reklama

Kto po in vitro?

Calineczka in vitro to nie matematka, ja za pierwszym razem miałam podane 2 zarodki 8a w 3 dobie i nie zostały ze mną wiec nie ma znaczenia a słabsze walczą wiec juz nie panikuj .

Co do koenzymu q10 to najlepiej 12 tyg trzeba brać w dawcę 3x30mg bo wtedy dobrze sie wchłania do organizmu niz jedna większa dawka tak Mi tłumaczył Gin ktory to zalecił(ja kupowałam naturelle w aptece , mozna jeszcze brać dhea tez w dawcę 25mg 3 razy dziennie i najlepiej kupic je w necie bo te z dhea eljot kosztują majątek w aptece
Koenzym Q10, kapsułki, 30 mg + witamina E, 60 szt - Portal Dbam o Zdrowie
Koenzym jet na jakość komorek a dhea jest na ilosc ale proponuje brać wszystko :) koenzym mozna
Dac tez M , jedna tab dziennie mi wystarczy

Ostatnia edycja:
reklama
Nie ma sprawy. Sama jestem teraz w 5 dpt dwoch zarodkow klasy C w piatej dobie i wiem, ze nie jest latwo. Ale moj lekarz powiedzial, ze nie mam juz wplywu na to co bedzie, ze jedynie moge myslec pozytywnie. To tak robie :) Wszystkim zycze powodzenia, bo wiem, ze droga do szczescia invitrowek nie jest latwa.

Mcmaja, tylko Ty miałaś PGD, ja nie, nie stać mnie na nią, bałabym się wad genetycznych.
Ale też czytam, że są zarodki klasy A w drugie dobie, a w 3 stają się C, aż o dwie klasy spadają.

[aQUOTE=calineczkaa;11152556]Mcmaja, tylko Ty miałaś PGD, ja nie, nie stać mnie na nią, bałabym się wad genetycznych.
Ale też czytam, że są zarodki klasy A w drugie dobie, a w 3 stają się C, aż o dwie klasy spadają.[/QUOTE]
calineczka nikt nie decyduje się na PGD przy pierwszym podejściu no chyba ze sa wskazania bo np rodzeństwo ma ZD albo juz byłaś w ciazy inokazalo sie ze tak było albo wlasnienjak dziewczyny sa po kilku transferach ale płód obumierający i po badaniu sie okazało ze wadliwie genetycznie to warto , wiec nie stresuj sie :) jezeli masz kaprys i dodatkowe wolne ina se to możesz wydać 8 tys ale bez wskazań to bez sensu, szczególnie ze to twoje pierwsze podejście . Pamiętaj ze czasami trzeba trafić na ten właściwy zarodek poprostu i moze byc najsłabszy ze wszystkich :)

Calineczko bądź dobrej myśli . U nas w 4 dobie zarodki przestały się dzielić i klasa im spadła z a na c - całą noc ryczałam , że nie będzie co transferować bo one nie były nawet morulą a potem okazało się , że z jednego wyszła blastka 2bc a z drugiego blastka 1bc i któraś z nich została ze mną i teraz śpi obok :) Trzymam kciuki aby tak było u Ciebie .

Calineczkaa Genna dobrze mowi. Moja wypowiedzia chcialam Ci tylko potwierdzic, ze to co gdzies wyczytalas,ze zarodki klasy C sa zle genetycznie, nie jest prawda. A powyzej dziewczyna pisze, ze miala podobnie jak Ty i zarodki poprawily sie w 5 dobie i ma z jednego z nich dziecko wiec wszystko jest mozliwe. No musi byc dobrze, musi!!!!

Hej dziewczyny,
przepraszam, że dopiero teraz ale jakoś mój zapał chwilowo opadł i musiałam się wziąć w garść.

Wyniki mam słabe po 7 ds. progesteron 0,96; estriadol 211 :-( Po USG lekarka stwierdziła, że na lewym jajniku mam tylko 2 pęcherzyki (12 i 13 mm) i reszta drobnica, a na prawym sama drobnica (tam nic się nie dzieje). W ogóle lekarka do d...., co rusz wychodziła z gabinetu na konsultacje z innym lekarzem. Z jednej strony mówiła, że stymulacja delikatna, ale z drugiej, że na ten dzień to kiepskie wyniki. Na koniec powiedziała, że "następnym razem będziemy wiedzieli jak Panią stymulować" - to mnie pocieszyła...:baffled:
Po uzgodnieniu z Dr Kunickim mam brać codziennie gonapeptyl i menopur 150 jedn. W poniedziałek kolejna wizyta, badanie prog. i estr. Tym razem na szczęście do "mojego" lekarza (błagałam by mnie dopisali, bo miejsc nie było i dopisali :)). Mąż mnie pociesza, że stymulacja delikatna i jeszcze mi urośnie co ma urosnąć i nie ma co się łamać....ech, może ma rację, może lepiej, że mi nie przywalili za dużo dawki....:-(

Sorki, że tylko o sobie, doczytam Was i coś jeszcze skrobnę.

reklama
Hess jak Ci dowalą teraz menopur to Ci komórki uszami wyjdą wiec spokojnie teraz dawka 150 przez 3-4 dni i 6 komóreczek na pewno będzie, bo przecież 2 już są a to dopiero początek;-) poza tym nie liczy się ilość tylko jakość...

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry