reklama

Kto po in vitro?

reklama
Hope: serce mozna zobaczyc w 6-7 tygodniu. Nie ma knkretnego dnia od ktorego sie widzi. Wsio indywidualne. Ja w obu ciazach widzialam 6+3. Ile wczesniej juz mozna bylo zobaczyc: nikt nie wie. Duzo zalezy tez od sprzetu bo te tykanie serca jest delikatne i jak kiepski sprzet to po prostu nie widac

Hope ja serduszko zobaczyłam w 26 dpt :)

Infinity czekam na same dobre wieści ze spotkanka :))))

Solostar trzymam kciuki za betę &&&&&&&

Genna kciuki za podglądanko &&&&&

Jo.M. również czekam na same dobre wieści z wizyty u Ciebie :)))))

Asita ten czas do bety to istny horror, też to tak wspominam, ale dasz radę !!!! i oby na końcu tego czekania była wspaniała niespodzianka

Dziewczyny mało piszę, ale staram się Was czytać i być na bieżąco. Bardzo mocno wszystkim kibicuję i mam nadzieję, że niebawem to forum opustoszeje, bo wszystkie przeniosą się na ciężaróweczki :))))

Asitka, pierwszy tydzień oczekiwania na betę zawsze szybko mi mija, drugi za to na odwrót wlecze się jak ślimak, a im bliżej terminu badania tym bardziej chciałabym go odwlec, no cóż trzeba wytrzymać. A co do @ u Ciebie na pewno nie przyjdzie, ja wierzę w Twoje dwa bąble, trzymam za nie kciuki. Moja wredota przy dużych dawkach progesteronu nie przychodziła, pojawiała się dopiero po odstawieniu leków.

Dorotav a Ty już robiłaś badania genetyczne czy dopiero idziesz na wizytę pierwszy raz? Pytam bo ja 2 razy już byłam, raz mi zaleciła kariotypy (wyszły ok) a następnym razem mutacje w genach (wyszła detekcja mutacji C677T w genie MTHFR - heterozygota CT) i w czerwcu mam trzecią wizytę.

Dorotav a Ty już robiłaś badania genetyczne czy dopiero idziesz na wizytę pierwszy raz? Pytam bo ja 2 razy już byłam, raz mi zaleciła kariotypy (wyszły ok) a następnym razem mutacje w genach (wyszła detekcja mutacji C677T w genie MTHFR - heterozygota CT) i w czerwcu mam trzecią wizytę.

Kasik36, Ty mnie nie strasz, nie robią obu badań od razu ?? ja idę dopiero za tydzień, więc dobrze że mi tu takie rzeczy piszesz, spróbuję namówić by za jednym razem nam je zrobili bo mi się śpieszy, ja chcę w lipcu podchodzić !!

Dorotav z tego co zaobserwowałam to niestety genetycy przeciągają w ten sposób i każda z dziewczyn najpierw dostała skierowanie na kariotypy, podczas kolejnej wizyty dopiero na mutacje. Ale Ty idziesz u siebie w Poznaniu więc może jest inaczej. Spróbuj umówić się już na kariotypy i mutacje, powiedz, że masz skierowanie bo rozumiem, że idziesz na nfz? Chyba, że prywatnie to na bank nie ma kolejek ale na nfz niestety są. Ja jeszcze przed wizytą umówiłam się na pobranie krwi, dzięki temu nie czekałam aż tak długo, bo później na wynik też się dosyć długo czeka, nawet do 4 tygodni.

reklama
Kasik36, idę na NFZ, z tego co się dowiedziałam to w Poznaniu krew na kariotypy pobiera się od razu na pierwszej wizycie, i wiem że czeka się 4 tygodnie, co do mutacji to teraz od Ciebie się dowiedziałam, no za tydzień idę więc zobaczymy jak to będzie.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry