reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Kto po in vitro?

calineczkaa - przykro mi, że masz 2 mutacje. Ja się niestety na tym zupełnie nie wyznaję, nie wiem o co chodzi. Dlaczego miałoby Cię to wykluczyć z rozrodu? To są te badania co Pałka Ci zlecił? Ciekawe dlaczego mnie nic nie zlecił...
Nie panikuj, najpierw niech Ci to genetyk wytłumaczy, bo w necie jest dużo informacji, ale tak na prawdę trzeba je też dobrze interpretować. A to potrafi tylko lekarz. Może tak jak dziewczyny piszą, wystarczy, że będziesz brała większe dawki leków.

reklama
Calineczka, ja pewnie do ciebie niedługo dołączę, ciekawa jestem kiedy będę miała wynik tych mutacji... Ile się czeka na wyniki? Jak coś to mam już opracowany zestaw witamin na obniżanie homocysteiny! Ale bez paniki, zbadaj poziom homocysteiny to zobaczysz czy coś jest nie tak....

kate :-(

buniaczek, sykatynka, może jakieś relanium rano i wieczorem i święta miną nam w objęciach morfeusza.

Asia_77, jasny gwint, przykro mi kochana.

Migotka, wysłałam maila z odpowiedzią MZ, którą dostałam jak się z nimi kontaktowałam.

niech ten rok już szybko się skończy bo końcówka jest tragiczna, miejmy nadzieję że kolejny będzie zdecydowanie lepszy !!
Jutro odbieram w końcu wyniki z krwi, po południu wizyta u doktorka, żeby tylko przegląd wyszedł dobrze.

dorotka, bunieczek,sykatynka ja mam 0,7 planów Bacardi z 7up'em a potem położę się pod choinką:-D

calineczkaa babo wyluzuj!!!! masz dwie mutacje jak ok.10% naszego społeczeństwa to jeszcze nic nie znaczy!! do tego masz dwie mutacje hetero, czyli super żadna nie jest homozygotyczna. Fakt, może być trudniej utrzymać ciąże, ale nie musi!! nie wiesz jak będzie. Wiele kobiet z jedna mutacja homozygotyczna z chęcią by się zamieniło z tobą na twoje dwie. Poza tym uważam, że to nie powód złych jajec...robiłaś kariotyp? masz rodzeństwo czy ono może mieć dzieci? miałaś może zapalenie przydatków kiedyś?

Asia_77 "Premature rise of progesterone can be caused by delaying the HCG trigger a bit too long, or by inadequate pituitary suppression (with either Lupron or Ganirelix, or Cetrotide)."

czyli zbyt długa stymulacja, lub złe wyciszenie..zbyt długie..ty brałaś tabletki przez 3 tygodnie wszystkie bierzemy po 2 tyg. Może to był powód, albo po prostu nie możesz mieć długiego protokołu.

W ogóle polecam stronkę fajnie piszą:
Causes of IVF Failures

według nich estradiol powyżej 4,400 pg/mL powoduje zmiany w endometrium, i jest ono starsze niż zarodek, pewnie im chodzi o krótsze okienko implantacyjne..czyli problem z zagnieżdżeniem. Może dlatego teraz się udało a wcześniej nie:-(

Kate, Hess, Sykatynka dziękuję Wam z całego serca za słowa wsparcia!o co chodzi w tych mutacjach, czy ją je odziedziczyłam po rodzicach?czym sie różni hetero od homo?czy kazdy, kto ma podwyższony poziom homocysteiny we krwi, ma tą mutacje?co ma homocysteina do kwasu foliowego?

reklama
calineczkaa tak masz po rodzicach, ja tez mam po mamie i mój brat tez ma, a ma dzieci:-p nawet jak ich nie chce:-p nie , nie wiem jak to jest ze dwoma hetero jeśli chodzi o homocysteine. Wiem ze jedna nie wazna czy w genie 677, czy w tym drugim nie powoduje zaburzen przy produkcji homocysteiny...homog jedna już powoduje..kiedyś pisałam o tym na forum i nie pamiętam teraz..

Do góry