reklama

Kto po in vitro?

Witam.
Gos przykro mi bardzo i doskonale Cię rozumiem:-( ja podaję mojemu M kwas foliowy, koenzym q10 400mg, salfazin, magnez i l karnityne 600 mg oraz wit d3. Może warto zrobić u was badanie myco, urea i chlamydię. Mój M ma ureaplasmę, dopiero teraz tą bakterię wykryliśmy , czytałam że ma duży wpływ na ilość i jakość nasienia.

Ja mam mało oocytów bo średnio 4-5, 3-4 się zapładniają i do 3 doby są 8-6 komórkowe najczęściej klasy A a dlaej w 4 dobie stopują:zawstydzona/y: ale licze że któryś wybrnie na przód i zostanie ze mną na dlugie lata

reklama
Gos, bardzo mi przykro, że tak wyszło. Ten Prenatal Probaby co doktor kazał mi brać składa sie z saszetek dla kobiet i mężczyzn. Wiec możecie zacząć od tego. Szukajcie w necie bo jest dużo taniej. Oprócz tego panowie tez mogą śmiało brać DHEA. Nic innego nie przychodzi mi do głowy bo u nas nie ma tego problemu.

gos a leczyliście się u androloga?? byla biopsja diagnostyczna ile % jąder pracuje?? usg robione bylo? czy rozmiar jąder w normie? jak testosteron i reszta hormonów? jak prolaktyna? jesli większość w normie mozna próbować clo, agapurin,tamoxifen itp. hardcory
tak jak dziewczyny pisaly badanai na ureo, myco ale one nie powodują azospermi, czesciej przebyta chlamydia....zakładając ze kariotyp, AZF,CFTR jestw normie...

calineczkaa profertil to witaminki nie maja wpływu na pogorszenei wynikow nasienia, tym bardziej ze nasienie u mężczyzn jest dynamiczne tzn.ze jezeli ktos ma 10mln/ml to jego norma jest taka ze moze miec za pol roku 15mln/ml a potem znów 10mln/ml, parametry mogą się pogarszac od stresu, chorob, antybiotykow przyjmowania ibuprofenu i wiele innych...

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry