reklama

Kto po in vitro?

Kiki, po cichu gratuluję i trzymam kciuki za dzisiejszą wysoką betę. Po tylu przejściach będzie dobrze ;-)
Jolka, też kciuki za betę :)
Zuzu, gratulacje prawidłowego przyrostu :)

Nareszcie grono ciężarówek się powiększy :tak: Kciuki za pozostałe staraczki i przesyłam fluidki ciążowe :-)

reklama
GizaS to nie jest zaklęcie. Chyba chodzi o sposób bycia, jak wrzucisz na luz i masz przysłowiowy" luz w dupie" to się mniej denerwujesz.. Ja myslalam ze nic z tego nie bedzie, mój M czekał na wynik w pracy a ja pisałam z wami na BB bo bylam przekonana że nic z tego..Więc trzeba wrzucić na luz..:-) wiem że to trudne, ale chyba dołek że się nie udalo znowu..jest lepszy niż euforia przechodząca za chwilę w rozpacz.

Jolka u mnie w klinice wygląda to tak: robi się badanie bety 6dpt, i 10dpt w przypadku blastki. Ja nie miałam blastki i w 6dpt miałam bete 9. Ale pamiętam lekarza który, mnie ostrzegał "30% kobiet wykazuję bete 10dpt, jak nie wyjdzie jeszcze, jest szansa że pojawi się w 10dpt" zrób za 2 dni, wtedy będziesz wiedzieć na pewno. U mnie jak beta w 10dpt wychodzi poniżej 3 każą odstawić leki. Nie bede Cię jeszcze pocieszać, bo może nie ma po co:-p. Z drugiej strony wiele klinik parktykuję pomiar bety na bardzo wczesnym etapie, bo możesz się dużo dowiedzieć, na jakim etapie coś poszlo nie tak. Ja gdybym zrobiła bete w 14dpt cieszyłabym się ze jest 100, a od 10dpt żle przyrastała:-( czekamy na wyniki za dwa dni, uszy do góry, to jeszcze nie koniec:-p

kiki jak beta?

Asia_77 nie zaczniemy razem:-(

Ja jestem po wizycie, oficjalnie jesteśmy w programie:-)
Niestety @ nadal bark, ma być dopiero za 14 dni:szok:, czyli cykl 50 dni!! Mam, już dość stwierdzeń, że to normalne...W końcu idę długim protokołem znowu, niby ma najwyższą skuteczność, dawki leków zmniejszymy. Ale jak nie chce długiego!! Jak patrze na długość tej stymulacji i tak dochodzi się do 16 oocytów. Dodatkowo moim zdaniem długość przekłada się na jakość:-( No nie wiem, może lekarz ma racje i trzeba mu zaufać..

Jola może jeszcze z 0 zrobić się ladna beta, nie na darmo każą robić betę przy blstusiach min po 10 dniach a 2-3 dniowych zarodków min 12 dniach a najlepiej 14. Nie odstawiaj leków i trzymam kciuki za iskierkę nadzieji że beta wzrośnie:sorry:
Asia ja juz program rządowy wykorzystalam w całości, teraz jestem w programie 2+1

Jola szanse na przyrost bety sa co prawda male ale nie takie cuda zdarzaly sie na tym forum wiec iskierka nadziei jest :)

Kiki a jak u Ciebie?

Gizas marudz ile wlezie, jezeli to ma pomoc to mozesz juz zaczac ;)

kate ta Twoja @ to na maxa bezczelna jest :wściekła/y: i rozumiem zniecierpliwienie , ale podobno długi protokół lepszy , bo jajca ładniejsze , a wiesz Wielkanoc tuż , tuż ;-) będzie bobas jak ta lala ;-)

Jolka jeśli zarodek zaimplantował się później nawet a beta jest tak "dyskretna" że aparat jej nie wyłapie:-p są przypadki że kobiety mają bete 16 w 10dpt po blastkach, a potem się rozkręca i nadrabia. Mówię Ci jeszcze nie koniec, super może nie jest ale jest jeszcze jedna szansa:-)

kate to w których dpt Twoja klinika zaleca robić betę przy trzydniowych zarodkach???

A mam pytanie znowu do dziewczyn co krótkim protokołem szły....ile dni stymulacji miałyście .
Czy w dniu ovitrelle też jeszcze brałyście leki do stymulacji? bo już nie pamiętam jak to było:zawstydzona/y:

Ostatnia edycja:
reklama
Asia_77 nie wiem czy ten długi protokół to dobry pomysł..ostatnio miałam 23 jajka, i hiperka pełną gębą, mimo to podali zarodki a esreadiol ponad 6000 w dniu punkcji chyba był. Z czego z 15 odmroziły się tylko 2, więc może mrożenie do d... albo hiperka = kiepskie komórki...

edit: u mnie praktykują hodowle do blastki, ale jak patrze po forach. To tylko dwa dni pózniej, czyli od 8dpt może już coś wyjść a w 12dpt powinna już jakaś byc..

Ostatnia edycja:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry