bazylia128
Fanka BB :)
@Netiaskitchen jak tam twoje prasowanie? Moze ci podrzucic troche mojego 
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Lekarz powinien przestrzegać etyki lekarskiej. Ciąża bliźniacza to zawsze ryzyko. Wiele z nas chciało mieć podane dwa zarodki i lekarz nie zawsze się zgodził. Jest jeszcze wiele innych zagadnień ....można pisać i pisać. Choćby co autorka postu zrobi jeśli przyjemnie się jeden zarodek albo jeśli tylko jeden zarodek powstanie? In vitro nie udaje się na zawołanie. Polecam autorce postu zgłosić się do kliniki.Pytala czy mozna, nie czy to jest etyczne...
Jak wiekszosc z nas przed piereszym podejsciem zapewne, autorka nie wie co to jest in vitro i ze to nie tal, ze wchodzisz do kliniki, mowisz i masz.
Miejmy nadzieje, ze decyzje przemysli, natomiast ja uwazam, ze skoro chce to robic na wlasny koszt to coz, nic nikomu do tego.
Też mnie taka niepewność męczy czy wszystko jest ok, mogłabym mieć USG co 2 dzień normalnieDziewczynki kochane, idę dziś na 13.00 do lekarza.. i się okaże czy mój kropek żyje i jak po półtora tygodnia od ostatniej wizyty bije moje maleńkie serduszko..
Z jednej strony jestem bardzo spokojna, bo co ma być to będzie...a z drugiej strasznie się boję, że stracę to dziecko..
No i męczy mnie zgaga...
No oczywiście, że działamDziałasz kochana widze ze plan gotowy![]()
Ja też liczyłam na transfer zaraz po punkcji, ale miałam odroczony transfer że względu na ryzyko hiperki. Nikt mi wtedy wcześniej nie mówił, że tak może być więc byłam załamana, że to coś złego, że się przez to nie uda itd... Tak więc psychicznie i na to się nastaw na wszelki wadek. Odroczony transfer to nic strasznego, ale pod warunkiem że wiesz, że to jest też ok.Dziękujęile dni po punkcji, doszło u Ciebie do Transferu?
![]()
A co daje ta histeroskopia? Bo to jest chyba badanie drożności jajowodów? Czy mo sie pomieszalo?No oczywiście, że działamByłam we wtorek na wizycie i plan jest opracowany w 100%. Czekam na okres, biorę tabletki antykoncepcyjne (pierwszy raz w życiu
) i umawiam się do szpitala, skierowanie już mam. No a w styczniu transfer
Czytam, że będzie nas sporo w styczniu
Nie mogę się doczekać tego wszystkiego, dobrze, że święta po drodze to szybciej czas zleci i głowa będzie czysta
![]()
Wg mnie zależy od lekarza i kliniki, ale na pewno takKochane,mam pewne pytanie.Oďrazu z góry przepraszam za jego zadanie.Podziwiam Was kobietki i trzymam za wszystkie kciuki.I do sedna.Czy jest możliwe z Polsce in vitro-płatne jeśli nie istnieje problem bezpłodności,chodzi o poczęcie bliźniaków?
Moja droga wiesz dobrze, ze kwestia podania dwoch zarodkow to indywidualna sprawa kliniki. Sa takie, ktore robia to bez problemu, sa tez takie, ktore nie chca sie na to godzic. W mojej klinice jesli nie ma przeciwwskazan, zostwiaja te decyzje namLekarz powinien przestrzegać etyki lekarskiej. Ciąża bliźniacza to zawsze ryzyko. Wiele z nas chciało mieć podane dwa zarodki i lekarz nie zawsze się zgodził. Jest jeszcze wiele innych zagadnień ....można pisać i pisać. Choćby co autorka postu zrobi jeśli przyjemnie się jeden zarodek albo jeśli tylko jeden zarodek powstanie? In vitro nie udaje się na zawołanie. Polecam autorce postu zgłosić się do kliniki.
Jajowody to hsg i laparoskopia; histeroskopia to badanie macicy, czy nie ma tam żadnych narośli, polipów czy coś takiego. @Netiaskitchen wytłumaczysz?, Ty tak zrozumiale pisałaś to ostatnioA co daje ta histeroskopia? Bo to jest chyba badanie drożności jajowodów? Czy mo sie pomieszalo?))
Zaczął się 9tcA który u Ciebie TC?