reklama

Kwietniowe mamy 2016

Martita masz racje! Doczytalam i sie może skusze w 2 trymestrze, bo po ostatnim doświadczeniu to do 12 tyg chce uważać. Chodziło mi bardziej o ten trening co ja robiłam , jest raczej ciężki i wymaga niskiego schodzenia i ucisk na brzuszek

reklama
Czy macie jakieś pomysły na uwiecznienie waszego brzuszka? Chciałabym zaczać od wizyty lekarskiej :)

Ps. Właśnie wpadła mi reklama jakiejś szkoły rodzenia, będziecie korzystać? A może wypowiedza sie mamy, które nie korzystały i nie mają takiego zamiaru?

Milady ja chodziłam do szkoły rodzenia za pierwszym razem i uważam ze warto. Teraz nie będziemy chodzić ale dlatego ze to drugie dziecko wiec dla nas bez sensu.

Beata trzymam kciuki, daj znać po.

Ja mam zamiar chodzić do szkoły rodzenia, pierwsza ciąża więc myślę, że przyda się to na pewno ;)

Co do ćwiczeń.. ćwiczę zestawy Ani Lewandowskiej dla kobiet w ciąży, dzisiaj idę też na basen, ogólnie trochę aktywność fizyczną niestety ograniczyłam, ale to tylko i wyłącznie ze względu na mój brak sił i senność, myślę, że w 2 trymestrze zapiszę się też na fitness dla kobiet w ciąży.

Tak pisałyście o tych pyzach, ja wczoraj miałam niesamowitą zachciankę na pierogi ruskie :szok: i ją zaspokoiłam mniam :D

Ojjj dziewczyny...robicie mi ochotę na te pyzy...a jeszcze bardziej na knedle...jadłyście kiedyś takie bramborowe...ja jadłam w czechach...to takie knedle ale z ziemniaków...pychota :)

Piszecie o ćwiczeniach...ja osobiście uwielbiam rower. Ale teraz jakoś obawiam się jeździć, bo chyba nie można prawda? Mi lekarz polecił basen i chyba się wybiorę w weekend.

Odnośnie szkoły rodzenia, to ja nie chodziłam w pierwszej ciąży, bo od 5 miesiąca do 8 leżałam w domu, ze względu na skracającą się szyjkę, a później to już było za późno...teraz się zastanawiam, ale chyba jest to już zbędne...wtedy rodziłam z mężem i stanął na wysokości zadania...teraz mam trochę wątpliwości, bo i partner inny, ale raczej wytłumaczę mu wszystko po kolei co i jak i damy radę :)

marzenka aż mi łezka pociekła jak przeczytałam o Twoich dzieciach...gratulacje-stanęli na wysokości zadania :)

Ja dziś mam niespożyte pokłady energii-aż sama jestem zdziwiona. Pierwsza noc, która się wyspałam. Mój Łukasz śmiał się dzisiaj rano, że to pewnie po nocnych przytulaskach :) I tak posprzątałam już cały dom, zrobiłam pranie...teraz kawusia i jadę do miasta na jakieś zakupy. A wieczorem odstawiam Małą do babci i wybywamy z Łukaszem na spotkanie z przyjaciółmi. Zameldował się prawie pełen skład, zjechali się z całej Polski, więc będzie długa noc. Muszę się chyba zdrzemnąć chwilkę popołudniu, bo inaczej zasnę im tam o 21. :D Także miły dzionek nam się zapowiada :)

I Wam też życzę przyjemności :)

Hej, podczytuje was codziennie ale nie mam sily pisac na biezaco. Synek ruchliwy, pochlania duzo uwagi a ja nie mam sily na nic, czuje sie jak staruszka, nocki mam ciezkie bo maly zabkuje a do tego najbardziej mnie mdli wlasnie w nocy. dzwonilam dzis do przychodni zeby umowic sie do poloznej i dowiedzialam sie, ze nie maja terminow na caly wrzesien i maja oddzwonic:crazy:

Co do cwiczen wszystko zalezy od tego czy wczesniej cos robilyscie. Jazda na rowerze, spokojna po alejkach jest wskazana, plywanie jeszcze bardziej ale dla dziewczyn ktorych infekcje sie nie lapia, do tego spacery. Ja mam rowerek treningowy, przed ciaza sie odchudzalam i jezdzilam po 10-20km, teraz sie wstrzymalam ale jak tylko poczuje sie lepiej to bede jezdzic.

Marzena reakcja super, wzruszylam sie bardzo ;-)
Klaudynaa jak sie czujesz? Plamienia ustapily?

Co do jedzenia to ja mam swira, ostatnio robilam pierogi ruskie, wczoraj ciasto, dzis zapiekanke z ryba. Uwielbiam gotowac i jeszcze bardziej jesc :-)

reklama
Jeśli chodzi o znieczulenie to przy Damianie udało się rodzić bez- prosiłam o nie ale położna odradzała bo już było 7cm rozwarcia i mówiła że zaraz będzie po - i rzeczywiście, a potem się z tego cieszyłam :happy: Chciałabym żeby teraz też się tak udało ale kto to wie jak będzie, być może będę o nie prosić w czasie porodu ale nie zakładam od razu raczej wolałabym obejść się bez :sorry:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry