reklama

Kto po in vitro?

Hm to dobrze, muszę sobie poplanowac różne rzeczy :) kiki, między innymi następna wizytę w Rybniku, chyba będzie w marcu :) mówiłam że już z brzuchem będziesz? :) ale myślałam że wcześniej w cyklu robi się transfer, że tak ok. Owulacji normalnej.... Czyli Koło 14.... Ale w sumie ja mam 5 dniowe zarodeczki....

reklama
Hm to dobrze, muszę sobie poplanowac różne rzeczy :) kiki, między innymi następna wizytę w Rybniku, chyba będzie w marcu :) mówiłam że już z brzuchem będziesz? :) ale myślałam że wcześniej w cyklu robi się transfer, że tak ok. Owulacji normalnej.... Czyli Koło 14.... Ale w sumie ja mam 5 dniowe zarodeczki....

moje dwa zarodki tez pięciodniowe były

ewcia- to super ze tak szybko u ciebie serduszko. ja jak bylam w 25 dpt to nie bylo.. ja biore utregostan 3x200 mg i duphaston 3x1
sykatynka- to dalej podtrzymuje oferte spotkania:-D
co do crio to od dnia owulacji musisz dodac wiek zarodka i w tym dniu powinien byc transfer

co do zawodu, to lubie moja prace zawsze chcialam byc pielegniarka i nia jestem. ale czasem jestem zła na siebie ze zachcialo mi sie takiego zawodu. jestem mloda mam 27 lat ale od 5 lat wszedzie pracuje na smieciowych umowach, zastepstwa czasy okreslone, i wieczna niepewnosc zwolnienia i szukanie nowej pracy.
do tego jako ze mloda i wszedzie nowa kazde swieta od 5 lat zawalone no i zarobki mimo ze odpowiada sie za czyjes zycie, robi za dietetyczke opiekunke sekretarke i nocki to te nieszczesne zarobki ok 1500 zl

wiem ze wyglada to jakbym nie byla zadowolona z zawodu ale to juz trwa 5 lat ale mimo wszystko kocham ja, ten kontakt z ludzmi, adrenalina,
na mnie zawsze wołali pacjenci ta usmiechnieta ruda:-D

Ostatnia edycja:
calineczkaa niestety w pracy nie ma pochwal, jak Ci się trafi fajny zespół to pochwałeczki są od kolegów:tak:. Najgorzej to trafić na jakieś nawiedzone szefostwo i do tego tyrać za marne grosze. Ja utknęłam w takiej pracy na dwa lata, bez kasy potem się okazało że i bez większych perspektyw. Wszystko się zmieni tylko czasu potrzeba. Najgorsze to to że zmienić pracy nie możesz na lepiej płatną no bo macierzyński, no i opinie wyrabia się latami... więc po pól roku w ciąże nie zajdziesz bo Cię wywalą. z drugiej strony potem już będzie dziecko i będziesz ceniła tę stabilizacje finansową no bo rachunki trzeba płacić no i już trójka was jest:-p więc tak źle i tak nie dobrze..Ale posiadanie dzieci działa na nie których bardzo motywująco;-p

lookator, zdrówka życzę, dobrze pamiętasz brałam medrol a także metypred, jedno i drugie to jest to samo tylko inna firma i cena.:happy:

genna, gratulacje :-)

Migotka, nie wiem czy pamiętasz, ale ja pociłam się jak szczur, spałam z ręcznikiem i drugą piżamą obok. Trzymam kciuki by to był dobry objaw.:tak:

kiki, ja też nie dowierzałam, dostałam przezwisko od doktorka "niewierny Tomasz", gratuluję kochana, teraz to spokojnej i zdrowej ciąży życzę.:tak:

Ewcia, ale super wiadomość i to po takim stresie, trzymam za Was kciuki.:tak:

@ calineczka i andromeda - tak lookam i myślę..... przy każdym pod3jściu miałyście krótki protokół? Za drugim razem Ż dostała Menopur 300 IU, bona 1 podglądaniu mało pęcherzyków było, ale nie pamiętam ile., a kolejny raz, po dłuższym czasie poszła długim
Coś musio być nie ntak, skoro moja Ż ma naprawdę dużo zarodków, a żaden nie chce się zagnieździć. Jak dotąd 13 trzydniowych.

@Ewcia - SUUPER - aż mi głupio, że uwierzyłem, że to porażka :-p

Dzięki za życzenia zdrowia - jutro do wczesnego popołudnia nie wychodzę z łóżka. Ż jedzie na narty do Korbielowa, to mogę sobie Dzień Dziecka zrobić. I jak znam kota - ona z przyjemnością mi będzie towarzyszyć :-)

Ostatnia edycja:
Ewciahcg fantastyczna wiadomość dobrze ze z maluchem wszystko dobrze i że usłyszałaś serduszko:tak:faktycznie nie spotkałam się z połączeniem estrofemu z duphastonem:baffled:myślałam że estrrofem podnosi poziom estradiolu i korzystnie na endometrium przed transferm:confused2:
Przypypomnij mi prosze ilu dniowego zarodka miałaś podanego? bo ja też mam usg 23 dpt ale 3 dniowych maluchów:sorry:
Jak masz luteinę dopochwową to dołóż, na pewno nie zaszkodzi, może tylko pomóc. A Ty leż i odpoczywaj:sorry:

@ calineczka i andromeda - tak lookam i myślę..... przy każdym pod3jściu miałyście krótki protokół? Za drugim razem Ż dostała Menopur 300 IU, bona 1 podglądaniu mało pęcherzyków było, ale nie pamiętam ile., a kolejny raz, po dłuższym czasie poszła długim
Coś musio być nie ntak, skoro moja Ż ma naprawdę dużo zarodków, a żaden nie chce się zagnieździć. Jak dotąd 13 trzydniowych.
pierwsza stymulacja krótki protokół, ale drugi i trzeci długi:-(

reklama
Ewcia jak przeczytalam Twoj post od razu pomyslalam, ze to krwiak lub pusta przestrzen, ja tak mialam. Krwawilam duzo mocniej niz podczas @, lecialy skrzepy a moj synek sie utrzymal :) Moim zdaniem mozesz sobie dolozyc lutke, na pewno nie zaszkodzi.

Kiki gratulowalam juz na innym watku ale powtorze tez tutaj, ze bardzo sie ciesze, ze przyszla kolej na Ciebie. Powoli stare wyjadaczki sie powykruszaja ;)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry