reklama

Kwietniowe mamy 2016

reklama
Część, siedzę właśnie w przychodzi po glukozie bleee. Ale paskudztwo, cały czas mi nie dobrze, a już prawie godzina minęła.
A córcia jak się rozszalała po słodkim :wink:
Co do wagi to u mnie 29tc i 10kg na plusie...
Kitki obie miałyśmy postanowienie, że do 12kg max dobijemy :-p
Ale ja od kilku dni czuję się taka spuchnieta :hmm:
Ania1234 ale waga poszła u Ciebie w górę, z bliźniakami i tak dużo nie przytyłaś

Jeśli chodzi o witaminy to ja cały czas biorę femibion, jeszcze mam 2 op. także wybiorę wszystko i kończę.

Milka mam nadzieję, że wizyta w szpitalu Cię uspokoiła...

Bardzo dziękuję za miłe przyjęcie :)
Przygodę "Dzidziuś" przeżywam po raz pierwszy i powiem Wam, że te wszystkie, niekiedy nawet bardzo barwne i działające żywo na wyobraźnię, opowieści koleżanek o tym, co tam też się działo z nimi w ciąży, z ich ciałem, przeżywaniem, postrzeganiem rzeczywistości, dolegliwościami, przypadłościami itp. niestety, a może na szczęście? :) nie oddaje tego, co przeżywa się samemu w tym stanie ;). Pewnie każda z Was miała swoje wyjątkowości i indywidualności jeśli chodzi o poszczególne etapy ;) coś, co w 100% różniło Was od wszystkich kobiet na ziemi, które kiedykolwiek nosiły maleństwo pod swoim sercem ;) Czasami jednak niezwykle krzepiące jest (szczególnie w przypadku pierwszej ciąży ;)) jak dostrzeże się na stronicach internetu, że jest nas więcej przeżywających te wszystkie dolegliwości, trudy i znoje, że to norma, słodkie brzemię, które ktoś podobnie przeżywa i doświadcza :) Szczególnie cenne są rady doświadczonych Mamuś, które już kiedyś przeżywały przez to wszystko i wiedzą dobrze czym tak naprawdę się zmartwić, co jest zwykłą przypadłością, w co warto się zaopatrzyć, a co kompletnie się nie przyda. Oczywiście Mamusie - "Świeżynki" też często mają świetne spostrzeżenia. Dlatego, jak to mówią zgrabnie " w kupie siła", także bardzo się cieszę, że mogę się tutaj rozgościć ;)

Żeby Was na początek nie zarzucić długim rozpisywaniem, to napiszę szybko, że jestem teraz na etapie: przycisk "syndrom wicia gniazda" mode on i od 1,5 tygodnia rozpoczęłam gorączkę poszukiwań list wyprawkowych itp. No a za sobą mam już pierwsze zakupy, w tym właśnie we wspomnianym przez Was Lidlu :D i tu moja panika, bo nie wiedziałam czy na początek, na te pierwsze chwile zakupić najmniejsze dostępne ciuszki, czy już te większe na 60 cm i wyżej ;) A wybór tych wszystkich rzeczy w sklepach, te wszystkie kaftaniki, pajacyki, body, śpioszki - Boże, Dziewczyny!! do niedawna nie wiedziałam za bardzo, że to coś innego :D myślałam, że te wszystkie nazwy to to samo ! :D czyli jednym słowem szał! :D

(a miało być krótko... :) )

Kasiunia123 - ja też już mam za sobą krzywą cukrową, nie wiem jak u Ciebie, ale dla mnie najgorsza była pierwsza godzina po badaniu.. a potem to już poszło z górki, chociaż do końca dnia czułam się jakbym była porządnie na haju :D

reklama
Kasiunia - mnie niestety jutro czeka ta watpliwa przyjemnosc glukozowa
Malasowka - zajrzyj na watek zakupowy. Tam duzo cennych info co do wyprawki znajdziesz co warto kupic a co nie itd☺

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry