reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Kto po in vitro?

lolitka 200 przerwali mi stymulacje bo wyprodukowalam za duzo jejaczek,ktore wlasnie nie chcialy rosnac.Wiec w polowie brania Geonalu F,i zrobieniu wynikow krwi stwierdzono hiperstumulacje.
Temperature mierze z ciekawosci,bo czuje,ze ja mam.Progesteron pewnie wywoluje te moje wszystkie niby objawy...no ale ja od poczatku do tego sceptycznie podchodze.Nie dosc ze 1 raz,to jeszcze tylko z jednym zarodkiem i bez mroczkow.:-:)wściekła/y: Mieszkam w Norwegii,tutaj mialam in vitro.

reklama
a bylas na dlugim protokole z anty albo wyciszaniem wiekszym niz 20 dni?
hiperstymulacji to bylo ryzyko - bo dopoki nie poda sie ovitrelle to nie mozna miec hiperki

nie doszukuj sie objawow - ja mialam juz kilka transferow i za kazdym razem czuje sie kompletnie inaczej: od zero objawow do calego zestawu objawow. jak ma byc to bedzie. trza spokoj tylko i umiar zachowac w miare mozliwosci

Lolitka no tak racja może jemu chodziło o to że jeszcze 4 dni od wtorku Gonalu i w sumie będzie to 9 dni a dopiero potem Ovitr.. i punkcja. a Twoim zdaniem jak to bedzie wyglądało?
jak jesteś z nami to mi lżej i jestem spokojniejsza, dzieki Ci wielkie, Uda Nam się ;-)

lolitka 200 nie mialam zadnego wyciszania.Najpierw bralam suprecur,jakies 5 tygodni.Potem Geonal f.Moje wyniki krwi byly cos nie tego,wiec powiedzieli,ze mam za duzo jajeczek.Dali jakas ulotke w ktorej bylo napisane,ze 1-2% kobiet ma hiperstymulacje,i powiedzieli ze akurat trafilo na mnie.I tyle.....norweskie klimaty i zainteresowanie pacjentem.

adunia 75 zobaczymy w poniedzialek;-) moze mi sie jednak uda :sorry:

rozumiem ze masz ten sam protokol co w czerwcu - dlugi. byly jakies zmiany w protokole (anty, bez anty)? ile trwala stymulka wtedy?
stymulka zwykle trwa tyle samo albo bardzo podobnie u danej kobiety o ile nie bylo zmiany protokolu.

czarnykot - a czego ty mialas az 5 tygodni ten suprecur? masz jakas endomedrioze albo inne badziewie? a teraz mialas taki sam protokol/leczenie?

lolitka 200 jestem okazem zdrowia :-) nie wiem dlaczego,co i jak...kazali to bralam.Myslalam,ze tak trzeba,w koncu to byli specjalisci.
2 stymulacje mialam po 2 @.Bralm suprecur4 razy dziennie przez 3 tygodnie,potem puregon dawke 75 okolo 2 tygodni,i punkcja. 3jajeczka,2 zaczely sie dzielic,przetrwalo jedno.

sluchaj mnie kobito - mam nadzieje ze sie uda tym razem i ze juz nie bedziesz musiala przechodzic przez ivf. ale jesli sie nie uda (odpukac w niemalowane) to juz nie idz do tego szpitala. sklaniam sie do stwierdzenia, ze u ciebie ta slaba stymulka to zwykly przejaw zbytniego wyciszenia - po prostu za dlugo jestes na tym suprecurze (mnie wlasnie tak ostatnia stymulke zrobili) i twoja przysadka sie za duzo wycisza.

idz albo prywatnie tam, albo jedz do polski. wazne zeby Ci protokol zmienili i moze sie wyniki poprawia. sama dawka puregonu tez mala. ile mialas tego puregonu za 1szym razem?

reklama
Do góry