reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Kto po in vitro?

Agulla, ja pytałam lekarza w swoim przypadku - za każdym razem beta była 1,7 albo 1,2. I mi powiedział, że za wcześnie była beta robiona, bo zarodek zaczął produkować HCG i we krwi jeszcze mogło zostać. Ale wydaje mi się, że gdyby beta wyszła ok 10 i spadła, to wtedy można powiedzieć, że coś zadziałało. Poza tym to zależy od sprzętu w labo. Doczytałam ostatnio , że tam gdzie robiłam, to normy są mniej dokładne. Ostatnia beta w bardziej dokładnym labo wyniosła 0, wiec to chyba zależy od norm.

reklama
dulano85 - Odpowiednika tego DHEA nie znam bo tylko to kupowałam ale być może w aptekach coś doradzą. Ja też powoli godzę się z tym że być może dzieci nie będziemy mieli i tak dziwię się sobie że po tylu próbach nieudanych dalej walczę. Ja poprzednie próby miałam prywatnie a teraz do rządówki chciałam się zapisać no i spełniam wymogi ale jak mi się coś poprzesuwa to nie wiem jak to będzie na ten rok bo chętnych jest sporo. No nic pożyjemy zobaczymy. A Tobie życzę żeby chociaż jedna wróżba się spełniła . Jeden dzidziuś to i tak spełnienie marzeń przynajmniej jak dla mnie:-)

Agulla - raczej nie ma sensu powtarzać bety. Sama to nie raz przeszłam , że jak w 10 dniu nie było nic to nie będzie i później. Jeżeli dla swojego spokoju chcesz sprawdzić za 2 dni to zrób badanie. Wynik poniżej 1 oznacza że niestety raczej nic się nie zadziało . Przykro mi kochana.

dziewczyny, które piją ten smaczny olej - macie może po nim zgagę albo inne dziwne dolegliwości? Bo nie wiem z czym to mam powiązać. Może to od sterydu, ale dziwne, że zaczęło się teraz jak zaczęłam od wczoraj ten olej pić :)
Ja chyba nie dam rady go pić i zrezygnuję po paru dniach, bo nawet nie mogę jednej łyżki przełknąć. A nie wiem czy jest sens go pić, jak potem ląduje w wc:( Że też ja jestem taka dziwna:(

Madzia 34 a jestes w programie rządowym czy prywatne podchodzicie? Tak byłam bo byłam tam dla lekarza a teraz to nie ma tam lekarza który sie zna, moim zdaniem ich laboratorium jest kiepskie, za pierwszym razem miałam podane 2 zarodki w 3 dobie , najlepsze niby i sie nie udało , nietety xadnych mrozakow nie mieliśmy , za kiepskie były podobno, teraz zmieniłam klinikę i 3 zarodki dotrwały do Blastki :) jeden podali i sie przyjął, 2 na zimowisku . Nie żałuje ze zmieniłam klinikę , zreszta ta klinika ma kiepską skuteczność, nawet program rządowy juz im zabrali. Mam nadzieje ze uda ci sie tym razem , jeżeli je to pomysł nad zmianą kliniki, kilka dziewczyn z forum zmieniło tą klinikę na inne trójmieskie i wszystkie sa w ciąży !!!! , a miały kilka podejsc w invimedzie i nic, Wiec daje do myślenia! Możesz tez pomyśleć na dalszymi badaniami dlaczego twoje zarodki nie zostają z Tobą.

genna-jak teraz nie wyjdzie to może faktycznie zastanowię się nad zmianą kliniki. My mieszkamy za granicą więc program rządowy odpada tylko prywatnie niestety. A jak zmieniałaś klinikę to badania musiałaś robić od nowa czy respektowali stare?

doczytałam właśnie, że wysoka zawartość kwasów omega-3 zmniejsza endometriozę o 20% !!! Szkoda, że tyle lat temu lekarze nie wspomnieli o oleju, to może bym się przyzwyczaiła:)

madzik, może nie będziesz musiała się martwić zmianą kliniki :tak:

Stosowałyście gonapeptyl? Dobrze sie po nim czułyscie? Bo czuje sie średnio, boli mnie brzuch i czuje się osłabiona i zastanawiam sie czy to po leku czy może bardziej przez pogodę/ Jest pochmurno

dulano85-Miałaś transfer dzień przede mną,więc będziemy bete podobnie badać,trzymam kciuki za Ciebie!
anulla28-mam nadzieje,że nie będę już musiała kliniki zmieniać i tym razem się uda,połowa sukcesu to pozytywne nastawienie :-)
a co do tego twojego oleju,spróbuj nos zatkać jak będziesz go pić,ja tak zawsze robiłam jak coś mi nie wyjątkowo nie smakowało a trzeba było wypić lub zjeść:) a potem szybko czymś zagryź. Może pomoże

Madzik34 tzn jakie badania? Niektóre mają ważność 6 miesięcy czyli bakteriologia. Na pewno bedziesz musiała wziąć ksero swojej karty z kliniki , co bedzie wyzwaniem, chociaż juz nie pracuje tam taka jedna pinda :p wiec bedzie łatwiej, raporty embriologiczne itp

reklama
Aisa, ja miałam gonapeptyl i nie odczuwałam negatywnych skutków. Ale ja słabo bardzo reagowałam na leki, może dlatego:( dlatego podczas stymulacji czułam się bardzo dobrze.
Madzik - niestety nie pomaga:( mam od razu pod ręką wodę do popicia i cukierek, no ale co z tego ja nie mogę nawet przełknąć tego oleju:( może to kwestia przyzwyczajenia. Kiedyś musiałam pić/jeść siemię lniane - też miałam z tym problem:(

powiedziałam mojemu M. że kupiłam ten olej, to od razu z krzykiem, to pij i mi nawet nie proponuj! Wystraszył się biedny jakbym nie wiem co kazała mu robić:) Ach faceci i weź tu kobieto bądź mądra i zmuś go do picia tego żeby plemniczki były mocniejsze:(

Ostatnia edycja:
Do góry