reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Kto po in vitro?

No i ponawiam swoje pytanie, bo nikt mi na nie nie odpowiedział. O co chodzi z takimi wynikami badań?
Androstendion - 9,42 ng/ml norma niby 18-53 lat 0,75 - 3,89 ng/ml
17-hydroksyprogesteron - 9,32 ng/ml norma faza follikularna 0,2- 1,3 ng/ml, faza lutealna 1,0- 4,5 ng/ml, po menopauzie 0,2- 0,9 ng/ml.

Dzięki z góry za POMOC.

Oba hormony są produkowanie przez korę nadnerczy. Androstendion podwyższony może wskazywać na PCOs, chorobę Cushinga czy przerost nadnerczy. 17-hydroksyprogesteron to produkt rozpadu progesteronu, z którego tworzy się testosteron. Najczęściej występuje jego nadmiar w przeroście nadnerczy.

Coś jest na rzeczy z Twoimi nadnerczami, ale dokładniej co to raczej dobry endokrynolog może Ci powiedzieć.

reklama
31 maja joasia2906 - scratching
03 maja - darii - usg, podglądanie pęcherzyka :)
04 czerwiec 2013 - Kinga_1 - wizyta u diabetologa - przygotowanie do udanego IVF
Czerwiec może joasia2906 - udane crio
05 Czerwiec Lawendowy_Sen wizyta przed udanym IVF
06 czerwca masia123 - wizyta kontrolna przed przygotowaniami do crio
lipiec – mazenka- stymulacja pięknych jajeczek
Sierpień/Wrzesień - Kinga_1 - udane IVF - jestem w ciąży
Sierpień/Wrzesień - Lawendowy_Sen podarowanie przez klinikę dwóch chłopaków
Wrzesień- 4 podejście do crio Dagnes
Wrzesień (może) Lilia♥ - przygotowania do crio

31 maja joasia2906 - scratching
03 czerwiec - darii - usg, podglądanie pęcherzyka :)
04 czerwiec 2013 - Kinga_1 - wizyta u diabetologa - przygotowanie do udanego IVF
05 Czerwiec Lawendowy_Sen wizyta przed udanym IVF
06 czerwca masia123 - wizyta kontrolna przed przygotowaniami do crio
Czerwiec może joasia2906 - udane crio
lipiec – mazenka- stymulacja pięknych jajeczek
Sierpień/Wrzesień - Kinga_1 - udane IVF - jestem w ciąży
Sierpień/Wrzesień - Lawendowy_Sen podarowanie przez klinikę dwóch chłopaków
Wrzesień- 4 podejście do crio Dagnes
Wrzesień (może) Lilia♥ - przygotowania do crio

Dziewczyny dzisiaj byłam u gina w związku z tym wielgachnym estradiolem. Na USG nic strasznego się nie dzieje, jajniki powiększone , troche płynu ale powiedział że to nic złego jak na drugi dzień po punkcji i że może trochę boleć. Tym wysokim estradiolem się nie przejął, ale ja zrobiłam dzisiaj powtórkę i estradiol 2800 więc nawet jeśli to nie była pomyłka to na szczęscie tendencja jest zniżkowa.
Czy to możliwe żebym miała estradiol w pt. 2400 w pon. 10 000 a w kolejny pt 2800, chyba jednak to jakiś błąd.

A co do moich maluszków to jak narazie dzielą się wszystkie 4. Trzy troszę wolniej ale za to wszystkie są dobrej jakości. Mam dzwonić jutro a transfer w poniedziałek.

Nika85 - to fakt dziwnie z tym Estradiolem. A może po prostu te 10000 to było w innej jednostce podane? Czasami tak bywa. No, ale najważniejsze, że z tobą ok, no i że Twoje maluszki grzecznie rosną :tak:

reklama
Nika, mi również wydaje się,że jakaś pomyłka była. Ja miałam 19 pęcherzyków i estradiol prawie 6tys. Ale najważniejsze,że dobrze się czujesz i w brzuszku ok - trzymam kciuki za poniedziałkowy transfer &&&&&&

Kinga ja nie znam się na wynikach, ale bardzo mocno trzymam kciuki, abyś dostała dobre wieści od lekarza &&&&&

w ogóle to wszystkie Was pozdrawiam i za Was wszystkie trzymam kciuki &&&&&&

Do góry