reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Fusun: ciche gratulacje :) juz 4dpt robiłaś Hcg? mi kazał dopiero 12 dpt...
Robiłam w 4, 7 i 11 dpt. Invikta ma taką usługę, która się nazywa nadzór nad implantacją, którą sobie wykupiłam więc musiałam w te dni zrobić betę, progesteron i estradiol. Potem lekarz do mnie dzwonił i na podstawie wyników modyfikował dawki leków. Normalnie to te badania robi się w 3, 6 i 9 dpt ale u mnie się przesunęło bo transfer miałam w czwartek i 3 dpt to była niedziela ;-)
No i miałam blastkę więc 6 czy 9 dpt to już beta powinna wyjść przy powodzeniu. Tej pierwszej bety to lekarze i tak nie komentują.

dzięki dziewczyny!

aha i zapomniałam o najważniejszym - prof. się zmartwił na USG przed transferem - powiedział, że moja macica daje bardzo dziwny obraz :-( w dniu punkcji endometrium było bardzo ładne, teraz jest "dziwne"... hmm... dlatego nie oczekuję cudów... przynajmniej przeszłam procedurę, wiem z czym to się je i lekarz poznał mój organizm. Są więc jakieś plusy z tej sytuacji... dziś staram sie widzieć pół szklanki pełnej :tak:
A jeżeli maluch wda się w tatę to nic go z mojej macicy nie odstraszy ;-)

.szkrabek trzeba wierzyć że się uda !! kicuki mocno zaciśniete za powodzenia, kiedy będziesz testowała??
właściwie jesteś w ciąży- :) tylko na pozytywny wynik trzeba zaczekać te 10 dni :)\
dorotav kciuki za piękne jajeczka :D i za sex na szkiełku

i lece czytac dalej

jak to jest po transferze trzeba leżeć?? a spacer??

Fusun bardzo się cieszę - i zyczę spokojnej ciąży !!
Kate kciuki nadal zaciśnięte, mocno mocno bardzo mocno !!
Hess muszą być ładne zarodki i już, ale miałaś duzo jajeczek - a co robiłaś z pozostałymi??

Ostatnia edycja:
Dorotka postaraj się babo:-p ma być tak jak rozmawiałyśmy innej opcji nie ma, duuuzio pięknych zarodków, będziesz miała dużą rodzinkę:-)

szkrabek
ostatnio "czwórki" robią furorę na tym forum:-p wiec czuje że się wszystko zakończy pozytywną beta. A co do słabeuszków, to może podskoczy po rozmrożeniu jak będziesz wracać po rodzeństwo:-)

Hess jeszcze tyle czasu do twojego transferu... przeżywam jak swój:eek:

kejth witaj! pozytywnej bety:tak:

sham a ty na jakim etapie?? jak sytuacja na froncie;-)

Madziulka przyrost piękny:-)

sham, dzięki :) 2h po transferze miałam leżeć plackiem i nawet ręką nie ruszyć.Więc zasnęłam :) dostałam w tyłek dwa zastrzyki przed - relanium i coś rozkurczowego. I pewnie po tym relanium tak ochoczo poszłam spać. Mąż pilnował bym się nie ruszała. A po 2h wstałam i mogłam już w miarę normalnie egzystować - tylko bez gwałtownych ruchow, przysiadów czy dźwigania. Położyłam się jeszcze w pokoju na 1h i poszliśmy na krótki spacer i coś zjeść. Teraz leżę z kompem i tak do jutra. Jutro mam jeszcze urlop i 2 dni weekendu, gdzie będę pewnie polegiwać. A w poniedziałek do roboty :-(

reklama
Hej:-D
Katep trzymam mocno kciuki za bete, choć cały czas powtarzam, że to TYLKO FORMALNOŚĆ:-):-) ja tam się nie znam na ciążach biochemicznych, ale wydaje mi się, że trzycyfrowa beta nie oznacza biochemicznej:cool2: wiem, że przy Twoim ogromie wiedzy wszelkie "niemieszczenie" się w jakiś normach będzie budziło niepokój, ale Dziewczyny już napisały że ivf to nie matematyka i każdy przypadek jest inny;-) więcej wiary:-) przytulam;-)
Szkrabek wierzę, że Kropek ładnie się wgryzie i będzie piękna beta a potem śliczny Bobas:-):-):-):-) w sumie najważniejsze, że masz po kogo wrócić, ale czuję, że nie będzie takiej potrzeby:-)
Hess mocno wierzę w Twoje zarodeczki i zobaczysz, że będziesz miała wspaniałe blastki:-D:-D:-D a jak tam sie czujesz, nie łapie Cię znowu hiperka??? taki kurnik wyhodowałaś, że może organizm zaszaleć:eek: jeny ja teraz żyje waszymi stymulacjami, punkcjami i ciążami:-p normalnie później będę z Wami rodzić:-D
Dorotav jutro liczę na pokaźny kurnik:-):-):-):-) powodzenia:tak:
Kejt witam i również życzę powodzenia:-):-)

u mnie cisza, w sumie to mi tak dziwnie, że nic się nie dzieje, przyzwyczaiłam się, że od listopada ciągle jakieś leki, badania krwi, wyjazdy, a tu spokój:eek: nawet zapominam wziąć witaminy:szok: moje dziecko dzisiaj zagorączkowało, jutro przedszkole z głowy:eek: zobaczymy czy nic się z tego nie wykluje:no: jutro mam popołudnie, ale weekend wolny, więc o ile nie zabije Reproduktora to może odpocznę po dość ciężkim tygodniu:cool2: buziaki dla Wszystkich:-)

Do góry