reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Kto po in vitro?

eweli1982 super !! Rzeczywiście zobaczyć kilku centymetrowe szczęście na usg to niezapomniany widok a dwa to już w ogóle kosmos :) Wymiarami się nie sugeruj, bo u mnie między maluchami jest tydzień różnicy i prawdopodobnie będzie 2 chłopaków. Ale oczywiście życzę Wam parki :) Super, że dzidziole się ruszały, moje na każdym usg śpią..nawet dr. mówił, że są wyjątkowo spokojni :D Bardzo ładny mają wynik NT, pewnie dr nie proponował testu pappa ?
Jak często chodzisz na usg ? Ja mam co 4 tyg, strasznie duże odległości, ale dr. uważa, że ciąża przebiega super i nie ma sensu częściej, ja bym wolała co 2 tyg :D

reklama
Kwiat lotosu - ja to najchętniej chodziłabym na usg co tydzień żeby mieć pewność czy wszystko w porządku:-).Niestety następna wizyta za 5 tyg, bo lekarz powiedział że na razie nie ma potrzeby częściej, ale nie wiem jak dotrwam, bo teraz miałam odległość 4 tyg i już od 2 tyg mnie nosiło:tak:. nie proponował mi żadnego testu pappa, a powinien?

Kwiat lotosu - ja to najchętniej chodziłabym na usg co tydzień żeby mieć pewność czy wszystko w porządku:-).Niestety następna wizyta za 5 tyg, bo lekarz powiedział że na razie nie ma potrzeby częściej, ale nie wiem jak dotrwam, bo teraz miałam odległość 4 tyg i już od 2 tyg mnie nosiło:tak:. nie proponował mi żadnego testu pappa, a powinien?

Niekoniecznie. Wyszły Ci ładne normy na usg, do tego wiek poniżej 35, więc pewnie uznał, że ryzyko jest minimalne. Kość nosowa była widoczna, tak? Mi też wyszło minimalne ryzyko z usg, ale mówił żeby jeszcze zrobić dla pewności i też wyszły prawidłowo. Jak nic Ci nie mówił to nie zawracaj sobie głowy, widocznie uznał, że nie ma takiej potrzeby.

eweli1982-> super wiadomosci:-)roznica we wzroscie sie nie sugeruj, tak jak mowi kwiat_lotosu, to calkowicie normalne. Przeziernosc super!. Co do testu Pappa to nie kazdy go robi i czesto wowczas, gdy przeziernosc jest nie za dobra-> u Ciebie nie ma potrzeby

Eweli pieknie opisalas te swoje dzieciaczki, jestem pewna, ze ten rozrabiak to chlopczyk a kruszynka to dziewczynka. Po prostu superrr, podeslij troche blizniakowych wiruskow.

gratuluje pięknych widoków :-D napewno nie zapomiane :tak:
mam pytanie odnośnie lekarzy, czy zostajecie w klinice czy przechodzicie i jak tak to kiedy do swoich lekarzy, bo mam mentlik w głowie i niewiem co robic. a Zaswiadczenie do pracy brałyscie ?? :zawstydzona/y:

gratuluje pięknych widoków :-D napewno nie zapomiane :tak:
mam pytanie odnośnie lekarzy, czy zostajecie w klinice czy przechodzicie i jak tak to kiedy do swoich lekarzy, bo mam mentlik w głowie i niewiem co robic. a Zaswiadczenie do pracy brałyscie ?? :zawstydzona/y:
ja bylam w klinice do 7 tygodnia, a pozniej znalazlam specjaliste od blizniakow. Co do zwolnienia to wiekszosc jest na zwolnieniu od poczatku ciazy, chyba ze bardzo chcesz pracowac i ciaza przebiega dobrze

ja narazie pracuje, po transferze miałam pare dni urlopu a potem wróciłam do pracy więc u mnie w firmie narazie nic nikt niewie i niewiem jak to zrobic, a czuje sie dobrze mam spokojną jak narazie prace więc mogłabym pracować bo nie chce mi sie zbyt samej siedziec w domu

reklama
ja narazie pracuje, po transferze miałam pare dni urlopu a potem wróciłam do pracy więc u mnie w firmie narazie nic nikt niewie i niewiem jak to zrobic, a czuje sie dobrze mam spokojną jak narazie prace więc mogłabym pracować bo nie chce mi sie zbyt samej siedziec w domu
skoro dobrze sie czujesz, prace lubisz i lekarz powie, ze nie ma üprzeciwskazan, to oczywiscie, ze pracuj. Jak poczujesz, ze nie dajesz rady, zawsze mozesz zmienic zdanie

Do góry