reklama

Kto po in vitro?

reklama
jsorbek
witaj. tak - z cala pewnoscia mozesz do ivf przystepowac. nie masz owulacji - nie ma problemu. tutaj caly cykl jest sztucznie sterowany i to czy natura u Ciebie sobie tego zyczy czy nie - zmusza Cie do owu:)
tak jak robia to przy PCO gdy nie ma owu czesto... wiec badz spokojna, ze nic straconego i te drzwi stoja otwarte dla Ciebie

lusia-ja też tego nie ogarniam,po prostu umarło, lekarz powiedział , że musiało mieć jakąś wadę genetyczną ale najważniejsze , że się przyjęło ja wolałabym jednak żeby od samego początku się nie udało byłoby łatwiej , po prostu nie wyszło i już a teraz ryczę bo ono umarło było i już go nie ma.
ma-mi-dzięki za słowa otuchy ,ja nadal nie wierzę , że już go nie ma ,najgorsze było to ,że tak się cieszyliśmy ,powiedzieliśmy rodzinie a potem musiałam im wszystkim powiedzieć , że to koniec.Jeszcze dwa tygodnie jestem na zwolnieniu i nie wyobrażam sobie powrotu do pracy.

Oj przykro mi Labo, nie zaglądałam tu parę dni i byłam pewna że ci sie udało...Ściskam cie mocno...

Melduję się po krótkiej nieobecności, ale tyle tu wpisów że nie nadążam ...

Ja dziś odebrałam 2 mrozaczki. Jeden piękny, nacięlismy mu otoczke coby sie lepiej przyjął, drugi słabeusz, zastanawiali sie czy dawać mu szansę bo taki ledwo zipiący. Ale ponoc to w macicy nie na szkiełku ma ew. szansę się wziąć w garść. Zresztą jak czytam wasze posty to paradoksalnie przyjmują się słabeuszki a nie wzorowe zarodki (jak nasze poprzednie- dlatego też nacięlismy otoczkę, bo beta mala ale była więc cos sie działo- może robaczek nie mógł się z otoczki wygramolić :)
Beta w połowie czerwca, ale popieraja wczesniejszą, wiadomo wtedy czy cos się dzieje, to zawsze jakaś informacja.
No to do łózia- dziś nic nie robie!

Ostatnio edytowane przez moderatora:
matylda jak jest blada kreska to ok, najwazniejsze ze jest czyli daje ci to pozytywne myslenie i tego sie trzymaj , i nie naciskaj brzuchola!!!!!!!, jak jestes totalnie zestresowana to zrob 2 test jutro rano i zobacz czy krecha jest mocniejsza, to jeszcze tylko 2 dni, wytrzymaj!

beta gratuluje ze wszystko poszlo dobrze! teraz okres wysiadywania, czasami mam wrazenie ze jestesmy jak takie kurki na grzedzie, niech tam ci sie dobrze cwaniaczki rozwijaja!

BetaBeta.Nacięcie otoczki ma ułatwić implantację a beta wychodzi jak zarodek już się zaimplantował bo jest wytwarzana tylko przez łożysko więc jeśli beta była dodatnia ostatnim razem to maluch na pewno się zadomowił u Ciebie ale z jakiejś przyczyny nie został na stałe tak jak u mnie.Lekarz mi powiedział , że najważniejsze jest to ,że doszło do implantacji i a nie przeżył dlatego , że miał jakieś wady genetyczne.Jest mi teraz ciężko i staram się nie być samolubna więc trzymam kciuki żeby sie udało , może innym razem ktoś będzie trzymał za mnie i też się uda..................

Mam pytanie: czy jest tu ktoś kto robił in vitro w Białymstoku.Pierwsze robiłąm w Gdańsku ale tam jest strasznie drogo i nie stać mnie na kolejne ale wypatrzyłam klinikę w Białymstoku gdzie kosztuje to razem z lekami tyle co w Gdańsku bez leków.Czytałam troszkę na ich temat ale chciałabym dowiedzieć się u "źródła". W tej klinice pracuje profesor , który w 1987r robił pierwsze in vitro w Polsce a cała procedura pobrania komórek i transfer jest robiony na akademi medycznej w Białymstoku.

jsorbek
witaj. tak - z cala pewnoscia mozesz do ivf przystepowac. nie masz owulacji - nie ma problemu. tutaj caly cykl jest sztucznie sterowany i to czy natura u Ciebie sobie tego zyczy czy nie - zmusza Cie do owu:)
tak jak robia to przy PCO gdy nie ma owu czesto... wiec badz spokojna, ze nic straconego i te drzwi stoja otwarte dla Ciebie

lolitka własnie liczyłam na ciebie bo czytając zauważyłam ze bardzo dobrze orietujesz sie w temacie - a mozesz mi powiedzieć w jaki sposób można taka owulacje wywołać ?? Czy tylko tym Clo i czy jesli mam juz dziecko to mozliwe jest ze zaistniały inne jakies powody oprócz braku owulacji ze teraz nam sie nie udaje ??
w ogóle nie mam tez @

Moje suwaczki sa optymistczne ale ja mam złe przeczucia - plamię po tej luteinie poza tym brałam estrogen zeby w ogóle ta błona urosła bo wyglądąłam jakbym była tyle co po @ a nie jakbym jej od 3 miesiecy nie miała :-(

Ostatnia edycja:
Labo
w bialymstoku jest szamatowicz i spolka. maja one porownywalne wyniki do innych klinik wiec jesli koszty przemawaiaja za - polecam

jsorbek
clo sluzy do stymulacji jajnikow i produkcji pecherzykow. sama zas owulka musi byc wywolana innym lekiem na pekniecie pecherzyka. najczesciej jest to Ovitrelle, ale chyba sa i inne podobne do tego wynalazki. stosuje sie go w IUI, IVF ale tez przy naturalnych staraniach gdy jest problem z peknieciem pecherzykow

zapewna pojawila sie u Ciebie nieplodnosc wtorna. za malo wiem o Tobie zeby wogole cos powiedziec. defintywnie najwazniejsza sprawa jest przywrocenie owulacji bo bez tego to wogole marzyc nie mozna o ciazy naturalnej. musicie jednak przejsc badania i zobaczyc co jest przyczyna bezowulacyjnych cykli. zaprzestanie @ to moze byc efekt wielu spraw - poczawszy od prozaicznych odchudzen i duzych wysilkow fizycznych, po wysoka prolaktyne, same zaburzenia owu prowadza do zbaurzen @, klopoty z tarczyca itd...
musicie badania porobic.....zacznijcie od hormonow lacznie z prolaktyna.. mozna tez od razu sie pokusic o test progesteronowy zeby sprawdzic czy przysadka dobrze dziala, czy kanaly rodne a drozne

lolitka zmieniam właśnie lekarza, ale ten obecny powiedział ze to blokada po tabletkach brałam estrogen a teraz progesteron bo fizycznie jest ok tylko pęcherzyków nie mam :-(
czyli w tej sytuacji podobnie się działa jak przy in vitro - boje sie czy bedzie nas na nie stac w razie czego - ale obudziałas we mnie nadzieję ze moze uda sie lekami to naprawić :sorry2:

dziekuje ci bardzo za pomoc

narazie czekam na wizyte u nowego gina to jakies 1,5 miesiaca ale mam nadzieje ze warto

bardzo mocno trzymam kciuki za każda z was - bedę podczytywac i mam nadzieję ze każdej z was niedługo pogratuluję
Trzymajcie sie cieplutko

reklama
lolitka. Wiem teraz dużo o nich czytam,wcześniej myślałam , że nie muszę ale już skalkulowałam koszty i są o połowę niższe a to za co musiałam płacić w Gdańsku tam jest wliczone w cenę.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry