reklama

Kto po in vitro?

reklama
Dziewczyny, mocne kciuki za jutrzejsze bety!!!

Hess, to my razem "podgladamy" sie w piatek. Nie moge sie doczekac bo w piatek bedziemy miec tez wyznaczony termin punkcji. Nastawiam sie, zgodnie ze wstepna zapowiedzia na poniedzialek.

Czy z ivf rodza sie chlopcy??? Nie znam statystyk (sa takowe?). My mamy dziewczynke :-)

gos1512 - weź też pod uwagę, że ja kupowałam Menopur po 1 listopada, czyli po wprowadzeniu nowej refundacji. Bo przed 1.11 kosztował on coś ok 500 zł.

mmm... - menopur składa się z ampułki z proszkiem i 2 strzykawek z płynem oraz z jednorazowych strzykawek z igłą i ma waciki nasączone alkoholem. Do ampułki z proszkiem trzeba wstrzyknąć 2 strzykawki z płynem i zrobi się przezroczysty roztwór. Potem z tej ampułki jednorazowymi strzykawkami będziesz nabierała sobie odpowiednią ilość jednostek (na strzykawkach jest odpowiednia podziałka). I tyle. Dopóki nie zrobisz roztworu lek musi być w lodówce, a jak już będzie zrobiony, to nie musi być w lodówce. Do Menopuru dołączają książeczkę z instrukcją, a mnie jeszcze magister z apteki wytłumaczył jak się to robi. Nie jest to trudne :)

coleta - o to super, że będziemy się razem podglądać. Nie wiem jak u mnie będzie z punkcją, lekarz powiedział, że może być nawet w czwartek/piątek, bo stymulacja ma potrwać z 11 dni. Ale oczywiście po piątku może się to zmienić. Zobaczymy. Oby wszystko było ok, a pęcherzyki ładnie rosły :)

Dziewczyny, trzymam kciuki dziś !!!!!!!

Ostatnia edycja:
Dziewczyny, mam takiego stracha, jak nigdy.... myślałam, że przed poprzednią wizytą pęcherzykową osiągnęłam apogeum, ale to, co czuję dzisiaj to już mega nerwy...
Boję się, że może być coś nie tak, a i ja i mąż już po trochu zaczęliśmy się przyzwyczajać do myśli, że się udało... więc rozczarowanie teraz będzie straszne...

reklama
Powodzenia na wizytach ;-)

LISTOPAD:

12: Luize - podglądanie bliźniaków
12: Migotka25 - wysoka beta!
12: Sykatynka - wizyta serduszkowa
12: calineczkaa - punkcja
12: dlugowlosa - wysoka beta!

14: Olusia - podglądanie bliźniaków
14: GizaS - wizyta w trakcie antyków
14: Hess - wizyta w trakcie stymulacji
14: coleta - podglądanie pęcherzyków