reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Kto po in vitro?

kate mój mąż faktycznie przybrał około 12 kg :/ ale nie rozmumiem co to ma do tego???zarodki miałay w 3 dobie 8Ai 6A reszta nie obumarła tylko w 5 dobie byla morulą :/a co do pani genetyk to jak o niej pomyśle to mam już dość !!

reklama
Dziewczyny super pomysl na prezent dla dzieci mi dzisiaj kolezanka pokazala. Wysyla sie zdjecie dziecka, opcjonalnie jego pokoju lub domu i osoby od ktorej jest ten prezent, wysyla sie do "Mikolaja" i po 3 godzinach za niecale 30 zl. otrzymuje sie link do filmiku od Mikolaja dla dziecka. Film trwa ponad 6 minut i jest swietny. Jutro bede je zamawiac dla naszych chrzesniakow, polecam:Wideo od Mikołaja - listy od Mikołaja list do Mikołaja, wideo od Mikołaja

Ostatnia edycja:
Dorotka ale no tak zostawiła Cię bez żadnych wyjaśnień?? chyba trafiłaś na tę godzinę w której zbytnio nie chciało się jej pracować:wściekła/y: a mówiła coś więcej...co dalej, jakie szanse czy to się powtórzy? czemu tak się zdarza? jak lubię statystyki, to bym chyba ją ubiła..:tak:No i z czego by tu się cieszyć, jakby aberracje wyszły, chyba jej było by łatwiej bo nie musiałaby się przykładać do własnej pracy...
A ja musze wizytę jutro odwołać bo zmiana realizatora jeszcze nie nastąpiła. Ryczeć mi się chce..od marca M idzie na bezrobocie, jak nas nie zakwalifikują to chyba się załamię.. :-(

Migotka ty masz statystykę wypas z tego co pamiętam 19 oocytów na 22:-D
Ja, chyba z wami nie zacznę w lutym, zrozumiałam że wy czekacie na następny cykl i od stycznia stymu:-D bo ja teraz mam 5dc, więc koło 12 stycznia po urodzinach moich :-( @ przyjdzie i ruszymy...
Ale musimy wizytę kwalifikacyjną przełożyć bo realizatora jeszcze ministerstwo nie zmieniło:-(

Anulla powiem tak przesadzasz babo!! 8A i 6A to bardzo ładne zarodki a reszta morule to pięknie, w 6 dobie będą blastkami:tak:albo macie tempo rozwoju zarodków takie. Te dwa zarodeczki doszły do blastki w 5 dobie tylko w brzuszku pewnie, skoro mieliście w 3 dobie 2 zarodki klasy A to najprawdopodobniej tak było:-). Ja chyba rozumiem twoją frustrację. Każdy myśli in vitro to taka wyspecjalizowana metoda powinno się udać, najlepiej na jednej komórce, zapłodnimy i będzie ciąża, ale to tak nie działa. Ja miałam podaną morulę w 5 dobie i była ciąża, nie zakończyła się porodem ,ale z moruli tez są zdrowe ciąże..więc twoje zarodki rokują bardzo dobrze.
Ale, nie rozumiem sensu selekcji w 3 dobie. Teraz wracacie po mrozaczki? czy w MZ jak nie będą blastkiami w 5 dobie tylko w 6 to nie mrozimy?:crazy:
Pytałaś co ma waga do tego, BMI to wielki tłusty wyznacznik:-p jeżeli jest nadwaga dość duża albo otyłość to ma to wpływ na jakość nasienia, ze względu na krążenie. Zróbcie badanie nasienia, może
trzeba trochę witaminek pobrać...A jak u Ciebie z endometrium, bo jak się domyślam histero oki, to chyba była druga próba, za każdym razem piękne zarodeczki i się nie implantują...Ivf jest bardzo stresogenny, więc jak dziewczyny pisza zbic homocysteinę, witaminki nie zaszkodzą. Poza tym branie witaminy B6, E i oleju wpływa na lepkość śluzu co ulatwia zajść w ciąże naturalnie, a po IUI te suplementy są zalecane bo po clo jest upośledzona produkcja śluzu.
A my bierzemy tyle hormonów:-(

Ostatnia edycja:
Majko37 gratuluję:-) piękna betka..

kasik36 bardzo fajny pomysł:-) thnx zostało zapamiętane:tak:

GizaS i jak wizyta?;-)

Olusia, Milkaa
3mam kciuki za ciężarówy, oby nam tez brzuszki się pojawily, ale nie ciąże spożywcze:-)
mmm...kciukasy za pęchole:-)

GRUDZIEŃ:
17: Olusia - podglądanie maluszków
17: Milkaa1989 - wizyta serduszkowa
17: mmm... - podglądanie pęcherzyków
17: inka26 - udany criotransfer

19: Ewelajna86 - wizyta serduszkowa
19: mmm... - punkcja
22: kasik36 - wizyta u lekarza prowadzącego
22: calineczkaa - wizyta kwalifikacyjna
22: kikifish - podglądanie pęcherzyków
23: liskka - usg połówkowe
23: justys8782 - usg kontrolne
29: liskka - wizyta kontrolna po usg
29: Aisa79 - wizyta u lekarza prowadzącego
kikifish87 - udana stymulacja
Andziulek - stymulacja
inka26 - udany criotransfer

STYCZEŃ

05: lookator - udana pogadanka
07: dominikak86 - wizyta kwalifikacyjna
12: Aisa79 - usg połówkowe
12: Olusia - echo serduszek
15: Hess - wizyta kwalifikacyjna
Yplocka1 - udany criotransfer
Solostar - udany criotransfer
dorotav - udana stymulacja
Asia_77 - udana stymulacja

Ostatnia edycja:
Kate, jesteś niezmordowana :-)
Ja miałbym pytanie - co miałaś na myśli z facetem - opakowaniem?
66 mln/ml - tak mi wyszło, tylko że leniwe....
W każdym razie embriolog powiedział mi po badaniu kilka dni przed punkcją Ż., że coś wybierze.....

Agulla dzieki za pamięć :) jutro idę po mojego maluszka.
Co do badań zacznij od dna plemnikow, mutacje i moze do immunologa sie wybierz planujesz podchodzic w marcu to spokojnie na nfz zdazysz.

dziewczyny trzymajcie kciuki przydadza sie :)

Ktos pytal o mrozenie w mz zarodkow w 6 dobie, tak mrożą ja mam wlaśnie takie.

dorotav tak, druga beta zrobiona :) piszę dopiero teraz po dopiero co do domku wróciłam.

Kochane, beta wzrosła po 48h z 16,19 do 44,82 !! Złe emocje opadły, trzymam kciuki za dalsze dni. Oby się udało. Wreszcie jakiś pozytywny dzień :)

Wszystkim, które trzymały kciukasy b. dziękuję!:*

kasik36 - dzięki za cynka o prezencie, może wykorzystam dla chrześniaka :D

majko37 - gratki za piękny przyrost!

lookator leniwe? na ruchliwość salfazin, koenzym, l-karnityna.. i będą chłopaki wariować:-p
kiedyś czytałam post 66mln/ml i DFI (frag.chromatyny )60%, facet mógłby być dawcą takie super wyniki, ale niestety bezpłodny:-( a ja mam pamięć do liczb:-p
Wiec nie ma korelacji pomiędzy wyglądem nasienia a uszkodzoną chromatyną...
Dodatkowo nie jest to badanie przyżyciowe, czyli po badaniu nie weźmiemy sobie plemnik i nie zapłodnimy nim komórki. Czyli wygląd plemnika to opakowanie, a w opakowaniu jest nośnik i to on jest najważniejszy czyli DNA.

edit: Niby teraz utrzymują, że w IMSI pośrednio jest korelacja , ale nie udowodniono tego.

reklama
Do góry