lilka-1986 gdyby luteina i duphaston nie miały wpływu na wynik progesteronu to nie kazano nam by ich brać dlatego też robi się badanie np w 3 dpt aby wiedzieć czy nie należy zwiększyć dawki - ja sama w 3 dpt miałam niski a po zwiększeniu dawki progesteron urósł ponadto luteina to właśnie naturalny progesteron natomiast duphaston to progesteron sztuczny wytworzony w laboratoriach .po in vitro organizm nie wytwarza sam progesteronu bo nie ma ciałek żółtych , które powstają po pęknięciu pęcherzyków u nas pobiera się całe wzgórki jajonośne więc ciałko żółte sie nie tworzy a organizm nie może wytworzyć progesteronu bo nie ma z czego .
Kinga-1 nie przejmuj się progesteronem w 3 dpt , też miałam bardzo niski w tym dniu zwiększyłam dawkę i potem już było ok . U Ciebie też tak będzie.
Kinga-1 nie przejmuj się progesteronem w 3 dpt , też miałam bardzo niski w tym dniu zwiększyłam dawkę i potem już było ok . U Ciebie też tak będzie.
Ostatnia edycja:
A u mnie plan jest taki że 3.02 idę do immunologa na konsultacje, gin stwierdził że on już nie wie czemu się kolejny raz nie udało, więc szukamy przyczyny. Widzę, że Ty leczysz się u immunologa, czy mogłabyś mi napisać jakie badania Tobie zalecił, może już część z nich bym zrobiła by iść przygotowana na tę wizytę. A po pingwinka wrócę dopiero po konsultacji u immunologa i obniżeniu poziomu TSH.