Migotka25, bardzo mi przykro, przytulam z całych sił.
Atena74, przykro mi że maluszek nie dał rady, ale tak jak piszesz musisz odpocząć od tego wszystkiego, może z czasem jakiś plan powstanie, trzymam kciuki by się on udał.
Quinnie, Bziumelka ma rację, niestety zdarzają się takie sytuacje kiedy dzieci rodzą się chore po ivf, ale pamiętajmy że i po naturalnej ciąży też takie sytuacje się zdarzają. Pamiętajmy też że bardzo dużo ciąż jest ok, że dzieci rodzą się zdrowe co widać na forum ciężarówek. Niestety my kobiety, które borykają się z niepłodnością, jesteśmy zbyt uświadomione, wiemy kiedy mamy owulację, kiedy doszło do transferu, i bardzo szybko wiemy kiedy jesteśmy w tej upragnionej ciąży, a przecież jest mnóstwo kobiet, które nie wiedzą że nawet były w ciąży, bo natura nie pozwoliła na ich rozwój. Co do adopcji to też nie jest takie proste, wiem bo się dowiadywałam, niestety nasz polskie prawo jest delikatnie mówiąc do dupy, fakt, jest dużo dzieci, ale większość z nich nie ma uregulowanych prawnie papierów i takie dziecko niestety nie znajdzie się w szczęśliwej rodzinie, nie mówiąc już o wszystkich warunków jakie potencjalna rodzina musi spełnić.