reklama

Kwietnióweczki 2008

Powiedzcie mi spicie z otwartym oknem w nocy majac pociechy w pkojach u siebie????? bo ja juz nie wiem ...bo jest normalnie sauna ...ale boje sie otworzyc w nocy bo noce sa chlodniejsze i pomimo iz u mnie parno to jak powiewa to takim chlodem a wy jak spicie?

Marcel spi u siebie w pokoju i tez parówa wiec przykrywam go dopiero jak sama ide spac. właczam mu tez wiatrak, a wyłaczam o 23 jak sama usypiam.
Podobno mozna przy takich upałach spac z dzieckiem przy otwartym oknie ale trzeba wtedy załozyc czapeczkę:tak:

A moze chodzi o herbatke Nianiu???

Niania niedawno bo kilka dni temu moj maly zaczol tez tak cos wkladac raczki do buzi piastki myslam ze tak lubi bo ma to wyuczone juz w brzuszku...a co sie okazalo po 2 dniach plesniwaka wyszla taka ze zauwazylam ja pecherzyki....nalot... i dlatego mi tak lapki wpychal bo go bolalo swiedzialo...wiec moze obejrzyj go dobrze pod swiatlem..czy cos sie nie kluje....

Staram sie go nie poic w nocy bo zawsze mi się obsikuje, ale moze faktycznie jemu sie po prostu pic chciało:confused:

O rany, musze popatzrec w buźkę:blink:

No taka żóltawa w sumie jej dużo nie było mało rano zrobił kupę a potem 3 małe takie papkowate żółte....a śluz nie chyba nie w jednej może troszeczkę ale tak to nie może to tylko popuścił kuźwa głupia jestem ale konsystencja taka jak musztarda i nie dużo jej było....je więcej może dlatego co????ludzie sama nie wiem

Mnie to sie wydaje, ze to przez upały, a po drugie pewnie dajesz mu wiecej pic niz normalnie i stad kupy.
U mnie były dziś 2:szok: nie pamietam juz od jakiego czasu. I obie był musztardowe takie jak wtedy kiedy był malusi. A u nas to nie do pomyslenia, bo zazwyczaj pomagałam mu czopkiem albo termometrem:tak:

reklama
NiaNiu piję jak zawsze po 150 ml ale je więcej mleka za to....dziś zjadł rano 130 potem 160 i teraz 100 a wody dziś wypił około 110ml może przez to pewnie a bo naczytałam się o sraczkach odowdnieniach i cuduję i się strsuję że może to sraka ale jest jak musztarda to pewnie nie

NiaNiu rano robił twardszą i potem te papkowate właśnie wczoraj robił jedną mniejszą i bardziej zbitą niż te dzisiejsze może nadrabia po wczorajszym ludzie żebym siędziała i gadała o kupach jakie są:-):baffled::baffled:

NiaNiu rano robił twardszą i potem te papkowate właśnie wczoraj robił jedną mniejszą i bardziej zbitą niż te dzisiejsze może nadrabia po wczorajszym ludzie żebym siędziała i gadała o kupach jakie są:-):baffled::baffled:

O Jezu posikałam sie:-D:-D:-D:-D

Ada a Twój mąż to jakis obcokrajowiec?:-p Bo Amirek ma jakby "obca" urodę:rofl2: no i to imię:-)

Laski a jak u was z wagą? U mnie coś nie bardzo, stanęło w miejscu praktycznie i nal z 8 brakuje do normalnosci:baffled:

NiaNiu piję jak zawsze po 150 ml ale je więcej mleka za to....dziś zjadł rano 130 potem 160 i teraz 100 a wody dziś wypił około 110ml może przez to pewnie a bo naczytałam się o sraczkach odowdnieniach i cuduję i się strsuję że może to sraka ale jest jak musztarda to pewnie nie

Ja pierdziele ale on je:szok::-) Bedzie z niego facet. Gdzie on to miesci?:confused::-p:-)
A mój takie popierdki po 60 w dzień, o 16 - 90 ml, i pewnie do snu 120 wszamie:happy:

Witam się jak zwykle po południu

Po wczorajszym wieczornym spanku Marycha stwierdziła że do 24 to ona spać nie będzie potem zjadła i usnęła no ale 3 kupy do 7 rano budziły ją i mnie przy okazji. Teraz też coś się szykuje na spanie byle nie tak długo jak wczoraj...;-)

Iwonka rady Niani są super i myślę że Ci się uda małą przestawić. My tak funkcjonujemy jedzonko, rozrywka a potem spanko. Coraz częściej się zdarza że rozrywka zajmuje więcej czasu niż spanko i są to raczej 30 minutowe drzemki no oprócz spacerów bo wtedy to raczej śpi. U mnie też są kołysanki a pieluszka na oczy nie działa i strasznie ją wkurza. Próbuj więc wszystkiego. Pamiętaj też że jak ma iść spać to lepiej usunąć wszystko z zasięgu wzroku co może ją pobudzać. Na rączkach ja bardzo mało noszę, no ale ona pieszczot raczej nie lubi. Do łóżka nigdy nie biorę bo jak mała miała tydzień (powinnam być czujna i mieć płytki sen) to spadłam poraz pierwszy w życiu z łóżka . coś dziwnego musiało mi się śnić... Więc nie ryzykuję.
A jak smoczek? Bo moja to się bardzo domaga jak np. boli ją brzuch tak jakby smoczek pomogał jej przetrwać ból.
Natalka jest jeszcze malutka to sobie poradzi. Pewnie jej będzie łatwiej się przedstawić niż Tobie ...

Nianiu dzięki za komentarz co do mojego męża i mojego pobytu u mamy. Bynajmniej w żaden sposób nie czuję się że ktoś tu się wymądrza czy cos w tym stylu. Dziś znów mnie wkurzył: 1. mieszka u mamusi bo mu się nie chce gotować i robić zakupów = nie podlał od tygodnia kwiatów i go zabije jak mi roślinki padły, 2. nie zrobił i nie zrobi przed piątkiem zakupów bo nie znajdzie wolnego czasu, 3. przesadzam że należy odkurzyć mieszkanie po 3 tygodniach skoro jego tam praktycznie nie ma... Ja się za niego muszę zabrać bo 2 dzieci to ja niańczyć nie będę.

Zapomniałam dodać że ja też nie wyrabiam bez okna:baffled::baffled::baffled: i śpimy przy uchylonym. Jak tylko mała sie budzi do karmienia to zamykam i jak ją odkładam to otwieram. Dziś mamy zmkniete nawet w ciągu dnia bo jakiś dziwny wiatr i straszne przeciągi.

Co do tematu kupy :-)to jak wygląda ten śluz - galaretowate, przezroczyste klaczki? Bo moje kupy tzn. Marysi są dziś bardziej zielone i mają elementy stale takie bardziej zielone kłaczki. Trudno to opisać...Nianiu pisałaś kiedyś że one mogę zielenieć a skąd te kłaczki?

I znów zapmniałam zapytać: Iza jak często przepajasz i czy małej te 10- 20 ml starcza? Bo moja to się nie da oszukać i po 30 ml domaga się więcej. Ja daję 20-30ml, 2-3 razy dziennie.

I jeszcze pytanko o odciąganie bo planuje udupić troszkę męża w domu i zrobić z sobą porządek: kiedy najlepiej mleczko odciągnąć bo szpitalu położne kazały 30 minut po karmieniu w systemie 7,5,3 minuty na przemian z kazdej piersi?

NiaNiu porażka żebym o kupach nawijała:-) no mój Amirek wpieprza nie je ale waga aż tak mu nie idzie do góry....a moja małżowinka masz rację egzotyczna rasa mój małż jest z maroko....:-)

reklama
AGUSIA takie chopy są jak wróciłam ze sziatla z małym dom brudny i pytam się czemu nie posprzątałeś o on bo nie mówiłaś no tak dałam mu liste rzeczy do zrobienia a tego nie i co boże można się domyśleć faceci....

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry