reklama

Kto po in vitro?

reklama
JoM ja miałam epizod z estradiolem . W 6 dpt zrobiłam bhcg , estradiol i progesteron i wszystko było ok ( beta ok 22 , prg 160 a estradiol coś koło 3000 ) a , że pracuję w labie to zrobiłam sobie całą trójcę w 8 dpt i wszystko było dobrze oprócz estradiolu tzn beta przyrosła a estradiol z 3000 spadł na 140 . Przerażona zadzwoniłam do lekarza i kazał zwiększyć dawkę i zamiast 1 tabletki estrofemu brałam 3 na raz przez kilka dni potem po 2 a potem znowu wróciłam do 1 . Napisałam też maila do profesorka a on mi odpisał , że to może być początek końca mojego cudu na szczęście tak się nie stało . Inaczej jest w Białymstoku bo tam wcale nie badają estradiolu , progesteronu i bety . Moja koleżanka nie brała estrofemu a ciąża się utrzymała więc trudno coś wywnioskować . Gdy mi spadł estradiol to przewertowałam cały internet żeby znaleźć coś co by potwierdziło , że nie jest on tak ważny bo naprawdę bałam się końca .Nie zadręczaj się tym choć rozumiem Ciebie bo pewnie też szukałabym co poszło nie tak .

Kikifish , Labo - Nie obwiniam się dziewczynki bo to nie ma sensu. Wiem że nie robiłam niczego złego co by mogło mi zaszkodzić a wręcz odwrotnie chuchałam i dmuchałam na wszystko. Szukam tylko bo to nie daje mi spokoju co mogło się stać. Z takiej bety spadek i to tak szybki. A ten estradiol jakoś tak mi spokoju nie dawał od początku. Jak dr powiedział że jest ok to się uspokoiłam ale po wszystkim zauważyłam na wyniku tą informację , kobiety w ciąży 1 trymestr powyżej 200 i teraz mnie to męczy. Kurcze mogłam wziąć więcej tego estrofemu może. Ach już po wszystkim i czasu nie cofnę ale na pewno następnym razem tak nie zostawię czegoś czego nie jestem pewna. Dzięki dziewczyny za informację.

Hej dziewczyny :)
Nie odzywałam się bo dochodziłam do siebie. Jakoś nie mogę uwierzyć w to co się dzieje, że to dotyka mnie... czuje się jak by się się to wszystko śniło... Tyle dzieci jest krzywdzonych i nie chcianych:-( I gdzie tu sprawiedliwość? Wierzę, że upór każdej z nas zostanie wynagrodzony!

Ja 2.04 miałam punkcję. 17 komórek pobranych, 6 zapłodnili i wszystkie dały radę. Wczoraj miałam transfer. Jejku, nie wiedziałam, że to takie emocje :-D Wyłam jak głupia:-) Podali mi piękną blastocyste - nawet zdjęcie zrobiłam :-)
A i dzisiaj się dowiedziałam, że 4 powędrowała do zamrożenia. Super!

Ostatnia edycja:
Beti - Gratulacje !!

Jo.M kochana ja wiem co przezywasz, sama byla w takiej sytuacji 3 lata temu kiedy dowiedzialam sie o ciązy, lzy w oczach ze szczescia, a za parenascie dni lzy ale z rozpaczy ze nie udalo sie. A do tego u mnie doszlo ze to w moje urodziny, wiec zamiast cieszyc sie podwojnie to ryczalam... dlugo nie moglam dojsc do siebie, przeplakalam parenascie nocy, dni, oczu to u mnie nie bylo widac od placzu i byly sine, nie mialam ochoty na nic, ani jesc ani nic.. a tym bardziej usmiechac sie.. w Koncu po pewnym czasie wrocilam do pracy, tam przynajmniej nie myslalam o tym na okraglo bo musialam zajac glowe czyms innym.. do tej pory sie zastanawiam czemu i jakby to bylo gdyby udalo sie.. moje dziecko mialoby prawie juz 2 latka.. Los sie okrutny i to strasznie...trzymaj sie!!

p.s ja w ogole nie badalam estrofemu.. tylko progesteron i bete

pigwa
- zycie nie jest sprawiedliwe nigdy nie bylo i nigdy nie bedzie!, niestety, tak jak piszez tyle dzieci niechcianych, porzuconych, krzywdzonych i bog wie co jeszcze a my mamy taki problem by zajsc i doczekac sie upragnionego dzieciatka... gratuluje pecherzykow i teraz trzymam kciuki by maluszek wgryzal sie w mamusie

Dobijcie mnie dziewczyny!!!!!!!!!!
Właśnie wróciłam od gina. Sytuacja jest meeeeeeeeeeeeeeeeega do duuuuuuuuuuuuuuuuuszy!!!!!!!!!!!!!
Otóż ciąży nie widać w macicy. Za to jest płyn w j. brzusznej. Mam zrobić hcg i za tydz przyjść na usg. Pytam Dr czy ten płyn to może być ciąża pozamaciczna. A on do mnie "Nie wykluczam"
Mam dość. Dobił mnie do samego dna moje dna!!!!!!!!!!!!!

reklama
cześć dziewczyny,,,
Jo.M BARDZO Ci współczuje i tule mocno...nieobwiniaj sie o nic...poprostu tak musialo sie stac, ale ietrac nadziei odpocznij troche i walcz dalej napewno kazda z nas zostanie mamą !
Dorotav przykro mi , ale bede 3mała za Ciebie kciuki kochana :!!!!

za cała reszte równiez poniewaz mam male zaleglosci w forum i za wszystkie transfery bety pukcje stymulacje 3mam kciuki !!!

OlaSzy a Tobie gratuluje!!!:) mam nadzieje ze wtej paczuszce co dostałam od Ciebie dostałam równiez fluidki ciążowe :)!
ja dzis 7dpt zero jakich kolwiek objawow oprocz tego ze w niedziele zaslablam .... a tak nic sie niedzieje no i piersi spuchniete troche....martwie sie

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry