reklama

Kto po in vitro?

reklama
calineczkaa lekarze wiedza co robią do 5 doby przetrwaja tylko najsilniejsze i ja Ci mowie bedzie blastocysta z tego 8C nie ważne ze CC ale blastka ma byc! dopoki zarodek żyje jest szansa ja tez mialam jeden taki ciekawy zarodek bo P8B nawet nie wiem co to P oznacza P jak powolny bo taki byl w 4 dobie:-)

cos dal Ciebie
Lista pytań - novum

Ostatnia edycja:
Milkaa moja blastocysta B ma 11 miesiecy I siedzi teraz obok mnie. Glowa do gory, to bardzo dobry zarodek! Calineczka to ze Twoje zarodki sa klasy C to nie znaczy, ze sa wadliwe genetycznie. Ja mialam 10 klasy C i jeden AB i po PGD okazalo sie ze dwa klasy C sa zdrowe genetycznie a AB i reszta C maja wady. Wiec wsrod tych C wlasnie byly zdrowe!!! Musisz wierzyc w swoje dzieciaczki!!! Trzymam kciuki!!!!

Calineczka, poczekaj do dnia transferu, wtedy się okaże, jakiej są ostatecznie klasy, sama babka z laboratorium mówiła, że to może się zmienić.... Myślę że lekarz nie poda ci zarodka, który ma ryzyko wad genetycznych.... A żadna z nas nie miała takiej sytuacji może też dlatego że nie sledzilysmy co się dzieje z zarodkami, może i moje w drugim dniu były Ć a potem poprawiły się?

Ja dzwoniłam codziennie, ale mi embriolog mówiła tylko o podziale, najpierw na 2 później na 4, na 8. Czwartego dnia nie oceniają u mnie zarodków, a piątego dnia miałam transfer i jak się zgłosiłam do Kliniki to wtedy dostałam protokół i w nim informację ile i jakiej klasy są zarodki. Wcześniej nie wiedziałam czy są A czy B.

Ale nasz problem nieplodnosci jest wlasnie w zlym laczeniu sie genow I dlatego taki wynik. Chcialam Ci tylko powiedziec ze wlasnie te C okazaly sie zdrowe!!!!!!!!!!!!!!! A tak jak mowia dziewczyny klasa Twoich zarodkow moze jeszcze sie zmienic!!! Musisz myslec pozytywnie.

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry