reklama

Kto po in vitro?

Jo.M super :) gratuluje kwalifikacji

Dorotav ciesze sie ze wracasz do gry, a co do tych refundowanych leków to przeciez nie bedziesz wiecej potrzebowac!!! To jest twoj czas i musi sie udac :) trzymam kciuki

Alternatywa oby to byl tylko fałszywy alarm...doktorek napewno Cie uspokoi

reklama
Anulla- super, że Twój M tak Cię pilnuje

Montana- czekamy na informacje

Lilia- możesz przekazywać takie pozytywne informacje :-)

Jo.M- gratulacje , to kiedy zaczynasz

Kasik- a ten zamiennik acardu będziesz brała także podczas @ ? Ja zawsze odstawiłam i nie wiem czy dobrze robiłam. Ostatnio nawet odstawiłam w połowie cyklu przed cyklem stymulacyjnym bo nie wiedziałam jak zareaguje a bałam się, że mi nie zrobią narkozy i pobrania. Obawy miałam, jakoś sama na to wpadłam, a później rozpętała się słynna burza na forum. Wynik krzepliwości dla anestezjologa był bliski górnej granicy mimo iż nie brałam acardu od jakiś 16-17 dni.

Quinnie, masz rację, następne leki nie będą już mi potrzebne bo teraz się uda :-):tak:

Alternatywa, na pewno wszystko będzie dobrze, tyle tych leków, hormonów bierzemy że to na pewno przez nie te plamienia, może coś się tam oczyszcza, trzymam kciuki, i czekam na dobre wieści :-):tak:

Atena nie pomyślałam o acesanie i @ ale chyba mam nie odstawiać :confused: doktorek kazał odstawić 5 dni przed punkcją apo punkcji znowu brać Wyniki dla anastazjologa zrobiłam we wtorek a wtedy jeszcze nie brałam tego leku. I tak jakieś dziwne rzeczy mi powychodziły ale to pewnie efekt sterydu.

Dorotav mi doktorek powiedział, że mam 3 pełne stymulacje refundowane, czyli 1 z rządówki, która mi została i 2 komercyjne:baffled: Zwłaszcza, że on twierdzi, że dotyczy to też stymulacji do IUI i do staranek naturalnych wspomaganych stymulację. W takim razie mi by się już w ogóle nie należało bo do IUI też już miałam. Zapis jest, że do 3 stymulacji ale refundowanych. Moim zdaniem Twoja klinika źle zinterpretowała zapis.

Kasik36, no mi też coś nie pasuje z tą ich interpretacją, dalej nie drążyłam tego tematu, muszę się dokładnie wywiedzieć, jak co to będę walczyć.

Witam wieczorem. Wróciłam z invicty, zapisałam się na wizytę u gin na 22.07 (2dc). Dzisiaj byłam właśnie sie umówić i dowiedzieć się o refundację leków. Wiem tyle, że refundacja jest i że trzeba spełnic rygorystyczne warunki (tak mi powiedziała babka w rejestracji) i o konkretach powie mi lekarz na wizycie. Także jak wszystko dobrze się potoczy to zaczynam 22.07 :-)

Kasik36 - wydaje mi się, że moje niepowodzenia z IUI zwiazane są z niedoczynnością tarczycy. Miałam ją za wysoką do starań bo przed 3 IUI TSH wynosiło 2,84 (w czerwcu 2013), potem badałam tarczycę w styczniu 2014 i miałam już TSH 4 a FT4 12,7, dostałam euthyrox i teraz jest ok. Inne badania miałam dobre, jajowody drożne, mutacje ok, @ jak w zegarku. Nie wiem, może stres...

Kasik- u mnie podstawowe badania dla lekarza robią dopiero 3 dni przed punkcją czyli prawie jak w szpitalu przed operacją, a u Was aż 3 tygodnie wcześniej:szok:

Dorotav mi też nie podoba się interpretacja co do refundacji leków. Bez sensu że NFZ nie wydaje szczegółowych interpretacji swoich zaleceń. Później każda klinika robi co chce a w nich niejedne dziewczyny wychodzą pokrzywdzone. Fajnie, że możesz już zaczynać. Niech zaraz szybko odchodzi w niepamięć :tak:
Co do mnie to mogłabym już brać leki bo dostałam receptę, co prawda 100% płatną ale koleżanka podała mi ceny tych leków i nawet na 100% płatności nie są zbyt drogie. Jednak dla pewności umówiłam się z moim ginem na przyszły tydzień po szczegółowe instrukcje. Chce wiedzieć jak on to widzi, w końcu już 2 lata u niego siedzę

JoM gratulacje :tak: &&&& byś szybko mogła zacząć
Aisa witam ziomalko;-)
Anulla mnie bociany olały. Tyle razy je widziałam w locie, na łące, w gniazdach, wołałam do nich by już mnie nie olewały, a te mają mnie gdzieś :confused2: dobrze że mamy jeszcze w odwecie ivf ;-)

reklama
Niestety doktorek mnie nie uspokoił - nie bije serduszko. Mam odstawić wszystkie leki, a w poniedziałek do szpitala na łyżeczkowanie. Kolejny raz porażka.
Nie mam już siły.

Życzę Wam Dziewczyny i Waszym Dzieciaczkom WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO!!!

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry