Lilia, dziękujemy za info od Jo.M
Jo.M. gratulujemy !!!
A u mnie tak, zaczynamy stymulkę od następnego cyklu, w tym cyklu w 3dc muszę zrobić badania hormonalne, oboje musimy zrobić wirusologię, badanie na bakterie i do tego AMH - które jest potrzebne do leków refundowanych. W mojej klinice, a podchodzę prywatnie leki są refundowane pod warunkiem że wcześniej nie było robione IVF powyżej 3 razy, czyli mamy jedną możliwość podejścia do stymulacji wraz z lekami refundowanymi, będziemy musieli podpisać oświadczenie o ilości podejść. Więc to nie jest tak że te 3 stymulacje z lekami refundowanymi liczą się od teraz. Co do zastrzyków przeciw zakrzepowych to mój doktorek wychodzi z założenia że jeżeli nie ma wskazań lekarskich to raczej nie przepisuje, no ale jeśli się uprę to mi je zapisze, muszę to przemyśleć. Możemy rozważyć by to podejście zrobić IMSI, za dopłatą. Co do DHEA to on uważa że to lek dla kobiet które produkują bardzo mało pęcherzyków ok 2-3 szt i po 40, w moim przypadku raczej zaleca inofolic . Co do viagry mimo że immuno zalecił to nie jest do końca przekonany o słuszności stosowania, raczej nie ma na to dowodów o skuteczności, na zasadzie nie zaszkodzi a może pomoże. No i do tego wszystkiego przyplątała mi się infekcja po antybiotyku, tak więc muszę to badziewie wyleczyć.