reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Kto po in vitro?

Ale jestem dzis zmeczona, tak samo wczoraj, jak rozjechana czolgiem... mieciu nie umie sie na niczym skoncentrowac w pracy, ciekawe co powiedzialaby szefowa jakbym oznajmila, ze ide do domu bo jestem skrajnie zmeczona [emoji16]
Ja też jestem strasznie zmęczona dziś. Bardzo bardzo. Normalnie padam na pyszczek i tylko weszłam do domu to ubrałam się w pizamke.

reklama
Kochana, ja robie z KD wiec sama nie przechodzilam stymulacji, zalezy chyba jak rosna jajeczka, ale dawczyni miala chyba 2 wizyty podgladowe i punkcje, a ja wizyta kontrolna endometrium i transfer. Na samym poczatku tez bylismy na pierwszej wizycie wstepnej gdzie zrobili badnia, napewno dziewczyny z GC ktore robily stymulavke beda ci w stanie bardziej szczegolowo napisac.
@Mieciu85 oooo mieciu prośba bo Ty Kochana z KD w GC - możesz co nieco forumowej koleżance w tym temacie no. cena itd - dzięki

Znam ;) miloszewskiego wszystko z Szackim przeczytałam, Lackberg cała serie bez ostatniej części o Fjalbace przeczytałam a puzynskiej wszystko skończywszy na Norze. PuZynska jest bardzo nierówna ale o niebo lepsza od Bondy. Nie wiem skąd fenomen Bondy.
Ja dopiero w zasadzie wszystko zaczynam [emoji4] do tego jezzcze Mroza z Chyylka robie[emoji16]

reklama
Tak czasem tylko troche podczytywalam a czasem czytalam wszystkie posty od deski do deski[emoji6][emoji3] Chcialam sie troche podszkolic w kwestii ivf.

U nas przede wszystkim problem ze slabym nasieniem. U mnie jeszcze był trudny transfer. Mialam histeroskopie i poszerzenie szyjki. Po histeroskopii powiedzial lekarz ze mam przegrode macicy albo dwurożna. Wyslali na rezonans ale jeszcze zanim zrobilam rezonans to polecialam do Krakowa do Ludwina i sie okazalo ze pomylka ze macica jest lukowata- normalna czyli ok. I tak ciagnie sie to wszystko 1.5 roku.
Boje sie ze jak pojade do Polski to inne rzeczy moga wyjsc bo tu nie badaja za duzo. No i troche boje sie hiperstymulacji. Ostatnio jak przegladalam z pielegniarka moje papiery to sie dowiedzialam ze estradiol mialam bardzo wysoki ponad 12 tys przy stymulacji.I tez nie wiem co o tym myslec. Mialam tez duzo pecherzykow na Usg ale w tym duzo malych.
No ale nie ma co sie na zapas martwić
Kiedys sie uda[emoji2]
Ludwin górą! :D

Jestem po kolejnej wizycie u lekarza ( 25dpt ) i po prostu cuda na kiju ! Wklejam poprzednie bety
1 beta 10dpt 20,12
2 beta 12dpt 27,86
3 beta 13dpt 43,47
4 beta 19dpt 317,8
5 beta 25dpt 1300 ( wg norm wzrostu powinno byc okolo 2300 ale jest pęcherzyk )
Lekarz kazał przyjść za tydzien bo nie jest w stanie nic ocenic . oszaleć idzie
Ehh.... cierpliwości życzyć pozostaje. :/

Ja już też po wizycie w klinice. Mam zielone światło na kriotransfer we wrześniu. Na 13.09 mam wizytę monitorujacą cykl. Wszystko fajnie, tylko rano pokłóciłam się strasznie z mężem i siadłam psychicznie :/. I jakoś nie wierzę, że kiedykolwiek będę w normalnej ciąży...
Sssurykatka - czasem trzeba się pokłócić, żeby mona było się pogodzić :) - mam nadzieję, że szybciutko!
Ale Ty masz pamięć Kochana! ♡ Wróciliśmy w niedzielę w nocy. Byliśmy w miejscu bez zasięgu i neta,więc próbuję nadrobić czytanie. Wakacje były rewelacyjne,tydzień z naturą i końmi,a powrót do pracy bolesny. Atmosfera już niezbyt fajna,nastresuję się niepotrzebnie. Szkoda słów. :/ Właśnie jestem w drodze do Ciechocinka,jadę na kontrolne USG. Beta nie spada,zatrzymała się na 180 mimo,że okres już miałam. Aż się boję co doktor powie. Strasznie chciałabym już z czymkolwiek ruszać. I jak najszybciej przygarniać moje dwa Maluszki.
Aniu i co?? I jak?? Mam nadzieję, że nie każą jechać do szpitala... :/

@Biedroneczka83 nic czyli że jak? Jaki masz wynik? Leki odstawiłaś? Miałaś 2 kropuchy to może chociaz ze 2 dni jeszcze poczekać? :(

Do góry