reklama

Kto po in vitro?

Matylda1980: Ja robiłam sikańca 10 dpt i moja krecha była bardzo wyraźna. Także sądzę, że 9 dpt także test by mi wyszedł. Jeśli chodzi o te plamienia, to z tego co wyczytałam dużo dziewczyn je miało w dniu, w którym powinna pojawić się @ i okazywało się, że się udało. A sporo się tego naczytałam, bo mnie też martwiły moje bóle przypominające te na @. Choć przyznaję, że żadne plamienia się u mnie nie pojawiły. Jeśli zrobisz test i wyjdzie Ci negatywny, to pamiętaj o tym, że ja miała bardzo wysoką betę, wskazującą wręcz na ciążę bliźniaczą. Więc nic nie będzie jeszcze stracone. Cały czas jest szansa, że będzie dobrze. Trzymam za Ciebie kciuki!

reklama
Matylda

Kochana musisz cierpliwie czekać, nic innego ci nie pozostało, ale pamiętaj że masz bliżej niż dalej:) Ja miałam plamienie gdzieś od 8 dpt, aż do samego końca czyli ok. 7 tygodnia ciąży:)

Ostatnia edycja:
Missdior23: Dziękuję kochana, że pytasz. Czuję się dziwnie. Trochę nie swojo. No i spać mi się ciągle chce. Poza tym denerwuję się przed wtorkowym USG. Mi lekarz nie kazał powtarzać wyniku bety i teraz siedzę jak na szpilkach, bo chciałabym wiedzieć czy moja fasolka (fasolki?) już tam kiełkują. Po tym co przytrafiło się labo, bardzo się boję.

Wielkie dzięki

nawet nie wiecie ile znacza takie słowa
może jutro zrobie tego sikańca, w poniedziałek bete i jak będzie po co to ją powtórze w środe, co myślicie?

Witajcie

Lolitka - My mamy dlugi protokol z wyciszaniem.

W Norwegii leki refundowane sa od 15000kr i na 3 podejscia. Jezeli sie nie uda to musisz placic sama.

U nas glownym problemem sa bardzo slabe zalnierzyki i zdiagnozowane PCO (bezobjawowe - tzn. ja nie mam zadnych zaburzen cyklow)

Na USG lekarz doliczyl sie okolo 12 ladnych pecherzykow i powiedzial ze mam ladne endo, i ze jest optymista.
Nie wiem na ktora opcje sie zdecydowac.

Jak pisalam wczesniej my juz mamy dziecko poczete naturalnie 4 lata temu bez najmniejszych problemow.
Wiec tym bardziej nie wiem co wybrac. Wiadomo, ze chcialabym troche zaoszczedzic, ale...

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Matylda
wstrzymaj sie z sikancem do 12dpt... a plamienia nic nie oznaczaja...

Suselka
sorrki, jakos zle przeczytlam z tym krotkim protokolem. Kochana -to ze endo ladne to nic nie oznacza. tzn dobrze ze ladne ale nic nie gwarantuje. u mnie endo 14mm, dwulinione, podobno ksiazkowe i co - dupa blada. 16 dojrzalych wczesniej i teraz 10 komorek super jakosci - i nic....
Nie chce Cie nastawiac negatywnie, ale ivf to loteria. pewnie ze sa czynniki ktore sprzyjaja, ale one nic nie gwarantuje. niestety wiekszosci z nas sie nie udaje za 1szym razem.... choc sa oczywiscie i takie ktorym sie udaja. decyzje sama podejmij.... ja tylko moge doradzic ze czysto ze statystycznego punktu widzenia sa przeslanki do wykupienia 3 podejsc.

Labo strasznie mi przykro powiem Ci że mocno się zdziwiłam tym twoim spadkiem betki, ale nie wolno nam się poddawać, gdzies kiedyś w końcu każdej ze staraczek się uda
Ewelinka trzymam kcikaski za poniedziałkowy odbiór z zimowiska i za dobre przyjęcie w nowym domku na całe 9miesięcy:tak:
Matylda kochana wierzę że wszystko będzie oki, co do sikańca wiem ze ciężko ale ja już po swoich doświadczeniach bym się wstrzymała , bo mi sikańce nie wychodziły wcale i do tej pory niewychodzą a to juz 18tydzięń ciąży , a robiłam bo chciałam mieć na pamiątkę.
Lusia nie zamartwiaj się kochana wszystko będzie dobrze myśl pozytywnie i mów do fasolinki jak to super jest w brzuszku mamusi

Lolitka - Dziekuje za twoje fachowe doradztwo, mysle, ze masz racje. Nie ma co oszczedzac i sie dodatkowo stresowac.

Zycze wszystkim dobrych snow.
Dobranoc

reklama
A do mnie właśnie dzwoniono z kliniki, jeden zarodek ma się super, jest piękny i wogóle w szczególe, natomiast drugi jest "średni" i mamy czekać, czy umrze czy się rozwinie:)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry