reklama

Kwietnióweczki 2008

czesc wszystkim :-) moja mala tak purkala w nocy jak nigdy. tylko od 5 spi tak troche niespokojnie.. co 1 -1.5 godz. budzi sie i chce papu, zauwazylam ze strasznie lyka powietrze przy ciagnieciu cycka, pozniej ja odbijam, potrafi z 3 razy beknac, zasypia i budzi sie po godzinie, podnosze ja a ona znowu beka. wydaje mi sie ze dobrze ja przystawiam, taki lakomczuch z niej i szybko szybko by chciala a tak sie nie da. nalyka sie powietrza i pozadnie najesc sie nie moze.. kiedy to sie skonczy.. mogaby juz miec z 3 miesiace, ponoc te pierwsze sa najgorsze :-D zobaczymy jak to bedzie pozniej.. jak juz spac nie bedzie chciala 20h na dobe :-)

reklama
LADY jeśli chodzi o mleko to Madzia chyba pisała że dobre jest to mleko BEBIKO HA to hypoalergiczne tak na wszelki wypadek....a czy kolek ni będzie miał ciężko powiedzieć Alunia każde dziecko inne...mój nawet po hypoalergicznym dostał bo nie toleruje mleczka...ale to ma po mnie....

mój syncio na razie leży i na mnie spogląda ale zaraz pewnie syrena strażacka się włączy...potem na spacer wio....

ASIU dam znać co z tym pasem jak sie go nosi i w ogóle bo boje się sama że mi taki flak zostanie:baffled: porażka fu....byłam w aptece i planuje tez se kupic mustele ten krem po porodzie na rozstępy i blizny drogi 100zł ale muszę....

Dziś se poszłam kupic dla małego śpioszki kaftanik i koszulki kupiłam 3 kompelety ale takie śliczne wyjsciowe i czapeczkę na dwór i zapłaciłam 176 zł:sorry2:

Aluś ja ci radzę idź najpierw do pediatry i żeby on/ona pomogła ci wybrać mleczko dla Sebka i da receptę w tedy mleczko taniej o 30%:tak::tak:

była u nas pani pediatra (jak co tydzień zresztą) obejrzała małego, osłuchała. Leo ma potówki na plecach:baffled: i trochę pupę odparzoną i mam go wietrzyć. No i ważenie moje cudo warzy 3690g:-) i ma około 57cm rośnie. coś tak czułam, że śpioszki nam maleją.
Aduś pochwal się jakie cuda kupiłaś Amirkowi. My ostatnio bardzo lubimy ubranka z Sofiji mięciutkie i łatwo się zakładają (są w smyku) no i te z H&M też fajne:happy:

właśnie był listonosz i wiecie co przywrócili mnie na studia, ja chyba zwariuję w jednej chwili się dzieje, ale fajnie bo do końca studiów mam trochę a jak dostanę dyplom to mogę ubiegać się o awans w pracy:-) no i moja mama może się odbrazi, bo jak mnie zawiesili to od tego momentu foch jak nie wiem:laugh2:

No wróciłyśmy ze spacerku i Pati jak zwykle słodko lula, dobrze jej służy świeże powietrze :) a ja mogę dokończyć pisanie...

Wczoraj była bardzo grzeczniutka, a bałam się że znowu wieczorem będzie koncertować jak poprzedniego wieczoru ileś godzin. Ale nie, spała tak mocno i długo, że bałam się o nockę. A w nocy karmienie na wieczór po kąpieli o 19:30 i potem dopiero o 4:30 rano się obudziła. Jej życiowy rekord :)))
I nawet udało się jej raz samej zasnąć w dzień, po prostu ją położyliśmy do łóżeczka i odjechała. W nocy też tak robi... ale dzień to inna sprawa, światło, upał, hałasy, zawsze coś ją wybije podczas zasypiania i czasem musi pomarudzić zanim zaśnie.

A mój mąż to chce już tą książkę "Język niemowląt" wyrzucić razem ze mną przez okno heheh. Bo jak mi ją wieczorem wyjmuje z łóżeczka i zaczyna podrzucać zamiast wyciszać dziecko to mu zwracam uwagę. I go to wkurza strasznie. Wy też macie spięcia na tym tle z Waszymi mężami?

Masia - no to się dyplomuj studentko nasza :)) powodzenia w pogodzeniu wszystkich obowiązków!

MASIU to super że Leoś tak rośnie....no ja wczoraj sama zaszalałam na maksa w H&M ale co tam żyję się tylko raz mój mi obiecał i dostałam od niego kolczyki złote także miałam super dzień....lubie tam robic zakupy...

ALUNIA przyznam rację Masi spytaj pediatry najlepiej doradzi ci sama nie powinnaś tak zmieniać mleczka....zrobi z tobą wywiad czy nie ma uczuleń itp i coś ci doradzi....

hej hej-dawno mnie tu nie było...wybaczcie...
no to ja już rozpakowana- 15go kwietnia na dzień przed terminenm urodziła się nasza Anitka!!!
poród miałam szybki w porównaniu do pierwszego( 12 godzin) ten 3 godzinki i po sprawie...bolało w zasadzie tak samo ale tak nie wymęczyło bo krócej...żeby nie to że całe łożysko mi nie odeszło i musiał mnie lekarz wyłyżeczkować to powiedziałabym że nawet nieźle było.Opieka oki itd...
Córcia miała 3,920kg i 56cm długa więc jak na moją szczupłą budowę to jest"ogromna":-):-):-) po 2ch dniach w szpitalu wróciłyśmy do domku...teraz córcia ma już 3 tygodnie i jest suuuppppeeerrrr!!!!! tylko żałuję strasznie ale nie wystarcza jej mojego pokarmu i muszę ją dokarmiać...
Pozdrawiam wszystkie KWIETNIÓWECZKI!!!!!:happy::happy::happy:

Izabel, kasiak dziękuję:-)
odgrzebałam indeks ale się uśmiałam ze zdjęcia, taka słodka miła dziewczynka:-D
i jak sobie przypomnę to właśnie taką mnie W. podrywał :laugh2: ech to było już prawie 5lat temu:szok: choć według niego nadal jestem miła i słodka:laugh2:
się rozmarzyłam:laugh2::-):laugh2:
no więc wygrzebałam indeks i się zmęczyłam.
Siedzę sobie i nadsłu****ę bo jak tylko usiadłam zauważyłam, że moje dziecię się wybudza ale kochany synek nie włączył syreny tylko leży i się rozgląda, co jakiś czas robiąc usteczkami kółeczka i czasem udaje mu się "aa" i zauważyłam że się bardzo przy tym skupia i jak machnie rączką chyba nie świadomy, że to jego to się denerwuje:nerd: ale czytałam ostatnio że takie maluszki nie mają pojęcia o swoim ciele i dlatego jeśli noworodek jest drażliwy i nie potrafi zasnąć dobrze jest go w tedy opatulić tak by nie mógł wywijać rączkami wtedy się nie rozprasza i łatwiej mu zasnąć. Co się na moim hrabim sprawdza jak najedzony, przewinięty i opatulony zasypia a i jak ma spać z pola widzenia muszę pozabierać mu wszytko co kolorowe.

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry