reklama

Kwietniowe mamy 2016

Ostatnio coś jej żołądek u małego nie pasował i kazała sobie przypomnieć żeby też go jeszcze raz sprawdzić bo wtedy był bardzo pełny :eek: nie wiem jak to rozumieć. Zarzekała się że nie ma powodów do obaw ale kilka razy powtarzała żeby przypomnieć więc mi się już zapaliła żółtka lampka i od kilku dni myślę o tym co z tego wyjdzie :oo: a poza tym mały jakiś nadpobudliwy jest ale to może moje nerwy mu też się udzielają :eek:
Byle do 9:30 ;-) ;)

reklama
Aaa to tez bym sie stresowala.zawsze zostaje niepewność... I mozna pisac ze bedzie dobrze i zebys sie nie stresowala...i pewnie bedzie dobrze ale "ale" zostaje dka kazdej mamy i stres jest.
Trzymam kciuki za dzisiejsza wizytę. Daj koniecznie znac po!

Moja dzis teraz tez mnie stresuje bo rusza jakos tak nerwowo...

Mnie ostatnio na usg brzuszrk wyszedl mniejszy niz reszta. I niby naczytalam sie tyle zeby sie uspokoic a jednak ciagle to mam z tylu glowy...ikakbym mogła to bym już w tym tyg leciala na usg

9:20 to juz niedlugo trxymam kciuki i wierxe3 ze bedzie dobrze

No ładnie tu dziewczyny buszują po nocach ;):* Lusinda trzymam kciuki za dzisiejsza wizyte, pomalu mozesz sie szykować :)

milka ja moje chlopaki tez czuje non stop, mam wrażenie ze one nie śpią procz chwile w nocy, no chyba ze na śpika tak sie kręcą ;)

Dzień dobry :)

Lusinda trzymam kciuki, daj koniecznie znać po. Ja zawsze przed wizyta tez mam problemy ze snem, nawet nie zawsze jest to stres ale takie podekscytowanie ze dowiem się co tam u małej słychać. Ale u mnie wizyty co miesiąc wiec duży mi się czas pomiędzy. Ten miesiąc jest wyjątkowy bo mam dodatkowe usg w pt i juz przeżywam :D

Jakie plany na dziś? U mnie słońce wiec miło się wstaje :) mam dziś pierwsza wizytę u położnej, ciekawa jestem jak będzie :) chyba wypełnianie papierków w większości ale nie jestem pewna

Lusinda kochana wiem, że bardzo się stresujesz ale mogło być tak, że maluszek akurat zjadł i dlatego miał pełny brzuszek, ale oni muszą to skontrolować. Moja teściowa usłyszała kiedyś, że jej dziecko ma pusty brzuszek i lekarz panikował, że coś jest nie tak, ale jak wezwał innego lekarza to tamten kazał przyjść po tygodniu i wtedy brzuszek był już pełny. Ten bardziej ogarnięty lekarz powiedział, że widocznie maluch był dopiero przed jedzeniem i dlatego miał pusty brzuszek (widocznie maluszek wcina wody płodowe chętniej jak są słodsze, albo jak mu bardziej smakują od tego co mama je)
Trzymam kciuki za wizytę :)
Ja w nocy też nie mogłam spać. Obudziłam się na siku w nocy i nie mogłam zasnąć, bo martwiłam się tym przepływem krwi do łożyska :( a jeszcze od rana przez te moje żylaki na nogach strasznie bolą mnie całe nogi, że ledwo wytrzymuje. Paradoks jest taki, że w pierwszej ciąży miałam niedrożną jedną żyłę, co jest niebezpieczne i dlatego powinnam w tej ciąży bardziej kontrolować. Problem polega na tym, że lekarz rodzinny nie może mi wystawić skierowania na badania dopplerowskie, bo nie mają ich w swoim koszyku badań. Dopiero ginekolog może mi wystawić, a ginekologa mam dopiero 9.02 i tak leże i się męczę. Ciekawe na kiedy dostanę termin na to badanie, bo jak na maj, to ja dziękuję - chyba zwariuję... A mąż mówi do mnie "kochanie, jak Cię bolą tak nogi, to połóż się z nogami wyżej i tak poleż sobie w ciągu dnia, nie rób obiadu tylko odpoczywaj" A ja się pytam jak przy dwuletnim dziecku mogę sobie poleżeć?? Chyba musiałabym ją do kaloryfera przywiązać z taśmą klejącą na buzi żeby to było możliwe :D

Lusinda o kurczę a ja Ci pisałam żebyś się nie stresowala, a też mi umknął fakt z brzuszkiem maleństwa. W takim razie też bym była mocno zestresowana. Trzymam kciuki że będzie dobrze :-*

Fenika przypomnialas mi że ja przecież też położną muszę sobie załatwić... I chyba dzisiaj pojadę to zrobić. Bo mnie ginka w końcu opierdzieli, że jeszcze położnej nie mam.

reklama
Ja na swoja położna juz czekam 3tyg i jakoś widzę nie dociera :\
Antus to dokladnie jak mój mówi... Kochanie nic nie rob lez i odpoczywaj, taak a corka samopas wrrrrr

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry