cross_mind
Zaangażowana w BB
Hjeka! No wiec tak..przygotowania do IVF wstrzymanedostałam głobułki dwa rozne rodzaje, po 10 dniach powtorzyc cytologie jak bedzie git to jedziemy dalej z koksem jak nie to bedą pobierac mi wycinek :-(...gin powiedziała, ze skoro raz wyszła mi III gr to dobrze by było zaszczepić sie przeciewko HPV..Szczepiła sie któras z Was? :-)
Dzien dobry wszystkim paniom
Siedze w norze i wcale sie nie odzywam, ale dzis dorzuce pare groszy do wypowiedzi Asiiek-a, bo temat wydaje sie warty "zawracania gitary"....
Asiiek szczepionka na HPV jest raczej dla nastolatek, ktore wchodza w okres aktywnego zycia seksualnego.
Zanim zdecydujesz sie na ladowanie w siebie chemikaliow warto rozwazyc pare rzeczy.
Podstawowa zasada: nie mozesz zarazic sie dwa razy tym samym wirusem, chyba ze masz jakis uposledzony system immunologiczny. Jezeli juz raz sie zlapalo ten szczep wirusa i infekcja byla zwalczona przez organizm, co jest normalnym tokiem rzeczy, to nie ma sensu sie szczepic, bo organizm posiada przeciwciala. W zwiazku z tym, jezeli mialas kontakt z wirusem w przeszlosci, to po co zawracac sobie glowe?
Szczepionka o ktorej mowa, uodparnia na wirusy HPV narazajace nas na raka szyjki, ktorymi mozna zarazic sie tylko poprzez kontakt plciowy z osoba zarazona.
Wiec jesli nie bylas juz wczesniej zarazona, a twoj luby jest czysty i masz do niego zaufanie.... to szczepienie tez nie ma sensu.
Natomiast free style living
Nie wiem jakie jest ogolne nastawienie w Polsce do szczepionek i wasze osobiste zdanie na ten temat, ale ja nie szczepie sie na cos, co jest w modzie albo dlatego ze szczepionka jest osiagalna na rynku. Co w szczepionkach jest niedobre, to konserwanty i chemiczny nosnik aktywnego skladnika szczepionki.
Tak wiec wedle tej filozofii, czasem lepiej brac ryzyko zachorowania na grype, jak ladowac sie co roku szczepieniami.... Wyjatkiem sa grupy ryzyka. Myslisz ze jestes w niebezpieczenstwie, to sie zaszczep, jesli nie to po co?
Pozdrawiam serdecznie
C-M
Ostatnia edycja:
dostałam głobułki dwa rozne rodzaje, po 10 dniach powtorzyc cytologie jak bedzie git to jedziemy dalej z koksem jak nie to bedą pobierac mi wycinek :-(...gin powiedziała, ze skoro raz wyszła mi III gr to dobrze by było zaszczepić sie przeciewko HPV..Szczepiła sie któras z Was? :-)
a serduszko bije:-) Czuje sie o niebo lepiej.Moje samopoczucie narazie ok,ale wieczorem mialam takie mdlosci po kawalku ciasta,ze juz stalam nad zlewem,ale nie poszlo.Potem chyba z godzine meczylam sie w lozku zeby zasnac.Ja na slodkie nie bardzo,ale bylismy w gosciach i "no zjedz,musisz troche slodkiego,sama pieklam..." no i zjadlam,a potem zalowalam