reklama

Kwietnióweczki 2008

Jestem na trochę. Nie wiem jak długo bo coś Leo marudny.
Na spacerku pospał moze z 10minut i ryk, na rękach się uspakajał ale jak tylko odłożyłam do wózka ryk. Przez to prawie nic nie kupiłam, do tego w sklepach praktycznie pustki, żadnych warzyw, owoców:eek:
W. wrócił z pracy nie zadowolony i wywaliłam go by pojechał do marketu.
Nosz kuźna jakiś debil głośniki rozkręcił i cały blog skacze:wściekła/y::crazy:

reklama
Jestem na trochę. Nie wiem jak długo bo coś Leo marudny.
Na spacerku pospał moze z 10minut i ryk, na rękach się uspakajał ale jak tylko odłożyłam do wózka ryk. Przez to prawie nic nie kupiłam, do tego w sklepach praktycznie pustki, żadnych warzyw, owoców:eek:
W. wrócił z pracy nie zadowolony i wywaliłam go by pojechał do marketu.
Nosz kuźna jakiś debil głośniki rozkręcił i cały blog skacze:wściekła/y::crazy:

Masiu u u mnie za plotem pol dnia psy tak dra jape ze maly jak zasnie to non stop mi sie porywa rece do gory i sen przerywany....az mnie te szczekanie dobija kurde rozumiem ze pies tez se musi poszczekac ale nie kurna caly bozy dzien!

nie no lece bo maly wola "Mamo idzesz zesz?"cholera myslalam ze sie jeszcze wykapie...miala zajrzec do was i pod prysnic a tu dupa.....moze deszcz popada to sie w nim wykapie najszybsza opcja na dzien dzisiejszy ...milego dnia i odpiszcie mi na mojego poprzedniego posta ok?dzieki!!!! i dooo....???:szok:

Dziewczyny powiedzcie mi mi się wydaję,że źle usypiam moje dziecko coś robię xle wydaję mi się że coś mu przeszkadza niby chce spać ziewa męczy się a nie może na pewno ja cos robie źle a nie wiem co....aż mam dół przez to.....zje i widac że chce spać ale macha rączkami nóżkami męczy się nie wiem sama już co robię źle:-(

Aduś może go otul porządnie, tak by nie mógł wywijać rączkami i nóżkami. Mój Leo jak był taki drażliwy na początku, to połozna mi powiedziała, że noworodki tak mają, na Leo to działa. Jak marudzi w becik, albo otulaczek i się uspakaja. jak na zdj.

MASIU już sama nie wiem co robię źle czytam ten język niemowląt próbuję dojść co mu jest i nie wiem raz mi się wydaję że kolka raz że głodny potem że zm,ęczony sama nie wiem jak go tak opatulę to mi się szarpię nie wiem sama....a ja dostaję już szału...może za mało mu się odbija i go męczą gazy....ale zauważyłam,że często nawet jak śpi to pobekuje sobie...nie wiem sama...kombinuje jak kon pod górę i nie wiem tylko doła mam przez to że nie wiem co memu dziecku jest....

Głowa do góry Aduś - my wszystkie tu jak jeden mąż zgadujemy i uczymy się naszych dzieciaczków od nowa każdego dnia :) Musimy się ich nauczyć, potem już będzie z górki, tylko taki maluch stęknie a my będziemy wiedziały czy śpiący, czy gazy, czy głód. Trzeba wszystko po kolei próbować. Wytrzymaj jeszcze troszkę...

Ja też muszę się nazgadywać co jest grane jak Pati nie chce usnąć... raz zasypia sama, bez smoka, bez niczego a raz męczy się kilka godzin póki mama nie trafi w dziesiątkę. Też czasem mam dość.

Ale za to jak się wyśpi, zmienię jej pieluszkę, nakarmię, odbijemy a ona obdarzy mnie swoim cudnym uśmiechem to wszystkie troski się od razu rozpierzchają :)) Mój maleńki, prywatny cud... moja córcia... ech wzruszyłam się i od razu motyle w brzuchu i cycki pełne mleczka :)

aduś nie wiem czy wiesz te rady z książki są mniej więcej dla dzieci po 6tyg.
noworodki chyba są takie trochę dziwne że same nie wiedzą czego chcą i jak coś je drażni to płaczą bo inaczej nie potrafią.
wiem że trudno ja nieraz jestem zła na siebie, albo łapię dołka, płaczę, jak nie wiem o co chodzi Leosiowi.
I nawet nie wiem jak cię pocieszyć.
Ale już nie długo będziesz wiedziała o co mu loto. Mimo, że marudzić bedzie dalej. musisz się nauczyć jego i anielskiej cierpliwosci.
teraz juz naprawde zmykam bo cos kupa chyba utknela, sie dzidz meczy

reklama
mamy kupkę:-):-)
Izabel my mamy problemy z kupką przez to napięcie mięśniowe, ale zwylke masowanie brzuszka, podginanie nóżek w kierunku brzuszka, położenie na brzuszku zwykle pomaga.
wiem też że jak dzieci dostają mleko modyfikowane to przed podaniem butli dobrze jest podać wodę do picia.
i nie podawać wody z glukozą!

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry