reklama

Kwietnióweczki 2008

cały dzionek mnie nie było i myślałam że mnie tu zasypiecie postami :-)
a tu nie:no:
co robicie kobitki cały dzionek :confused:

RUDA wiesz jeśli chodzi o me dziecię to peditra kazął stopniowo pierwszy tydzień po 1 łyżece potem 2 potem 3 i tak do miesiąca przejść ale to me dziecię tylko jeśli twój Natanek ok myślę,że możesz od razu albo dawać co drugię karmienie ja niestety musze się bawić tak...

IWONKA gratkiz okazji zdanych egzaminów mądra bestia z Ciebie...

KASIAK dont nerw będzie ok im więcej się denerwujesz tym mniej pokarmu;-) dokarmiaj i przystawiaj jak najcześciej;-)

Ada ja chyba zrezygnuję z takiego wprowadzania następnego mleczka :-)
mam za mało cierpliwości
jak do teraz to małemu mało co szkodzi więc wprowadzę chyba jak z pierwszym od razu :-D
jeśli nie będzie mu pasowało to wrócę do pierwszego :tak:

Widzę że na temat mleka mamy ten sam pogląd :-)

KASIAK dont nerw będzie ok :-)

hej dziewczyny a wiec tak ja pisac bede na raty bo cos dzieje sie z moim laptopem....a raczej z systemem nie wiem moze znowu wirusy !............................................................................................................................................................................................Anetha------no moj tez Sebcio meczy katarek ale chyba juz mu sie poprawia bo ma zielone gessciejsze kuzki ale to na bank pomoglo mu nie krople do nosa nasiwin czy tez takie podobne ani zadna woda morksa a takie na e na katar przewlekly i na zatoki.... i dodatkowo ma inhalacje sola fizjologiczna i wszystko ladnie mu z noska splywa........i o dziwo wyobrazcie sobie ze dzis sie przebudzil tylko w nocy na 2 karmienia i 1 raz tak o na sekund piec bojciu szok tylko raz pozaprogramem wstawlam do niego gdzie to zapisac.... nie wiem czemu.... przeciez w nosie az cala noc mu strasznie harczalo od kataru zasranego..... chyba nie czuje bolu dziasel po inbufenie....... nie no szok zobaczymy czy to byl jednorazowy strzal...... jutro wam powiem......Anetha pytasz o kaszki to moj uwielbia malinowa i morelowa brzoskwiniowa srednio na jeza i jeszcze bananowa wcina i toleruje jabluszko a reszte jakos meczy/////......a co do lyzeczki to sie nie zrazaj... poczatki zawsze takie sa..... moj do dzis zawsze kilka pierwszych lyzeczek wypluwa a potem jakos mu juz idzie ale ile ja musze zabawiac go i chodzic by jadl hihihihi okap wlanczam by szum jakis byl no mowie Ci cuda na dziwu robie hahahahahahaha......................................................................................................................................................................................Ruda te 240 to jak narazie jednorazowy strzal byl ...on mi rosnie w oczach od tych kaszek...hihihihi..... cos jeszczemmialam ci pisac ale zapomnialam....................................................................................................................................................................................aha no ja tak bardzo chcialbym sie spotkac z wami wszystkimi i waszymi pociechami tak razem wlasnie jak nasze pociechy skoncza roczek ale fajowo by bylo no nie?! tak gdzies na srodku....!!!! tzn na srodku mapki hihihihihi :P///////////////////////////////...............................................................................Lene jeju tylko wspolczuc....to takie niesprawiedliwe tyle mlodych ludzi odchodzi.......dobrych ludzi.........przykre strasznie.........wspolczuje ogromnie jej bliskim ciezko napewno pochowac wlasne dzieci......Boze ona zycia jeszcze nie zaznala......ah niech spoczywa w pokoju..................................................a co do Twojej niuni.... to moze tak jakos jdnorazowo? moze mleczko mialas wydajne cos jadla przyznaj sie hihihihi ;0.....................................................................................................................................................................................kAsiak bidulko trzymaj sie i sie nie denerwuj!!! ale sie nacierpisz i walcz o mleczko!!!!!!!!...................................................................................................................................................................................Iwonko zapomnialam ja tez Ci pogratulowac zdanych egzaminow i za kolejne trzymam kciuki trzymaj sie napewno zdasz!!!!!!!!!!!!!!!!gratki!!!!................................................................................................................Sebcio dzis ma juz 5 drzemke ale kazda po 2 godzinki ajkos taka srednia a czykolwiek nie mniej niz poltora godziny szok teraz jeszcze spi......... a w nocy bedzie hulal hahah macie cos takiego ze jak zachwalacie cos to pzoniej jest na wspak ? ja zawsze boje sie cos wam opowiedziec bo jak opowiem i to dobre wiesci to na zajutrz badz dwa dni wali sie wsiooo naprawde macie tak????? co powiem to potem za jakis czas na opak hahahahahahah

Lady jak ty masz na imię :confused: bo ja ciemnotka nie wiem hehe
jak ty się rozpiszesz to już poezja :-D

widzę że masz tyle do opowiedzenia jak ja :-Dheheh
lubię takie wygadane babki :-D
dobrze że Sebcio wraca do normy :-) buziaki dla niego
a z tym mleczkiem to myślałam że to jakiś jednorazowy wybryk :-)
bo to by był szok żeby za każdym razem tyle obciągał :tak:

jeśli chodzi o spotkanko to Bydzia jest całkiem siiii :-) skoro tylko ja jestem z tego miasta to może tu się spotkamy :confused:
- ale czekam na sugestie - ja jestem chętna - chciałabym zobaczyć Wasze pociechy :tak:

a jeśli chodzi o odchodzących młodych to jestem w szoku:szok:
- bo coraz częściej słyszę jak to się zdarza:-(
- z mojego otoczenia też teraz odszedł 22 letni znajomy :-(

Witam :tak:
Bylam dzisiaj zalatwiac termin operacji ale nie chcieli ze mna gadac bo mialam skierowanie do szpitala a nie do poradni chilurgicznej!! no szok - przeciez wczoraj z karta ze szpitala wyszlam z zaleceniem ze mam umowic ten cholerny termin! i nie jeden chilurg mnie juz ogladal! oto polska wlasnie.. jutro robie drugie podejscie - ale mam juz oba skierowania niech se wybieraja;-)

a co do mleczka do dzieki za wsparcie.. przystawialam ja na glodnego ok 14 to sie biedna tak drzec zaczela ze szok wiec szybko butla.. pozniej po butli przed kompaniem troche sie podelektowala (nie to ze sie zrazila co piersi ona chce ssac i lubi je tylko nic nie lecialo) i pozniej jeszcze przed spankiem - nie to zeby sie najesc miala ale tak dla przypomnienia cycuszkom od czego sa:-D nie chce zapeszac ale chyba cos tam troszeczke leciec zaczelo, mam tez jakas herbatke i bede walczyc..
najbardziej mi zal by bylo tego ze zostaje w domu z mala do ukonczenia roczku (:rofl2:) i szkoda by mi bylo tak glupio stracic pokarm.. a tak to moze sie uda ja czasem przepoic chociaz:-)

a i jakies chorobsko mnie jeszcze w kosci wlazi.. zimno.. katar.. kaszel.. - podejrzewam ze w skutek wietrzenia sali szpitalnej przez pielegniarki:baffled: no ale coz.. herbatka z miodkiem.. rutinoskorbinek i lulu:laugh2:

tak wiec pozdrawiam wszystkie i do zobaczonka

a i PS.Iwonka jestem pod wrazeniem :-):-)

wiem Kasia jak to jest z tymi szpitalami
popieprzone
to jest w naszym kraju :angry:

sorry za słownictwo ale mnie ponosi
płaci się całe życie składki i nic z tego się nie ma :angry:

Kasia jeśli chodzi o mleczko to WALCZ :-)
i nie daj się innym
którzy mogą cię namawiać żebyś zaczęła dawać butlę
- ja się tak dałam namówić i do dziś żałuję :-(

Cóż cię za choróbsko dopadło :confused:
:-(

hej
jestem, poczytalam i ide spac
dobranoc

Dobrej nocki Renia :-)

papa wszystkim :-)

Ostatnia edycja:
reklama
he jhej :-):-):-)
o matko...ale wieczor byl...malutka plakala w nieboglosy...nie nadazalam z odciaganiem smarkow...tak jej leciala ze az jej sie cofalo i sie krztusila a ze plakala wiec bylo tego jeszcze wiecej,wcale sie nie chciala uspokoic...ja jak na zlosc nie moglam znalezc viburcolu i stracilam sporo nerwów na szukanie...ale tak to jest jak się spieszę i chcę koniecznie już w tym momencie coś znaleźć...już chciałam męża wysyłać do apteki kiedy sobie przypomniałam gdzie jest :-p haha dałam jej, wyczyściłam nosek jeszcze raz zakropliłam nasivin i po kilku minutach już się uspokoiła,,,ale było to ciężkie przeżycie bo mi serce pęka jak dzieci płaczą.
...
a jak zobaczyłam ksiazki (8szt)które mi pani w zerówce wręczyła dla Adrianaa z czego będą korzystać to sięza głowę złapałam...
poza tym strasznie skomplikowane rzeczy jak na zerówkę już będą od tych dzieci wymagać...głoski,sylaby....pisanie literek cyferek,liczenie dodawanie odejmowanie(proste liczby ale zawsze)byłam w szoku....

a noc juz spokojniejsza u nas....mniej leci niuni z nosa i nie goraczkuje...wiec jest o niebo lepiej...
tylko wcxzoraj nie jadla nic oprocz mleka i herbatek...wszystkim innym plula...oby to chwilowe przez chorobe i niebawem wroci apetyt do normy

jeju....lece bo musze odstawc mlodego na religie...
zajrze pozniej jak tylko dam rade...
Pozrawiam wszystkue bez wyjatku...zdrowka i milego dnia:happy::happy::happy:

Witam !!!

Karola ja zawsze mam cos do powiedzenia hihihi ;p tylko ja siedze na moim laptopie to jest to przekaz haotyczny...no teraz maly spokojny na kolanach wiec korzystam zmeza kompa;]Kiedys tez miałam wielkie walki o komopa ktona nim zasiadzie... i zawsze bylam 3 w kolejce.....ale to historia na cale szczescie bo bysmy dalej sie zabijali maz i dziecko uwielbiaja gry wiec wiecie jakie maniactwo siedzieli by i siedzieli a ja se task moglam czekac do zasranej wiec na gwiazdke gwiazdir moj mi przyniosl ;]a na tamten meza nie mam juz wstepu no chyba ze jego oczy mnie nie widza hahahahah........

Anetha no biedne te dzieci.....meczą sie z tymi katarkami..... mojemu juz Sebciowi przechodzi.... ma juz gesty sielony..... i juz nie pokaszluje tylko jak sie dlawi slina albo katarem zaciagnie...... i jest bardziej juz spokojny......ciesze sie ze przechodzi mu to bez antybiotyku.....a powiedz mi wiesz moze jak to sie ma z naszym mleczkiem? humana sl? czy to jest stale mleko? czy jak??? czy sa jakies inne bo to nawet nie piusze ze 2 ale w opsie jest program zywienia do 6 miesiaca a co dalej?

Lene no własnie jak tam Twoja Hania ???

Reniu to dobrze ze chociaz podczytujesz wtedy wiem ze nie pisze nadaremnie hihihihi

Adus :-D:-D:-D Nie mam co Ci napisac hihihi ;*:happy:

No to ja teraz cos jak zwykle od siebie 5 minut dla Lajli ---Karola Alicja mam na imie hihihi ;)zawsze mowie do synka ze z krainy czaró jak w bajce a on mnie prostuje ze z krainy chyba czarownic hahahah gnojek jeden!

Wiec maly po wczorajszych dlugich drzemkach w ciagu dnia poszedl w kime dopiero kolo 22 i noc byla zajebistaaaa o takiej chocby marzylam...... wstal dopiero o 1 na karmienie potem spal tak twardo ze wstal znowu o 6 na karmienie i spanie do 7 rano jeju jak sie ciesze ale powiem wam ze i tak jaaks spiaca jestem hahaha no dobra ciesze sie hihihihi;) teraz juz spi znowu... on tak z poltora godziny a czasem godzina zadziej 2 na czuwaniu i spi... teraz wlasnie kima.....

Chcialam zapisac dzis malego do clubu do slaska ale maz mowi ze nie bedzie miala czasu kiedys z nim jezdzic bo tam jest duzy nacisk na treningi... 3 nieobecnosci i wylatujesz no chyba ze choroba z pieczatka od lekarza..... chyba 5 razy w tygodniu... on zawsze marzyl o clubie ale zawsze byl zamaly a teraz ma 6 lat i moze isc a ojcu cos nie wypada...i jak ja mu to dzis powiem jak ze szkoly wroci? on tak sie napalil... moze stary cos wymysli...ja bym z nim jezdzila ale to daleko no gdyby jeszcze Sebcio by w wozku ulezal....to bym wsiadla w autobus i heja a tak? co ja zrobilabym;/

Layla
co do humany to chyba stale to mleczo,tak mi sie obilo o uszy ale jeszcze zapytam lekarki jak bede przy okazji...
haha"Alicja z krainy czarownic"heheh...mój też czasem jak coś powie to nie wiadomo czy sięsmiać czy płakać:-pSwoją drogą mało brakowało żeby Nitka nasza byla Ala bo się mężowi strasznie podoba to imię..
Ja chciałam swojego syna zapisać na karate albo aikido bo mąż kiedyśćwiczyl to już mał wizje że siębędą z młodym rzucać:rofl2: tyle że właśnie...kto go będzie prowadzał...?mąż pracuje do 15 pote mrpzychodzi do domu i zazwyczaj dalej pracuje,zaraz jeszcze dojdzie mu kończenie studiów itd...to i weekendy nie bedą wolne a ja i bez tego nei wiem czasem w co ręce wkładać i jak się wyrobić ze wszystkim..eh...jeszcze musze pomysleć...ale chyba dopiero od nastepnego roku pójdzie na coś.
Aaa...Młodemu się pierwszy ząb zaczął ruszać :-) hehe będzie szczerbol w końcu...bo już myślalam że zostaną mu te mleczaki na stałe :-p
a co do nocek..hehe to ja też lubię kiedy mala śpi choć od 1-6...ale zazyczaj(jak zdrowa)to zbiera jej się na gadanie ok 3 nad ranem i nie śpi z godzinę jeszcze:laugh2:fajnie tylko nie ta godzina z lekka:wściekła/y:

Dzień dobry!!!

U nas nocka nawet w miarę okej...

Anekha zdrówka dla córeczki...i szybkiego wypadnięcia mleczka;-):tak::-)

ALA nie masz mi co napisać:crazy: ja ci też nic nie napiszę:crazy::laugh2::-D dużo zdrówka dla Sebcia i super,że wraca do siebie i nocki przesypia oby tak dalej....:happy:

Aduś WYBACZ !!!

TO BYŁO CHWILOWE BUAHAHAHAHAHAHAH ;]:-)

pisałas mi ze do ziemniaczkow dodac olivy z oliwek a to zdrowo???? Bojciu mam drugie niby a nie pamietam jak to bylo..... a Ty pierwsze i pomyaslec ze kiedys panikowalas a teraz poradnik moglabys pisac dla mam hihihi ;)

ANETHA dOPIERO PIERWSZY ZAB MU WYLECIAL MOJEMU CHYBA WSZYSTKIE PRZEDNIE OPRUCZ JEDNEGO.....I JEDEN UROSNAC JESZCZE MU MUSI...ALE ZA TO NIGDY NIE MIAL PRUCHNICY AN PRZEDNICH TYLKO TYCH TYLNICH I TO MALUTKA...JAK SIE POJAWILA TO JUZ U DENTYSTKI BYL I MA KOLOROWE PONOC LEPSZE Z FLUOREM JAKIMS.....dOMINIK MOJ JAK MIAL 5 LAT CHODZIL NA KARATER UWIELBIAL TO NAWET STROJ MA I SZLO MU SUPER SENSEJ JEGO GO WIECZNIE CHWALIL NAWET ZDAL EGZAMIN NA PAS BIALY.... TYLKO ZA CZESTO CHOROWAL I BYL W PLECY Z ICH PROGRAMEM WIEC ZEZYGNOWALISMY TAM CIAGLE OKNA OTWARTE BO GORACO I BIEGALI NIESETY MUSOOW NA BOSO....

Ostatnia edycja:
ALA WYBACZAM!!!!!!!!!!!:-);-):-);-):-);-)

no to właśnie mi powiedziała koleżanka żeby dodawać zawsze oliwy z oliwiek która zawiera tłuszcze nasycone czy nienasycone jakoś tak które są nie zbędne do prawidłowego rozwoju ale nie taką najtańszą tylko dobrą no chyba ,że jest w składzie ale tak to można po troszeczku dodawać:tak: ja mam i mam zamiar dodawać do obiadków...jak w końcu je mały łaskawie zatoleruje:crazy:

witam się dziewczynki

może to nie jest rano - ale wczoraj zabalowaliśmy więc dla mnie to południe to jak ranek hehe:-)

Alicja z krainy czarownic heh - te nasze dzieciaki to mają takie pomysły że zastanawiam się skąd one je biorą :-)
Ala u nas też syn i fader uwielbiają grać
na szczęście młody ma swoje playstation i laptopa :-)więc się zamyka u siebie w pokoju i tam tłucze w te swoje gierki
czyli tego jednego mam z głowy :-D
teraz tylko muszę starego wykurzyć :-D

Anekha no to niedługo do was przyjdzie bezzębna wróżka i będzie trzeba młodemu kaskę pod podusię włożyć :-)
ile to razy ja już to przerabiałam:-)
młody się potem mi wycwanił i za duże ząbki mówił że wróżka mu pewnie więcej kasy da bo się bardziej nacierpiał hehe:-D

do potem laski
buziaki dla was :-)

Ada no to ja dzis zapodam ale te ziemniaki bez soli czy jak?? bo ostatnio mudalam takie jak dla mnie z woda to tera zamiast wody dam olive tylko musze pierw ja zakupic bo mi sie skonczyla juz dawno do salatek wyrobilam....... i sol zdrowa czy jak o ludzie powiedzcie bo ja nie pamietam serio jak to robilam wiem ze jak zupki kiedys sama gotowalam to napewno pieprzu nie dawalm a sol? nie pamietam juz,...........................................Karola moj tez ma pleja i u niego to jak ma nowa gre a potem tylko komp i slynny metin 2 na ktorego nawet budzik przed szkola sobie nastawia na 6 masakra ale to wciaga i nie wiem czy mu na to pozwalac czy nie ale mowie wam godzina 6 budzik dzwoni a on juz na kompie ....ale ja w miedzy czasie i tabletki i syrop zapodam i inhalacje porobie... jakas mania .................do szkoly chodzi to juz mi o dziewczynach nawija nie za wczesnie? jeju ze jest jakas Maja i ze go ciagle zaczepia i ze taka ladna i wogle tak mi gada a ten jego stary zamiast go nie wiem inaczej podpytac to ten podoba ci sie maja moze to bedie twoja dziewczyna? moze z nia bedziesz chodzil kiedys za raczke moze zabierzesz ja kiedys do kina no mowie wam taki glabiasty malemu takie duperele jeszcze wciska juz... jeju na to przyjdzie czas ze domino sam dorosnie do takich rzeczy a nioe teraz albo ja moze juz zapomnialam jak to bylo w zeropwie hihihihii

reklama
Ala - masz super chłopakó to co sie dziwisz ze już jeden w ludzi wyszedł i oblatywany przez panienki :-D zaraz bedzie do domu sprowadzal hihi bedziesz tylko przebiarała żeby fajną synową mieć :-D:-D
Kasiak - to fajnie ze coś poleciało, pierwsze koty za płoty, życze żeby było coraz wiecej i wiecej mleczka :)
ja wczoraj sobie wyszłam z kolezankami a dzis kaca lecze brrr jak dawno nie bylo tego uczucia, a w sumie to nawet duzo nie wypilam :dry: i taki leniwy dzis dzien u mnie, ale na szczescie nie mam nic do roboty :-)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry