reklama

Kwiecień 2013

• Starter tematu Starter tematu krolewnazmarcepana
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
hello
Ja od rana wpadła w wir szorowania. doszorowałam pralkę u mamy i zrobilam porządek w chemii, jesoo 4 pianki do golenia, ze 3 szampony plus dwa na wannie, tyleż samo zeli...jak na wojne...
pralka lśni jak nowa w szafce luz :-)
potem wyskok do biedronki i 100 zł poszło na nic...

ha dla siebie mam aż jedną koszule do karmienia, i szlafrok w pszczółki z pierwszej ciązy :-) i tyle aa przepraszam psiapsióła kochana podrzucila mi kilka podkładów, wkładki laktacyjne i chyba dwie pary majtek z siatki, pytanie czy ja w nie wleze :confused:
w królestwie naszego najmłodszego baka obecnie spoczywaja paczki ciuszków po starszym baracie, popakowane i podpisane rozmiarami...i weny brakło...pościel znalazłam gdzięs na "starym" mieszkaniu, jeszcz emusze wyprać i poduszki i kołderki, choć nie wiem czy bede uzywać...ale niech beda czyste...i bede czekala na zrzut od znajomego, bo bal sie nas nawidzić podczas choroby :-) mają roczną córkę która chodzi do żlobka i tez im co chile cos do rywa, a nasz zarazek byl toksyczny i rzucał sie na wszystko co nie uciekało.

AAAA czy ktos ma kogos madrego kto pracuje w przedszkolu ? siedzimy i myslimy czy to wożenie malego ma sens...całe miasto do przedszkola... MPK :-( i tak pochodizl 5 dni o chory. i jak ma tak byc co i rusz to mam to w nosie...a płacic jak nie chodzi to też nieporozumienie...i walczę z myślami czy mamy jakąś szanse przepisać go blizej...ale czy on sie odnajdzie wśród obcych pań i dzieci ? :baffled: eh

reklama
Kruczka - ja wszystkie "duperele" podkady, wkładki, kocyki, butelki, nożyczki itp kupiłam przez allegro, Justinex ma przesyłkę gratis powyżej jakiejś kwoty, ale ja tą kwotę spokojnie nabiłam:-D to czego tam nie mieli kupiłam u wasal 83.
Pampersy, kosmetyki, proszki, chusteczki kupiłam w Rossmanie, na kartę Rossnę mojej siostry - może i Twoja siostra ma kartę zniżkową, albo może założyć jak ma dziecko do lat 3.
Łóżeczko i materac pojadę zobaczyć do sklepu Mama i tata w Starych Babica, fryzjerka mi polecała, że tam wszystko taniej niż w Wawie, wygooglaj sobie ten sklep bo tam są różne rzeczy, można zrobić kompleksowe zakupy, raz a dobrze:-D
Na wątku wyprawkowym dziewczyny wrzuciły listę, ja się tym kierowałam.

Witam dziewczyny,
jak Wam mija dzień? Mi dziś koszmar - zatoki mnie tak bolą, że łeb mi zaraz pęknie :shocked2:. A od wczoraj to normalnie prąd mi raz włączają raz wyłaczają więc jak siedze i pisze na necie to raz jestem raz mnie nie ma - wkurzające to jest. Wieczorem wczoraj jak położyłam się do łóżka to normalnie (aż wstyd :zawstydzona/y:) ze śmiechu sobie troszkę popuściłam. Otóż moja Dzidzia zrobiła coś w rodzaju "kociego grzbietu" i w takiej pozycji był chyba z ponad pół godz a ja z M pękaliśmy ze śmiechu :-D. Brzuch wyglądał jak wąska górka.

Co do ruchów dziecka to ja nie licze.Jest dzień kiedy bardzo się rusza i kręci a jest dzień kiedy jest mniej aktywny.

A jeśli chodzi o przychodnie i zapisywanie dziecka to u nas po porodzie pytają do jakiego lekarza dziecko chcemy zapisać i wszelkie formalności oni załątwiają. Ja tylko ide na pierwszą wizyte kontrolną i wtedy ewntualnie uzupełniam papiery.

Wyprawki też nie mam jeszcze całej. Nawet rzeczy do szpitala dla siebie nie mam jeszcze. Łóżeczko,wózek itp będe kupować dopiero w marcu. Najpierw wypatruje na allegro a potem jak jestem na mieście to patrze na ceny i mniej więcej wiem gdzie taniej.

u mnie poród rodzinny nie wchodzi w grę. Jestem nastawiona na cc. A nawet gdybym rodziła naturalnie to wolałabym bez męża bo jego obecność wkurzałą by mnie a poza tym nie wiadomo by było kim się zająć - mną czy nim :-D

Moja córę znowu cos łapie niby tylko goraczka i troszke gardło ja boli nic pozatym aha jesc nie chce ale to nie nowość...

Znikam ...biore kartke w reke i szykuje wyprawke dla siebie do szpitala, musze zaznaczyc co trzeba kupic jeszcze :) trzym ta sie :)

witam Was,

Bishopka
, masz rację z pensją, raz, że do średniej często liczone są premie roczne, jeśli są uszczeólnione w umowie i odliczane są od nich składki, dwa na zwolnieniu nie potrąca się składki ubezpieczenia społecznego z zasiłku chorobowego :tak:

co do pożyczek, sprawa jest prosta: "dobry zwyczaj nie pożyczaj" (tak mówiła moja p. prof od fizyki w szkole średniej i miała racje), a jak pożyczasz trzeba być stanowczym, niestety wiele "przyjaźni" sypie się przez pieniądze

życzę wszystkim zdrówka i pozdrawiam

Witam
wow co niektóre mogłyby już rodzić, ja co prawda ciuszki mam, wózek , łożeczko , pościel, materac, fotelik, ale trzeba wszystko poprac, pomyć, znieść ze strychu, częsć planuję koniec lutego początek marca, chyba że się za bardzo nakręcę czytając o Waszych przygotowaniach. Jedna koszula do szpitala jest i szlafrok z ostatniego porodu, resztę dokupię przez internet te wszystkie podkładu itd, też tak pod koniec lutego a kosmetyki i pieluchy to w kwietniu, nie ma co robić zapasów, bo nie wiadomo jak maluch będzie reagował na kremy itd. Jak na wizycie coś będzie nie tak z szyjką to wtedy trochę przyśpieszę , w razie czego:-).

Jeśli chodzi o poród to jeśli M będzie miał czas to będzie, bardzo bym chciała żeby był, najlepiej rodzić wieczór noc, same życzeniówki u mnie jesli chodzi o poród:-p

eevcia dobrze że kasa jednak wróciła

ale dzisiaj pogoda, jak wstałam o 6.10, uszykowałam chłopców, później na dwór do swoich obowiązków, napaliłam w piecu i o 7.50 znowu do łóżka i wstałam o 9.40:szok:, tak mi sie fajnie spało, a i tak teraz najchętniej bym się położyła.

tirramisu- Wypytaj bo też jestem ciekawa. Ja mojego maluszka to ostatnio słabo czuje. Jakieś leniwe dni nastały bo muszę się wsłuchiwać by poczuć jego wiercenie. Kopniaczki i szturchańce to mu się uaktywniają pod wieczór zazwyczaj i w nocy .
Teraz na przykład ma czkawkę ale ledwo czuję
Mój ginekolog twierdzi, ze próbowano robić badania dotyczące aktywności maluszków w brzuszku- jak powinno być prawidłowo, kiedy powinny kopać itd. I nic z tego sensownego nie wyszło. Każdy maluch ma swój rytm i kropka. A co do liczenia ruchów dziecka to tylko skwitował, że jak mi się nudzi to mogę liczyć ale on poleca co najwyżej doliczyć do 10 ruchów od godz. 9 do 15 po południu i jak jest to się więcej tym nie przejmować. Moja mała tez ma swoje humorki i lepsze i gorsze dni. Staram się za bardzo nie stresować jak akurat mniej kopie danego dnia bo zazwyczaj nazajutrz to odorabia.
ptaszek86 gratuluje zakupu łóżeczka-my własnie tez dostaliśmy nasze z allegro- mamy Klupusia takie co może być kołyska i ma blokadę jak chce się, żeby nie było bujane plus szuflada pod spodemJ Ciekaw jestem jak się sprawdzi ta kołyska- moja teściowa bardzo polecała, żeby było bujane bo mój mąż miał takie i je ponoć uwielbiał. No zobaczymy bo ja bym wola al bujanie ograniczać do minimum, żeby małej nie przyzwyczajaćJ
Materac gryka-pianka-kokos.
kasiek23 ja walnie dzisiaj dostałam paczkę z justynexu i mogę polecić zakupy tam- wszystko sprawnie poszło rzeczy ładne i zgodne z opisem, do tego szybki kontakt ze sprzedawcą- jak brakło danego wzoru smoczka to od razu napisał a w końcu stanęło na tym że doślą nam taki jak chcemy po nowej dostawie do ich sklepu oczywiście bez dodatkowych kosztów także super

Łoooo matko dopiero siadłąm dzien na wriackich papierach:nerd:....

Dziewczyny u mnie w wyprawka tez daleko narazie sie motywuje tym szpitalem co bylam i musze isc na ten strych ale czekam na ciuszki które maja do mnie przyjechac od tej laski....:dry:....

Nef- juz Ci pisze jak u mnie bylo do sierpnia 2012 bylam na macierzynskim i urlopie wypoczynkowym zaznaczam iz cały czas wyplacał mi zaklad pracy,od wrzesnia przeszlam na Urlop wychowaczy bezpłatny:/ do pazdziernika bylam na wychowaczym zaraz po tym przerwalam i poszlam do pracy na 2 dni:-)i przynioslam l4:) i tak w sumie od 3 pazdziernika jestem na L4 aleee...juz za Listopad wyplacał mi ZUs i wlasnie tez smieszne pieniadze....:cool:...

Dziewczyny nie odpisze wam wszystkim uwierzcie mi kochane ale jestem strasznie padnieta próbuje byc na biezaco, jutro siedzimy w domku caly dzien wiec bede na BB:PPPP

AAaaaaa co do materacu mamy gryka kokos i jestem zadowlona teraz mlody jest na gryce ze wzgledu iz juz chodzi na kokosie byl tak 8.mż:)

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry