reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Kto po in vitro?

Esiek to prawda wiele dziewczyn podczytuje ale sie nie odzywa. Nie mowią o swoich problemach z różnych względów. Kilka jest tez na takim szczecińskim forum, ale powiem szczerze że ja tutaj dowiedziałam się wiele więcej na temat całej procedury w różnych klinikach.

reklama
doczekałam się wyników,
TSH = 4,69 za dużo !! 27 grudnia było 1,65 !! skąd ten wielki przyrost ?? :szok:

progesteron = 25 Za mało !!?? biorę luteiny 100mg 3x1 i duphaston 3x1
Ile powinno być progesteronu ? chyba powyżej 30, prawda ?

dorotav 25 ng progesteronu to nie tak malo.... ja mialam pierw 18 a potem 21... a jak mi podskoczyla troche beta ale to przy pierwszym podejsciu to mialam 33 ng... dziewczyny jak byly w ciazy to mialy nawet nizsze wartosci... odnosnie ths to faktycznie za bardzo tobie uroslo, jakie leki bierzesz na tarczyce?

Ostatnia edycja:
Może dzięki naszej trójce dziewczyny z okolic Szczecina się odważą. Ja w każdym razie bardzo się cieszę, że jesteście.
Madzia 76 leki do stymulki kupowałaś zawsze w Vitro?

Olusia, biore Euthyrox od 27.12 do 3.01 100 mg, a od 4.01 88 mg naprzemiennie 75 mg. Cholibka, cos sie pokiełbasiło znowu, przy stymulacji tez mi roslo, ale nie az tak. Musze zmienic dawke tyko na jaką ?

Madzia76 to faktycznie juz dlugo walczycie.... choc w sumie ktora z nas nie... ja mam jeszcze jedna blastocyste BA i jak tylko teraz dostane @ i stwierdzi prof ze mozna to wracam po nia od razu. Jak nie to za miesiac.

ona232 – nie bardzo rozumiem Twojego pytania. Antyki zawsze bierze się całe opakowanie.

lenkabar – witamy. Ja też jestem z tych czekających, na crio czekałam 10 m-cy, ale oczywiście Tobie tego nie życzę. Trzymam kciuki, żebyś jak najszybciej podeszła do procedury.

Cyryjanka – śliczny kociak :-) Ja rozważam pozostanie w Provicie, ale przejście właśnie do dr Cholewy, albo przejście do Novomedici. We wtorek mam wizytę, więc zobaczę co to za dr. Kilka dziewczyn z forum poleciło mi tego dr z Novomedici.

dorotav hmm to faktycznie dziwna masz sytuacje...hmm.. moze bierz teraz co dzien po 100 i zrob badanie po weekendzie... zobaczysz czy w ogole cos spadlo.. jak bylam u endokrynologa i mowila mi ze jesli zaciaze to moge sie nawet z tym liczyc ze bede musiala brac podwojna dawke leku....

Esiek coś mi się wydaje, że będziemy w podobnym czasie wyczekiwać wysokiej bety. Ja w następną sobotę dowiem się czy torbiel zniknęła i procedurę zaczniemy już w styczniu czy jeszcze jeden miesiąc antyków i procedura zacznie się w lutym.

reklama
Olusia, tak jak mówisz dziwna ta sytuacja, 27.12 było 1.65 wiec ciut za dużo, powinno być 1.00 wiec przez tydzień brałam 100 żeby spadło, potem wróciłam do stałej dawki a tu dupa. Jestem w takim szoku ze nie mogę się skupić jak mam ustalić dawkę, jak to było czy żeby wynik się zmniejszył to mam brać więcej czy mniej euthyroxu ? Zdenerwowałam się. Pocieszyłaś mnie z progesteronem, dziękuję Kochana.

Do góry