reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Kto po in vitro?

Obawiam się że Twój doktorek ma mega napięty grafik jeśli jest dla wszystkich pacjentek taki empatyczny. Robił mi punkcję i mało nie zemdlalam w jego ramionach :) tak się śmiesznie rumieni :)
Tak piszecie o tym crio, ze tak roznie, ze lepiej swiezaka. dziwne bo slyszalam że crio transfery coraz lepiej się przyjmują i sa porównywalne do ET,nawet mój doktorek tak mówił że teraz są takie metody i że jeśli zarodek przetrwał zamrożenie i odmrożenie to będzie tylko dobrze :)
Ale mam dobry humor, wrócilismy z kabaretów, rewelacja, super się odmozdzylam! :D
Ho ho. No proszę! :)
A no rumieni się. To fakt.
Robi jeszcze kilka innych śmiesznych rzeczy :)
Jak to mdlalas? To co on Ci tam robił ? :)
Niegrzeczny doktorek :-D
Ja na transferze coś palnelam o obecnym stanie rzeczy ( ja z nogami w górze a dr grzebiacy ) on do mnie mówi ze WSZEDŁ a mnie taka glupawka złapała. Się speszyl. Az żałuję, że nie widziałam jego twarzy :)

Falka nie ma reguły. Ani dla świeżych ani dla crio. Tak samo jak klasy to tylko ocena.
Nie zawsze adekwatna do wyniku.
To jest kwestia szczęścia i tyle.

reklama
A jeśli chodzi o jego grafik. Ja mu w kalendarz nie zaglądam, ale fakt na wizytę do niego czeka się po kilka ładnych tygodni.
Na innym forum dziewczyny, którego u niego zaczynają dopiero, coś pisaly, że potrafi odesłać na usg czy coś do dr Bru.
A dr G. Poznałaś? ? Tez jest fajny. Mniej rozmowy i kolezenski, ale też spoko.

Większość dr z kliniki ma długie terminy, zwłaszcza w godz popołudniowych, może jest ich po prostu za mało?a na jakim innym forum jesteś? Chętnie poczytam :) ja z dr Bru nie mam dobrych wspomnień...niepotrzebnie przesunela mi dzien punkcji bo nie umiała ocenić USG.
A zemdlalam prawie tak mi się e głowie zakrecilo i mroczki chyba z nadmiaru informacji. W dzien punkcji były jeszcze 3 dziewczyny ze mną, wszystkie dostały recepty na leki do ET tylko ja miałam odwołany transfer...no i zmartwił mnie że pobrał aż 14fiolek ale komórki takie sobie i nie wiadomo ile komórek i jakich jakościowo... I z tego wszystkiegi chyba odleciałam. Ale zajeli się mną bardzo dobrze.
Kachna trzymam kciuki że jeszcze maluszki posiedziały w brzuszku! Będzie dobrze.
Ewelin trzymam kciuki za owocną stymulacje, mam na Ciebie oko boś mój rocznik :)

Większość dr z kliniki ma długie terminy, zwłaszcza w godz popołudniowych, może jest ich po prostu za mało?a na jakim innym forum jesteś? Chętnie poczytam :) ja z dr Bru nie mam dobrych wspomnień...niepotrzebnie przesunela mi dzien punkcji bo nie umiała ocenić USG.
A zemdlalam prawie tak mi się e głowie zakrecilo i mroczki chyba z nadmiaru informacji. W dzien punkcji były jeszcze 3 dziewczyny ze mną, wszystkie dostały recepty na leki do ET tylko ja miałam odwołany transfer...no i zmartwił mnie że pobrał aż 14fiolek ale komórki takie sobie i nie wiadomo ile komórek i jakich jakościowo... I z tego wszystkiegi chyba odleciałam. Ale zajeli się mną bardzo dobrze.
Kachna trzymam kciuki że jeszcze maluszki posiedziały w brzuszku! Będzie dobrze.
Ewelin trzymam kciuki za owocną stymulacje, mam na Ciebie oko boś mój rocznik :)
Dzięki :) to chyba musze się przed Tobą ukrywać :p

Powiem Ci, że pewnie masz rację. Ale wiem, że dr G. I dr B drugi wciskają "swoje" pacjentki na terminy.
Ja w zasadzie tez z dr nie mam problemu.
Ale fakt jest taki, że oddają pacjentki albo nie przyjmują nowych.
Mi się udało z C. znam lekarza z jego rodziny i tak jakos poszło.
Mi się gorąco zrobiło, ale nie słabo to dr G. tez super zareagował.
A może u niego sproboj?
To byłaś przed punkcja u innego lekarza nuż prowadzący na usg?
Mnie dr nie chciał nigdzie indziej wysyłać. Koniecznie wszystko sam chciał robić razem z transferem

Westi a Ty na zwolnieniu jesteś?! No i dobrze.daj maluszkowi sie spokojnie ulokowac. Czytajac Twoj wpis z opisem transferu mialam lzy w oczach... Masz zdjecie swojej pieknej blastki?? Bylam niestety u innego dr bo w sobote mojego dr nie bylo a musialam miec 2 monitoring przy stymulce a i tak sie okazalo ze mialam jeszcze 3 bo tak jak pisalam dr Bu nie umiala ocenic mojego usg. No zobaczymy co to bedzie. Narazie licze na naszego mrozaka, ze zostanie ze swoimi fajnymi rodzicami:)) a pozniej bede sie martwic ewentualna zmiana lekarzy czy kliniki.
A jest ktos kto leczy sie w novum??
Ewelin nie bój sie ;P ja tylko chetnie podgladam co u Ciebie :)

163816"]Dziewczyny Wy sie znacie na tych zarodkach, moj klasy 2BB ktory sie zaimplantowal to gorszej jakosci byl?? Bo zrozumialam ze im wyzsza liczba tym lepiej tak?
U nas nic nie chce sie mrozic, zarowno przy 1 stymulacji, jak i teraz.
3 lata temu tylko jeden zarodek dotrwal i dzis jest z nami, w tym roku to samo.[/QUOTE]
Nie ma lepszy czy gorszy, bo nie wiadomo z jakich zarodków my pochodzimy. Statystycznie im wyzsza liczba - stopien rozwoju tym lepiej, bo art. naukowe wykazały ze im szybsze zarodki tym mniej wad genetycznych = implantacja. Ale i takie zarodki sa wadliwe te najlepsze, no i na forum z słabszych były ciaze. A zarodek dobry wspol implantacji kolo 40% na świeżo czyli ET. Morule mają 20-25% a dzieci się z nich rodzą :-p nie ma reguł.

reklama
Westi a Ty na zwolnieniu jesteś?! No i dobrze.daj maluszkowi sie spokojnie ulokowac. Czytajac Twoj wpis z opisem transferu mialam lzy w oczach... Masz zdjecie swojej pieknej blastki?? Bylam niestety u innego dr bo w sobote mojego dr nie bylo a musialam miec 2 monitoring przy stymulce a i tak sie okazalo ze mialam jeszcze 3 bo tak jak pisalam dr Bu nie umiala ocenic mojego usg. No zobaczymy co to bedzie. Narazie licze na naszego mrozaka, ze zostanie ze swoimi fajnymi rodzicami:)) a pozniej bede sie martwic ewentualna zmiana lekarzy czy kliniki.
A jest ktos kto leczy sie w novum??
Ewelin nie bój sie ;P ja tylko chetnie podgladam co u Ciebie :)
Tak na zwolnieniu dr C. nalegał. Po przemysleniu przyznałam mu rację.
Taki zwyczajny opis:) mi się strasznie płakać chciało i dalej mi się chce jak sobie przypominam panią embriolog i Przemcia.
Faktycznie. Spróbuj na spokojnie z mroziem.
A co ma nie zostać? Embriolodzy z nim pogadaja jyz tam!
Fakt jest taki, że czuje, ze jesteś nie zadowolona ze swojego dr i chyba a w ogóle kliniki co?
Przetraw to i na spokojnie podejdź do crio.
A ja Ci życzę dr mego na transferze!
I głowa do góry. Olej wszystko w okół. A Maluch zostanie! Nie ma wyboru! :)

A chyba, że. Ja nie wiem bo mój dr tak kombinowal żeby wszystko było u niego od początku do końca. Oprócz punkcji.
Ale zgodnie stwierdziliśmy, że punkcja najmniej ważna :)

Trochę lipa powiem Ci. Nawet nie wiem co Ci napisać. A czuje, ze jesteś rozczarowana. Takie całkowite przeciwieństwo moich odczuć i wrażeń.

Do góry