reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Kto po in vitro?

sykatynka moja kolezanka zamawiala ten zestaw i ona na plula w ten sam dzien co kurier zabieral przesylke...nie wiem czy mozna wczesniej .. hmm :confused: ale moze nic sie nie stanie jak poznym wieczorem naplujesz...

reklama
Sykatynka ja też zrobiłam próbki w poniedziałek po południu a kurier zabrał ode mnie następnego dnia koło południa. Ślina jest w preparaie więc nie zaszkodzi jej jak bedzie dłużej czekała na badania. Ciekawa jestem co Ci wyjdzie, życzę żeby nic ale jak masz podwyższoną homocysteine to możesz miec mutacje tak jak ja w genotypie MTHFR:baffled: Ja co prawda mam wynik homo ok i to w dolnej granicy ale może dlatego że od dawna biorę kwas foliowy, może nie aktywne formy ale z wyniku wychodz że mam dużo ponad normę więc chyba przyswoiłam dawkę:tak:
Ty też bierz prevenit intensiv i acidum folicum 5 mg, jak nie badałaś to zrób poziom wit B12, D3 i kwasu foliowego. Nie duży koszt badań a daje obraz czy musisz brac większe dawki leków. Odkąd mam wyniki mutacji to biore tez acard i będę brała jak się będe przygotowywała do prococedury, odstawię dopiero przed punkcją a późneij już jest dołączony clexane więc acard odstawie całkiem chyba że dr zaleci inaczej:tak:

GizaS dziwne masz te bóle brzucha, ja brałam tabletki antykoncepcyjne i nigdy bólów brzucha z ich powodu nie miałam:-( może to faktycznie wyrostek..:baffled:

Sykatynka
ciekawe co piszesz z tą homocysteiną powinnam sobie tez zrobić...Na pocieszenie myślę, że teraz po tych pięknych zarodkach i książkowej ciąży to Ci dr Pałka przepisze clexane zapobiegawczo, bo inaczej bym go chyba rozszarpała..:wściekła/y:Z drugiej strony teraz człowiek będzie szukał przyczyn i pomimo usilnych starań i tak się nie dowie..:-( Mam dwie bliskie znajome jedna poronienie w 8-9tc i ma dwójkę zdrowych dzieci, inna 2 dzieci a w jednej ciąży serduszko się zatrzymało... i zdrowi ludzie. Dlatego właśnie myślę, że może po prostu nieszczęścia chodzą po ludziach i my nic na to nie poradzimy...

A ja mam kolejny piękny dzień, wczoraj zła wiadomość, dzisiaj kolejna już z innej strony. A jak by było mało to jeszcze pewnie na daniach poronienie będzie:no: Niby zdrowym ludziom się to zdarza, ale może warto iść do genetyka bo zawsze tak będzie:-( Pocieszam się, że to znaczy że jestem w stanie zajść w ciąże i tyle z dobrych wiadomości na przyszłość..ale ważne ze jakieś dobre w ogóle są..

A tutaj kalendarz na przyszły tydzień:-)

Agulla84 kiedy teraz wizyta jakaś?

GRUDZIEŃ :

08: ewelajna86 - wizyta pęcherzykowa
08: milkaa1989 - wizyta pęcherzykowa
08: lokator - udana pogadanka
09: inka26 - przygotowanie do criotransferu
10: kate_p7 - usg kontrolne
11: justys8782 - wizyta serduszkowa
11: Asia_77 - podglądanie pęcherzyków
11: Aisa79 - usg kontrolne
12: dorotav - przegląd podwozia
12: sykatynka - przegląd podwozia
15: Olusia - echo serduszek
16: Asia_77 - punkcja
16: GizaS - wizyta kontrolna
16: dorotav - wizyta u genetyka
17: Olusia - podglądanie maluszków
22: kasik36 - wizyta u lekarza prowadzącego
22: calineczkaa - wizyta kwalifikacyjna
22: kikifish - podglądanie pęcherzyków
23: liskka - usg połówkowe
29: liskka - wizyta kontrolna po usg
29: Aisa79 - wizyta u lekarza prowadzącego
kikifish87 - udana stymulacja
Andziulek - stymulacja
inka26 - udany criotransfer

STYCZEŃ

12: Aisa79 - usg połówkowe
Hess - udany embriotransfer
Yplocka1 - udany criotransfer
Solostar - udany criotransfer
dorotav - udana stymulacja

Ostatnia edycja:
Agulla, ja długi czas brałam kwas foliowy, b6, b12 i acard i inofolic... później odstawiłam na jakiś czas... miałam robioną wit. D i B12, wyniki dość dobre, mniej więcej pośrodku normy... nie spodziewałam się, że ta homocysteina tak wzrośnie, bo rok temu, przed suplementowaniem, miałam ok. 12... :( kwas foliowy mam w planach, witaminy też chyba powtórzę...
Teraz znowu suplementuję kwas 5 mg, inofolic, wit.b12, b6, wit. D, do tego selen i magnez... powtórzę homocysteinę za jakiś miesiąc, żeby zobaczyć, czy jest jakaś poprawa.
Teraz to ja już nie wiem, czy zaufam jeszcze Pałce, myślę o przeniesieniu się do Kunickiego, ale on ma zawsze dość długie terminy...

GizaS a przy jednej mutacji MTHFR - A1298 C tez sie bierze prewenit intesiv? czy tylko przy dwoch albo tej drugiej? a odnosnie boli to ja bralam antykoncepcyjne i nie bolalo mnie... wydaje mi sie ze to nie od tabletek, ale warto to sprawdzic....:tak:

Kate dziekuje ze dodalas do listy... ;-)

GizaS przyznam Ci się do czegoś , wcześniej nie chciałam , bo bałam się ,że posądzicie mnie o hipochondrię. ;-) Ja niedawno skończyłam antyki, ale w trakcie ich brania , tak po około tygodniu, bolały mnie jajniki....tzn. tak myślę ,że jajniki. Czasem , szczególnie w nocy było to bardzo dokuczliwe, ale na szczęscie samo minęło :tak:

A jak długo trwa stymulacja w długim protokole? W krótkim 12 dnia miałam punkcję....więc nie wiem czy to podobnie?

No własnie nie wiem czy boli mnie jajnik czy wyrostek. Bo lewego jajnika nie mam i dlatego ból tylko po jednej stronie:baffled: i mam bardzo wzdęty dośc twardy brzuch nawet cieżko go wciągnąć;-)nie jest to ból ciągły tylko odczuwalny przy skrętach i dotyku. Może uda mi się zrobić w pon usg to się okaże czy ja też jestem hipochondryczką czy faktycznie coś mi dolega:dry:

Olusia ja sama zaczęlambrac prevenit i myślę o inofolicu, więc nei pomogę, w zaleceniach z in victy była mowa o acardzie, kwasie foliowym i zbadaniu homocysteiny i wit z grupy B

Zastanawiam się nad wizytą u genetyka lub hematologa ale chciałabym na nfz, a zpakietu medycznego pzu nie mam tych lekarzy:baffled:

reklama
GizaS - jeśli to ból po prawej stronie, prawie w pachwinie to może być wyrostek. A to nie przelewki, bo zapalenie może sie w rozlew przerodzić, a to już śmiertelnie niebezpieczne. Ja szew po wyrostku mam dokładnie z milimetr niżej niż szew po laparoskopii jajników. Ja miałam prawie rozlew wyrostka, a tylko raz mnie zabolalo. Teraz doczytalam, że robilas badania i są ok, więc nie będę Cię straszyć. Ale z tego co wiem to jak coś jest z wyrostkiem to na macanego też można wyczuć.

Do góry