imbirem i póki co to OK, nawet śniadanie zjadłam i dalej nic :-), podobno jeszcze jest dobra ciepłą woda z cytryną

Koleżanka mi polecała Lokomotiv dla dzieci, podobno pomaga na mdłości, ale jakoś się boję spróbować bez konsultacji z lekarzem. Suwaczek bym wrzuciła ale nie bardzo wiem jak.. hehe
A ta woda z cytryną na czczo działała na mnie do zeszłego tygodnia, ale organizm odmówił jej przyjmowania... niestety

To spróbuj z bananem albo ten imbir- dla mnie ble, ale pomaga...
Suwaczek sobie zakładasz na obojętnie jakie stronie i potem jego htmla kopiujesz i wklejasz do profilu do sygnatury

no dziewczyny to już macie "jazdy z maluszkami w brzuszku" a na mdłości właśnie jak sylha pisze pomaga imbir :tak:i coś jeszcze ale nie pamiętam chyba mięta :tak:

reklama
Do góry