reklama

Kto po in vitro?

kate_p7 - dzięki za słowa otuchy. Po prostu jak zobaczyłam wyniki i ta lekarka......dobiło mnie i to i to, ale już mi lepiej i działam dalej :tak: bo co innego mam zrobić :tak: 3 dni będę brała Menopur po 150 jedn. i może coś jeszcze z tego wyjdzie, w poniedziałek mam wizytę o 18:10. A ta Dr Sz to mnie dobiła (ale już w sensie swojej wiedzy) tekstem podczas robienia USG.... "jakoś u Pani dziwnie są te jajniki - tak wysoko. A gdzie prawy? Jakieś ruchome są, jakby pływające..." deeeee, ale o co kaman??

Możesz mnie dopisać na 17.11 - podglądanie pęcherzyków??

calineczkaa - będzie dobrze, myśl pozytywnie, że będą super blastki!!!

reklama
Hes wierze ,ze jeszcze ta drobnica zdazy podrosnac i bedzie wiecej jajeczek :) kochana jeszcze nie koniec stymulacji i wszystko moze sie zdazyc :) tak jak dziewczyny pisaly in vitro jest nie przywidywalne.Wierze,ze z tych dwoch pecherzykow bedzie ta konoreczka ktora z Toba zostanie

Hess - no niestety dr Sz. taka właśnie jest, ja też nigdy bym do niej nie chciała wrócić...
Swoją drogą stymulację faktycznie miałaś do tej pory delikatną, ja miałam od razu wyższe dawki, no ale u ciebie było ryzyko hiperki... Naprawdę się nie martw, teraz po większej dawce podrosną :)

Sakatynka, ja tak jakby nie mam podniesionej dawki, bo przez ostatnie 2 dni brałam pod rząd 150 jedn. I teraz tez mam brać 150 przez 3 dni. No zobaczymy, może będzie jeszcze dobrze :)

Hej dziewczynki, przenoszę sie do was z zakwalifikowanych bo tam jakos cicho i pusto sie zrobiło.
Ja podchodzę wlasnie do czwartego ivf i tak jak Hess miałam dzisiaj podglądanko i niestety rownież wypadło dużo słabiej niż w poprzednich bo tylko 5 pęcholi ja lewym jajniku a prawy pusty. Kiedyś miałam po 11, 12. No ale cóż dr zasugerował ze juz za bardzo w tym wieku nie ma co liczyć na większe ilości. Wiec stymulka w dalszym ciagu i kolejne podglądanko w poniedziałek.

Pozdrawiam was wszystkie

Dani niestety tak to jest , że z każdą kolejna stymulacją komórek jest coraz mniej . ja za pierwszym razem miałam 9 po kolejnych 2 już było 6 przedostatnia to tylko 2 a ostatnia 4 ale na maksymalnej dawce leków jednak to nie ilość jest ważna bo mimo 4 komórek moje maleństwo ma już 4 miesiące a znam też dziewczynę , która miała 9 komórek z czego zapłodniły się 4 a tylko 1 dotrwała do blastocysty i teraz ma synka mniej więcej półrocznego . Myśl pozytywnie a będzie dobrze .

Hess - ale ja np. miałam od początku 2x250 chyba i potem codziennie po 175 jeśli dobrze pamiętam... A i tak miałam 11 dni stymulacji a amh niskiego też nie mam :) Spokojnie, dociągniesz do tej szósteczki komórek :)

danii witaj ;-)

Hess teraz dopiero się zacznie 75j co to jest :-p mnie się wydaje ze przy tak małych dawkach jeszcze dobrze nie widać ile się zrekrutowało tak naprawdę.. bo rekrutacja jest na chyba początku stymulacji..

sykatynka ja myślałam ze tobie się udało te 6 komórek na minimalnych dawkach hormonów...to żeś mnie załamała... bo ja miałam dużo mniejsze dawki :-( i miałam hiperke....

W ogóle ma jakiś gorszy dzień dzisiaj tez :-( już się denerwuje moim crio, czy nie będzie za wcześnie, a przecież nic nie wiem jeszcze..
czy komórki odmrożą się, czy będą dobre ?? czy jak zapłodnimy 6 to czy będzie jakiś zarodek??czy się w końcu uda?? czy dam rade jak będą nadmiarowe zarodki po wszystkie wrócić??ehhhh nie mogę się wyciszyć..

LISTOPAD:

17: djazzpora - punkcja
17: kasik36 - wizyta u immunologa
17: calineczkaa - udany transfer
17: gos1512 - podglądanie pęcherzyków
17: Hess - podglądanie pęcherzyków
17: danii - podglądanie pęcherzyków
18: kate_p7 - wizyta kontrolna
19: djazzpora - transfer
19: justys8782 - wysoka beta!
19: mcmaja - wysoka beta!
20: Quinnie - wysoka beta!
21: kwiatuszekq - wysoka beta!
21: goga324 - wysoka beta!
24: liskka - podglądanie płci
25: Asia_77 - wizyta kontrolna
25: Sykatynka - podglądanie maluszka
26: Aisa79 - wizyta u genetyka
27: Aisa79 - wizyta u lekarza prowadzacego
27: kasik36 - usg połówkowe
30: Olusia - usg połówkowe
Komóreczka - criotransfer
andzia.m - stymulacja
mmm... - wizyta przed stymulacją
mizanka1 - wizyta przed stymulacją

GRUDZIEŃ

01: inka26 - wizyta u immunologa
02: Kasik36 - wizyta z juniorem
02: Yplocka1 - wizyta wstępna
02: Luize - badania prenatalne
04: Asia_77 - podglądanie pęcherzyków
11: Asia_77 - podglądanie pęcherzyków
16: Asia_77 - punkcja
17: Agulla84 - genetyk
kikifish87 - udana stymulacja
Andziulek - stymulacja
inka26 - udany criotransfer

STYCZEŃ

Yplocka1 - udany criotransfer
GizaS - udana stymulacja

Ostatnia edycja:
reklama
sakatynka - mam nadzieję :tak:, że po tej "większej" dawce przyjmowanej jeszcze przez parę dni pęcholki będą.....przynajmniej te 6, i że się zapłodnią, rozwiną itd.

kate_p7 - no, na wizycie przed stymulacją lekarz powiedział, że mam pełno pęcholi i nie będzie nawet próbować ich policzyć. Ale cóż, nie zawsze dużo znaczy dobrze :baffled:
Jak możesz dopisz też danii na 17.11 na podglądanie pęcholi :tak:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry