reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Kto po in vitro?

wlasnie dzwonilam do kliniki i tak z 8 jajeczek zaplodnilo sie 6 i powiedzieli mi,ze prawdopodobnie bede miala blastki podane zeszlym razem tez mialam blastki i nic nie wyszlo musi sie tym razem udac wierze w to bardzo dzieki za wszystkie kciukasy i wiruski .

reklama
wlasnie dzwonilam do kliniki i tak z 8 jajeczek zaplodnilo sie 6 i powiedzieli mi,ze prawdopodobnie bede miala blastki podane zeszlym razem tez mialam blastki i nic nie wyszlo musi sie tym razem udac wierze w to bardzo dzieki za wszystkie kciukasy i wiruski .
super wynik, zatem kciuki za dlaszy tak dobry rozwoj

dziewczyny ktorym sie udalo, napiszcie co bralyscie po transferku i jak czesto, np duphostan+luteinka .. i tp. czy bralyscie cos juz bezposredni po trasferku czy po jakies 1 h jak z wyrka juz sie wstaje..... a czy punkcja po wyciszeniu liczona jest od @, ja jestem teraz na dlugim wiec dokladnie nie wiem jak to wyglada, wyciszenie mam dopiero 28 maja.......

iniiia
moj lekarz mowil ze zwolnionko, urlopik dluzszy niz 2 dni po transferku to przesada, ze mozna isc do pracy, nie ma potrzeby lezenia.....ja lezalam na L4 i co.... i dupa.....nie udalo sie, teraz mam urlop, czysty przypadek.zaplanowany zima......ale kilka dni po transferku spadam do pracy jak bede sie czula ok, .........

kama35; - no prosze dobry wynik, super, wiruskow jeszcze nie mam ale kciukasy mocno trzymam ......:-)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
dziewczyny ktorym sie udalo, napiszcie co bralyscie po transferku i jak czesto, np duphostan+luteinka .. i tp. czy bralyscie cos juz bezposredni po trasferku czy po jakies 1 h jak z wyrka juz sie wstaje..... a czy punkcja po wyciszeniu liczona jest od @, ja jestem teraz na dlugim wiec dokladnie nie wiem jak to wyglada, wyciszenie mam dopiero 28 maja.......

kochana - tym co sie udalo to nie dlatego ze cos braly. jak sa dobre zarodki to sie przyjma i juz wiec spokojnie. co do dlugiego - masz wyciszanie od 21dc, czekasz na @ i jak przylezie to zaczynasz stymulke. a punkcja to sie liczy od stymulki a nie od @. zwykle masz punkcje okolo 14-15 dnia od rozpoczecia stymulki

lolitka200; - tak, tak pomylilam sie chodzilo mi kiedy stymulke zaczynam po wyciszeniu, punkcie i transferek to dalej wiem...... stymulke mozna zaczac od 1 dnia @?, za 1 podejscem w kr. protok mialam od 4 dnia @

Ostatnia edycja:
lena

od 21dc kiedy zaczniesz wyciszanie, bedziesz brala zastrzyki codziennie przez ok 14 dni (czasem kliniki robia tylko 10-12 dni). po tych 14 srednio zaczniesz stymulacje, ALE warunkiem koniecznym do stymulki jest to zeby pod koniec zastrzykow powinnas dostac @.
w dlugim sie nie patrzy ktory do dzien cyklu. mozesz np dostac @ juz po 6 dniach przyjmowanie zastrzykow wyciszajacych - niewazne, i tak stymulke rozpoczniesz po 14 dniach zastrzykow.
jesli natomiast @ nie przyjdzie w trakcie tych 14 dni zastrzykow - wtedy bedziesz kontynuowala wyciszenie az do momentu @. i jak przylezie to zaczniesz od razu stymulke

lolitka
hm.... nie ogarniam tego...jestem na anty.... mam wyciszonko 28. maja i to jest tylko 1 zastrzyk i on jest w 19 dc....gdy mialam II podejscie podobnie bylo 1 zastrzyk na wyciszenie i po 18 dniach po nim mialam przyjechac do kliniki, chyba na rozpoczecie stymulki....nie pamietam teraz dokladnie, po 6 dniach od wyciszonka dostalam @... tylko wtedy na @ sie skonczylo....potem ok 2 miesiace nie mialam @... byl wywolywany luteinka...u mnie jest jakos dziwnie....

1 wiekszy zastrzyk czy kilkanascie mniejszych - na to samo wychodzi. to co napisalam wyzej bedzie i tak prawda. wezmiesz 19dc zastrzyk (choc zwykle jest to 21dc) i po 14 dniach jesli przylezie @ zaczniesz stymulke. klinika moze wydluzyc wyciszanie ponad 14 dni (14 dni to po prostu standard, ja mialam np raz az 21 dni wyciszania). niewazne kiedy dostaniesz @ w czasie wyciszania, bo sie na to nie patrzy. zaczniesz po 14-18 dniach od momentu przyjecia wyciszajacego zastrzyku (jesli malpa przylazla w miedzy czasie)

lolitka200; wielkie dzieki za wyjasnienie i cierpliwosc do mnie dzis...haha:sorry2:
kurcze tak mi sie dluzy, wyciszonko dopiero za 9 dni a gdzie dalej.......

reklama
szarlotka -śliczny suwaczek :-D

ptencer -witaj kochana, ty jak zwykle tryskasz entuzjazmem....

kama -gratuluję szósteczki ;-)
pozdrawiam wszystkie babeczki, ja czekam cierpliwie na @ i wybieram się na jakąś kontrol i działam dalej

PS co u dodory ?! ktoś wie?

Ostatnia edycja:
Do góry